Selecteer een pagina

Nieuwsbrief programma

LEES NU:

Nieuwsbrief maart 2024

Nieuwsbrief februari 2024

Nieuwsbrief januari 2024

Nieuwsbrief Special over individuele gesprekken bij Viore

Klik hier om je te abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief.
Geïnteresseerd in eerdere nieuwsbrieven? Klik op onderstaande button en neem een kijkje in ons archief. 

In het archief vind je de speciale nieuwsbrieven die zijn verzonden in de corona-periode.

Nieuwsbrief Specials ‘Huis in Actie’

Nieuwsbrief Special ‘Huis in Actie’ 21 januari 2021

Nieuwsbrief Special  ‘Huis in Actie’ 29 december 2020

Nieuwsbrief Special ‘Huis in Actie’ 7 december 2020

Geïnteresseerd in eerdere nieuwsbrieven? Klik op onderstaande button en neem een kijkje in ons archief.

Viore in het nieuws

Hieronder tref je het nieuws van de afgelopen tijd aan. Nieuws van en nieuws over Viore.

Activiteiten rondom Wereldkankerdag

Activiteiten rondom Wereldkankerdag

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Er wordt dan stil gestaan bij de impact die de ziekte heeft op mensen die geraakt zijn door kanker. Ook Viore vraagt aandacht op en rond Wereldkankerdag en organiseert diverse activiteiten voor iedereen in de regio Gooi en...

Lees meer
Een pot vol geluk, waag je een gok?

Een pot vol geluk, waag je een gok?

De start van het nieuwe VIORE jaar receptie was een groot succes! Een drukbezochte nieuwjaarsreceptie waarbij bezoekers, vrijwilligers, medewerkers van Viore en relaties elkaar konden ontmoeten en in gesprek gingen. Ook stond er een ‘pot vol geluk’ waarmee aanwezigen...

Lees meer
11 januari nieuwjaarsreceptie bij Viore

11 januari nieuwjaarsreceptie bij Viore

Ter ere van de start van het nieuwe VIORE jaar organiseert Viore op donderdag 11 januari een nieuwjaarsreceptie. Iedereen die geïnteresseerd is in Viore en dat wat Viore kan betekenen voor mensen die geraakt zijn door kanker, is van harte welkom! De receptie staat...

Lees meer
Stem op Viore tijdens de Rabo Clubsupport 2023

Stem op Viore tijdens de Rabo Clubsupport 2023

Help je mee om het waardevolle werk van Viore mogelijk te maken? Door je stem op Viore uit te brengen tijdens de Rabo Clubsupport 2023 geef je Viore een financieel steuntje in de rug. Als lid van de Rabobank én woonachtig in de regio Gooi en Vechtstreek, kun je je...

Lees meer
Online expositie kunstwerken bezoekers

Online expositie kunstwerken bezoekers

De expositie in het Raadhuis van Hilversum is jammer genoeg voorbij. De officiële opening door Wouter Stips en het bezoek van de expositie was een groot succes! Daarom hebben we besloten de expositie nog een week te verlengen. De tentoongestelde kunstwerken kun je...

Lees meer

Rondom Viore

Viore heeft een groot netwerk en een uitgebreide sociale kaart. Hieronder tref je nieuws aan van diverse andere organisaties.

Logo Oncokompas

Steun bij leven met kanker

Oncokompas is uw digitale hulp bij het leven met kanker en in de jaren erna. Oncokompas geeft inzicht in hoe u ervoor staat.

Lees meer…

Bijvoorbeeld op het gebied van vermoeidheid, angst, werk, relaties, leefstijl en financiën. Ook onderwerpen die moeilijk te benoemen zijn of onbewust toch een rol spelen komen naar voren. Meer weten? Ga naar de website.

Lees minder…

Logo Helen-Dowling-Instituut

Professionele zorg in de vorm van individuele, groeps- en internetbehandelingen

Het Helen Dowling Instituut helpt je om te gaan met kanker. Maar ook je gezin, partner en familie.

Lees meer…

Wanneer je hoort dat je kanker hebt, staat je leven op zijn kop. Hulp zoeken is dan geen teken van zwakte. Het Helen Dowling Instituut helpt jou en je naasten om te gaan met ernstige angst, vermoeidheid, stemmingsproblemen of een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook ten tijde van het coronavirus kun je je aanmelden voor onze psychologische zorg.

Lees minder…

Logo Vaarkracht

Vaarkracht seizoen 2019

Met grote regelmaat organiseert Vaarkracht vaartochten voor mensen die leven met kanker. Soms wordt er gezeild, andere keren liggen er motorboten klaar voor de deelnemers. Een enkele keer kun je mee op een authentieke botter.

