Nieuwsbrief

Klik hier om je te abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief.
Klik hieronder op een maand om oude nieuwsbrieven te bekijken.

Nieuwbrief oktober 2019

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsef februari 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief september 2018

Nieuws

Hieronder tref je het nieuws van de afgelopen tijd aan. Nieuws van Viore en nieuws van andere organisaties.

Viore zoekt nieuwe lokatie per 1 juli 2020

Viore zoekt nieuwe lokatie per 1 juli 2020

Sinds de oprichting in 2012 is Viore gevestigd op het terrein van Tergooi in Hilversum. Echter vanwege de nieuwbouw van het ziekenhuis moeten wij op zoek gaan naar een nieuwe locatie voor 1 juli 2020. Onze wensen voor de nieuwe huisvesting hebben we op een rij gezet...

Lees meer
Mooi interview met bezoeker Eric Groot

Mooi interview met bezoeker Eric Groot

In het magazine van de Prostaatkankerstichting van juni 2019 staat een mooi interview met Eric Groot, bezoeker van de herensoos. In dit artikel vertelt Eric over zijn leven na de diagnose, en over zijn ervaringen met de herensoos van Viore.Klik hier voor de pdf van...

Lees meer
Sponsorloop Henny Wijnand groot succes

Sponsorloop Henny Wijnand groot succes

Even voor 07.00 uur vertrok Henny vanaf het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Veertien ‘supporters’ hebben hem afwisselend vergezeld tijdens de tocht: vrijwilligers en bezoekers die naar eigen kracht en kunnen hebben meegelopen. Na negeneneenhalf uur zag hij het voor...

Lees meer
Sponsortocht Henny in de krant

Sponsortocht Henny in de krant

De sponsortocht die Henny Wijnand gaat lopen voor Viore op dinsdag 9 juli, was voor het Weesper Nieuws aanleiding voor een interview met deze stoere wandelaar. Via deze link kun je het hele artikel lezen.  

Lees meer
Henny loopt voor Viore

Henny loopt voor Viore

Op dinsdag 9 juli (bij slecht weer op 16 juli) gaat Viore-bezoeker Henny Wijnand wandelen van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis naar Viore. Een tocht van maar liefst 38 kilometer, waarmee Henny zoveel mogelijk geld wil ophalen voor Viore. Lees er alles over in de...

Lees meer
Viore bij de Leuning in Baarn

Viore bij de Leuning in Baarn

Op dinsdag 23 april waren Désirée, Ada en Wouter bij de Leuning (onderdeel van Welzijn Baarn) om een voorlichting over Viore te verzorgen. Lees het artikel dat hierover in de Baarnsche Courant verscheen.  

Lees meer
Rapport Sinzer over inloophuizen

Rapport Sinzer over inloophuizen

Bureau Sinzer heeft, in opdracht van KWF Kankerbestrijding en in samenwerking met IPSO (Instellingen voor Psychosociale Oncologie), een effectonderzoek gedaan naar de maatschappelijke waarde van IPSO inloophuizen. Uit dat onderzoek is een aantal zeer positieve...

Lees meer
Viore noteert 40.000e bezoek

Viore noteert 40.000e bezoek

Op donderdagochtend 10 januari werd bij Viore, centrum voor iedereen die leeft met kanker, het 40.000e bezoek geteld. Mariëlle Jägers stapte tegen tienen nietsvermoedend over de drempel, en werd daar verrast met een grote bos bloemen. Mariëlle komt bijna elke...

Lees meer

Rondom Viore

Viore heeft een groot netwerk en een uitgebreide sociale kaart. Hieronder tref je nieuws aan van diverse andere organisaties.

Bijeenkomst voor Mantelzorgers bij Viore

Versa Welzijn organiseert regelmatig bijeenkomsten voor mantelzorgers. Meestal is dat bij Versa.
Lees meer…

Op de eerste donderdag van de maand organiseren Versa en Viore samen themabijeenkomsten voor naasten/mantelzorgers.
Deze vinden plaats bij Viore.
Kijk voor meer informatie in onze agenda (op 1 november en 6 december).

Lees minder…

Vaarkracht seizoen 2019

Met grote regelmaat organiseert Vaarkracht vaartochten voor mensen die leven met kanker. Soms wordt er gezeild, andere keren liggen er motorboten klaar voor de deelnemers. Een enkele keer kun je mee op een authentieke botter.
Lees meer…

De evenementen van Vaarkracht in de komende weken voor je op een rij:

Lees minder…

Website "'Kanker doet veel met je' gelanceerd

Ruim 86% procent van de patiënten met kanker in Nederland ervaart tijdens en na de behandeling klachten en problemen op het gebied van vermoeidheid, angst, somberheid, relatie en financiën. 
Lees meer…

Veel van deze patiënten zoeken geen hulp, terwijl ze daar wel baat bij zouden kunnen hebben. Daarom is de website ‘Kanker doet veel met je’ ontwikkeld. Deze site legt in gewone taal uit wat psychosociale klachten zijn, hoe je daarover kunt praten en welke hulp er is.

