Selecteer een pagina

Welkom bij Viore

Het kan iedereen overkomen: de diagnose kanker. Bij jezelf of iemand die je dierbaar is. Je leven staat op zijn kop en in veel gevallen ook dat van je omgeving. In eerste instantie ligt de focus op medische onderzoeken, diagnoses en behandeling.
Lees meer…

Maar tijdens en na die behandelingen is er niet altijd aandacht voor de emotionele, psychische en sociale aspecten die vaak verbonden zijn aan het leven met kanker. Zoals onzekerheid, angst, pijn, verdriet en eenzaamheid.

Fijn dat je Viore hebt gevonden! Viore wil er graag zijn voor jou en de mensen om je heen.

 

Lees minder…

Leven met kanker

Viore is een centrum waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen. Verhalen en ervaringen kunnen delen en verwerken. Ontspannende en creatieve activiteiten kunnen ontplooien.
Lees meer…

Waar bezoekers en vrijwilligers samen aandacht geven aan ieders persoonlijke situatie. Viore helpt op deskundige wijze bij het vinden van je eigen weg in het omgaan met kanker en de gevolgen ervan. We bieden een warme plek waar je je thuis kunt voelen. Waar je ondersteuning en ruimte krijgt om je zelfvertrouwen weer op te bouwen, nieuwe perspectieven te ontdekken en daarmee de kwaliteit van je leven te verhogen.
Je bent altijd van harte welkom. Gewoon voor een kop koffie, een kennismakingsgesprek of voor informatie en deelname aan onze uiteenlopende activiteiten.

Je kunt altijd – ook zonder afspraak – terecht op de uren dat het centrum geopend is.
Voor individuele gesprekken kan je terecht bij een van onze gidsen.
Viore organiseert zo’n 40 – 45 verschillende programma’s. Allemaal gericht op verbetering van kwaliteit van leven voor de deelnemers.
Je vindt ons aanbod hier. Niet alles wordt iedere maand aangeboden. Bij agenda zie je (van dag tot dag) wat er wordt georganiseerd.

Wat biedt Viore niet?
Het aanbod van Viore is aanvullend aan de medische zorg. Bij Viore worden geen medische behandelingen uitgevoerd en ook de ziekte zelf staat niet centraal. Bij Viore gaat het om begeleiding en informatie over de omgang met de ziekte en om al die aspecten in het dagelijkse leven waarop de ziekte van invloed is.

Viore ook online
Viore heeft een besloten platform voor digitale communicatie tussen bezoekers onderling en met de verschillende vrijwilligers, programmabegeleiders en de staf van Viore. Voor meer informatie hierover, kun je contact opnemen met info@viore.org

Waar komt de naam Viore vandaan?
‘Viore’ is een vrolijke verbastering van Da Fiore. Gioarcchino da Fiore (1135 – 1202) was een Italiaanse theoloog die een aantal kloosters stichtte. Da Fiore is vooral bekend geworden door zijn visie op de geestelijke ontwikkeling en geschiedenis van de mens. Hij stelde dat alle levensbeschouwelijke ontwikkelingen in drie fasen verlopen: het tijdperk van de materiële mens, de geestelijke mens en de spirituele mens. Da Fiore gebruikte de metafoor van de boom om zijn idee te presenteren. Een boom: wortels, stam en kruin. Met dit model wordt de mens uiteraard slechts oppervlakkig benaderd. Niettemin wordt het idee tot op de dag van vandaag door velen nagevolgd; ook door stichting Viore, die in haar beeldmerk ‘levensloten’ heeft verbeeld. Viore richt zich op heel-de-mens; op de verbetering van de balans, op welbevinden en kwaliteit van leven, op herstel van eenheid tussen lichaam, geest en ziel. Dat maakt dat Viore zich bevriend weet met Da Fiore.

Lees minder…

Openingstijden Viore

Viore is geopend op alle werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur

In onze agenda vind je een overzicht van de activiteiten.

Klik hier voor meer filmpjes

Recente vacatures

  • Vrijwilligerscoördinator: Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die haar/ zijn talent wil gebruiken om de inzet van onze groep vrijwilligers te coördineren, stimuleren en een luisterend oor te zijn. Lees hier het uitgebreide functieprofiel
  • Fondsenwerver (vrijwillig): Een maatschappelijk betrokken vrijwilliger met affiniteit met en bij voorkeur ervaring in fondsenwerving. Lees hier het uitgebreide functieprofiel

Online aanmelden / contactmoment

Campagne Viore: Huis in Actie

Omdat Viore inkomsten misloopt vanwege corona, is in samenwerking met het KWF de campagne ‘Huis in Actie’ op touw gezet. Help mee en doneer op Viore’s eigen teampagina, of maak een eigen actiepagina aan! Lees er meer over in de laatste nieuwsbrief special, of ga naar onze teampagina.

Komende activiteiten

februari

maart 2024

april
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
26
27
28
29
1
2
3
Events for 1st maart
Geen evenementen
Events for 2nd maart
Geen evenementen
Events for 3rd maart
Geen evenementen
4
5
6
7
8
9
10
Events for 4th maart
Geen evenementen
Events for 5th maart
Geen evenementen
Events for 6th maart
Geen evenementen
Events for 7th maart
Geen evenementen
Events for 8th maart
Geen evenementen
Events for 9th maart
Geen evenementen
Events for 10th maart
Geen evenementen
11
12
13
14
15
16
17
Events for 11th maart
Geen evenementen
Events for 12th maart
Geen evenementen
Events for 13th maart
Geen evenementen
Events for 14th maart
Geen evenementen
Events for 15th maart
Geen evenementen
Events for 16th maart
Geen evenementen
Events for 17th maart
Geen evenementen
18
19
20
21
22
23
24
Events for 19th maart
Events for 20th maart
Events for 21st maart
Events for 22nd maart
Events for 23rd maart
Geen evenementen
Events for 24th maart
Geen evenementen
25
26
27
28
29
30
31
Events for 26th maart
Events for 27th maart
Events for 28th maart
Events for 30th maart
Geen evenementen
Events for 31st maart
Geen evenementen
1
2
3
4
5
6
7