Lees meer…

Het vaarseizoen van 2020 was door corona een heel ander seizoen, met meer tochten in kleine groepjes. Om diezelfde reden is het nieuwe seizoen niet ‘officieel’ geopend. Informatie over de opening en over nieuwe evenementen van Vaarkracht kun je hier binnenkort hopelijk weer vinden.

Lees minder…

Logo kankerdoetveelmetje

Website "'Kanker doet veel met je' gelanceerd

Ruim 86% procent van de patiënten met kanker in Nederland ervaart tijdens en na de behandeling klachten en problemen op het gebied van vermoeidheid, angst, somberheid, relatie en financiën.

Lees meer…

Veel van deze patiënten zoeken geen hulp, terwijl ze daar wel baat bij zouden kunnen hebben. Daarom is de website ‘Kanker doet veel met je’ ontwikkeld. Deze website legt in gewone taal uit wat psychosociale klachten zijn, hoe je daarover kunt praten en welke hulp er is.

Lees minder…

Logo Stichting OOK

Vind passende ondersteuning via de OOK-wijzer

Stichting OOK helpt patiënten en naasten om beter om te gaan met de impact van kanker, door het bieden van de juiste ondersteuning op het juiste moment.

Lees minder…

Logo Ingebord Douwes Instituut

Psychologische (na)zorg bij kanker

Begeleiding bij wie, op welke manier dan ook, met kanker geconfronteerd zijn (geweest). Deze hulp is beschikbaar ongeacht de ziektefase en de prognose.

Logo IKNL

Verwijsgids Kanker

De Verwijsgids Kanker is de eerste landelijk dekkende sociale kaart voor aanvullende zorg en begeleiding bij kanker, op ieder moment na diagnose.

Lees meer…

In de Verwijsgids Kanker staan onder meer gegevens van individuele zorgverleners, instellingen en patiëntenorganisaties.Patiënten en naasten kunnen Verwijsgids Kanker rechtstreeks raadplegen. De postcodefilter maakt het mogelijk om zorg zo dicht mogelijk bij huis te selecteren.

Lees minder…

Mantelzorg

Mantelzorgwaardering

Als u zorg krijgt van familie, vrienden of buren, bieden veel gemeenten de mogelijkheid om een mantelzorgwaardering aan te vragen.

Lees meer…

Het gaat om een bedrag van (maximaal) 150 euro, dat eens per jaar wordt uitgekeerd. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de mantelzorg die u ontvangt voldoen aan een paar voorwaarden. Als u wilt weten wat er binnen uw gemeente mogelijk is, kunt u het beste de website van die gemeente raadplegen.
Inwoners van Wijdemeren kunnen hier klikken voor meer informatie. Voor Hilversum vindt u die informatie hier.
Ook op de site van Gooise Meren is informatie beschikbaar, net als op die van Weesp. En voor Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren is de informatie hier te vinden.

Lees minder…

Logo De Regenboogboom

Thuisbezoek Regenboogboom

De Regenboogboom is er voor kinderen en ouders die om wat voor reden dan ook opeens de controle over hun eigen leven verliezen, en zich daardoor heel erg kwetsbaar voelen.

Lees meer…

Dus ook voor gezinnen die leven met kanker. Een bezoek van een vrijwilliger aan een gezin of pleeggezin is huiselijk, gezellig en veilig. Je hoeft er niets speciaals voor te doen. De Regenboogboom gaat samen met je op zoek naar jullie draagkracht en veerkracht. Want daar zit de toegang tot alle hulpmiddelen die jullie zelf kunnen inzetten lucht en ruimte te scheppen en antwoord te vinden op die o zo belangrijke vraag: hoe wordt overleven weer leven? Meer informatie over de Regenboogboom bij je thuis is te vinden via deze link.

Lees minder…

Logo Stichting Hoest?ie

Hoestie.nl

Heb je al eens gehoord van Hoestie.nl?

Via deze site kan iedereen een eigen besloten pagina aanmaken om op een veilige manier je naasten op de hoogte houden van de medische ups en downs.

Lees meer…

Zo kan het gesprek met vrienden en familie weer over andere onderwerpen gaan, omdat ze via je blog hebben gelezen wat de laatste ontwikkelingen en uitslagen zijn.
Ga naar de website voor meer informatie.

Lees minder…

Logo Stichting Hoest?ie

Untire

Untire is een app voor mensen die leven met en na kanker. De app geeft handvaten om vermoeidheid door kanker en de behandeling daarvan te verminderen.

Lees meer…

Deze gratis app geeft dagelijks tips, oefeningen tegen stress, oefeningen om fitter te worden en uitleg. Zo bouw je stap voor stap meer energie op. Je kunt bijhouden hoe het met de vermoeidheid en energie gaat. In het programma worden video’s gebruikt, en geluidsopnames voor als je liever luistert dan leest. Je kunt de app downloaden via de app-store of de play-store op je telefoon.

Lees minder…