Lees minder…

Professionele zorg in de vorm van individuele, groeps- en internetbehandelingen

Zij helpen je om te gaan met kanker. Maar ook je gezin, partner en familie.

Steun bij leven met kanker

Oncokompas is uw digitale hulp bij het leven met kanker en in de jaren erna. Oncokompas geeft inzicht in hoe u ervoor staat. Lees meer…

Bijvoorbeeld op het gebied van vermoeidheid, angst, werk, relaties, leefstijl en financiën. Ook onderwerpen die moeilijk te benoemen zijn of onbewust toch een rol spelen komen naar voren. Meer weten? Ga naar de website.

Lees minder…

Psychologische (na)zorg bij kanker

Begeleiding bij wie, op welke manier dan ook, met kanker geconfronteerd zijn (geweest). Deze hulp is beschikbaar ongeacht de ziektefase en de prognose.

Informatie over zorgverzekeringen in 2018

Als je kanker hebt (gehad), verandert er veel. Oók in je zorgverzekering. Lees meer…

Inmiddels is de inhoud van de zorgverzekeringspakketten 2018 kenbaar gemaakt én heeft iedereen weer de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekering. Om een goed afgewogen keuze te maken, heeft NFK veel zaken speciaal voor (ex-)kankerpatiënten uitgezocht en op een rij gezet: Op deze pagina vind je waardevolle informatie over de zorgverzekeringen in 2018, met belangrijke aanvullende informatie over psycho-oncologische zorg en oncologische revalidatie. Er wordt duidelijk uitgelegd wat het is en of het vergoed wordt in 2018 (en welke regels hiervoor gelden). De informatie is breed opgesteld, voor mensen boven en onder de 18 jaar. voor alle informatie over deze dag

Lees minder…

Mantelzorgwaardering

Als u zorg krijgt van familie, vrienden of buren, bieden veel gemeenten de mogelijkheid om een mantelzorgwaardering aan te vragen.
Lees meer…

Het gaat om een bedrag van (maximaal) 150 euro, dat eens per jaar wordt uitgekeerd. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de mantelzorg die u ontvangt voldoen aan een paar voorwaarden. Als u wilt weten wat er binnen uw gemeente mogelijk is, kunt u het beste de website van die gemeente raadplegen.
Inwoners van Wijdemeren kunnen hier klikken voor meer informatie. Voor Hilversum vindt u die informatie hier.
Ook op de site van Gooise Meren is informatie beschikbaar, net als op die van Weesp. En voor Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren is de informatie hier te vinden.

Lees minder…

Vind passende ondersteuning via de OOK-wijzer

Stichting OOK helpt patiënten en naasten om beter om te gaan met de impact van kanker, door het bieden van de juiste ondersteuning op het juiste moment.

Lees minder…

Thuisbezoek Regenboogboom

De Regenboogboom is er voor kinderen en ouders die om wat voor reden dan ook opeens de controle over hun eigen leven verliezen, en zich daardoor heel erg kwetsbaar voelen. Lees meer…

Dus ook voor gezinnen die leven met kanker. Een bezoek van een vrijwilliger aan een gezin of pleeggezin is huiselijk, gezellig en veilig. Je hoeft er niets speciaals voor te doen. De Regenboogboom gaat samen met je op zoek naar jullie draagkracht en veerkracht. Want daar zit de toegang tot alle hulpmiddelen die jullie zelf kunnen inzetten lucht en ruimte te scheppen en antwoord te vinden op die o zo belangrijke vraag: hoe wordt overleven weer leven? Meer informatie over de Regenboogboom bij je thuis is te vinden via deze link.

Lees minder…

Hoestie.nl

Op 8 maart, tijdens het AYA-symposium ‘Jong en kanker’, werd het communicatieplatform Hoestie.nl gelanceerd.
Lees meer…

Via deze site kan iedereen een eigen besloten pagina aanmaken om op een veilige manier je naasten op de hoogte houden van de medische ups en downs. Zo kan het gesprek met vrienden en familie weer over andere onderwerpen gaan, omdat ze via je blog hebben gelezen wat de laatste ontwikkelingen en uitslagen zijn.
Ga naar de site voor meer informatie.

Lees minder…

Verwijsgids Kanker

De Verwijsgids Kanker is de eerste landelijk dekkende sociale kaart voor aanvullende zorg en begeleiding bij kanker, op ieder moment na diagnose. Lees meer…

In de Verwijsgids Kanker staan onder meer gegevens van individuele zorgverleners, instellingen en patiëntenorganisaties.Patiënten en naasten kunnen Verwijsgids Kanker rechtstreeks raadplegen. De postcodefilter maakt het mogelijk om zorg zo dicht mogelijk bij huis te selecteren.

Lees minder…