Selecteer een pagina

Help mee!

Help mee om het waardevolle werk van Viore mogelijk te maken. Geef vandaag nog een bedrag naar keuze en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Steun mensen die leven met kanker:

Frequentie

Aanhef

Graag aanvinken

Lees hier de voorwaarden

Kom in actie

9

Viore komt in actie voor mensen met kanker - Kom jij in actie voor Viore?

Viore is, in samenwerking met het KWF, de actie ‘Huis in Actie’ gestart. Omdat de ondersteuning van iedereen die leeft met kanker zo belangrijk is! Wil je ons helpen? Bezoek de pagina van het actieteam van Viore voor meer informatie. Via die link zie je ook de actiepagina’s  van vrijwilligers en bezoekers die geld inzamelen voor Viore.

Dus ga naar onze actiepagina en doneer. Of, nog leuker, maak een eigen actiepagina aan. Hoe dat moet wordt uitgelegd op de site. Heb je vragen, of heb je hulp nodig, laat het ons weten via info@viore.org. Of bel ons: 035 6834620.

9

Team Viore

In de nieuwsbrief specials lees je alles over de acties die zijn georganiseerd en over de plannen die er nog zijn.

Zekerheid voor de toekomst
Viore staat er op diverse terreinen goed voor. Door jouw – herhaaldelijke – financiële steun kunnen we de organisatie op koers houden en beter omgaan met de risico’s die zich kunnen voordoen.

Lees meer…

Daarbij kun je denken aan toekomstige onzekerheden over de financiering door de gemeenten en fondsen en de beschikbaarheid van vrijwilligers. De steun vanuit de vrienden van Viore wordt – naast het onderhoud van het gebouw en de tuin – benut voor het programma-aanbod van Viore en  training van onze vrijwilligers.

Vriend worden?
Draag structureel bij aan het aanbod van Viore en word vriend van Viore. Dat kan al vanaf € 25,- per jaar. Een hogere bijdrage is uiteraard welkom.
Je kan vriend van Viore worden door een bericht te sturen naar vrienden@viore.org. Daarin vermeld je je naam en adres.

Je kunt ook van de machtiging gebruik laten maken via het machtigingsformulier, hierboven.

Viore is een zogenaamde ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat donaties aan Viore onder bepaalde omstandigheden fiscaal aftrekbaar zijn. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Lees minder…

Met een nalatenschap maak je ook na je leven een verschil voor mensen die geconfronteerd worden met kanker.

Nalaten aan Viore
Met het opstellen van een testament bepaal je zelf wat er na je leven met je nalatenschap gebeurt.

Lees meer…

Het is op verschillende manieren mogelijk om Viore op te nemen in je testament:
– Viore tot (mede-)erfgenaam benoemen: Viore ontvangt (een deel van) jouw nalatenschap. Het is mogelijk om meerdere personen of goede doelen tot erfgenaam te benoemen.
– Viore tot legataris benoemen: Viore ontvangt een vastgesteld geldbedrag, een percentage van jouw nalatenschap of een bepaald goed (bijvoorbeeld een kunstwerk of onroerende zaak).

Testament opstellen
Het opstellen van een testament doe je samen met een notaris. Samen bespreken jullie je wensen voor je nalatenschap.
Viore is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Zo komt de gift uit jouw nalatenschap volledig ten goede aan onze zorg.

Persoonlijk advies
Nalaten aan een goed doel is iets waar je goed over nadenkt. Je wilt je goed laten informeren over de besteding van jouw geld. Wij helpen je graag om alles op een rijtje te zetten.
Neem contact op met onze directeur, Miranda van den Eijnden. Zij beantwoordt graag je vragen.

Lees minder…

Doneer via een periodieke schenking om te profiteren van belasting­voordeel. Elke euro aan donaties is volledig aftrekbaar van de belasting.

Belastingvoordeel

Met een periodieke schenking doneer je een vast bedrag over een periode van minimaal 5 jaar.

Lees meer…

Hierdoor kun je jouw donatie aan Viore, ongeacht de hoogte, volledig aftrekken van de belasting.

Meer geven voor hetzelfde geld
Met een periodieke schenking kan je meer geven dan met een reguliere gift, vanwege het belastingvoordeel. Je kunt dus meer mensen helpen die leven met kanker, zonder dat het jou extra geld kost. Netto geef je hetzelfde bedrag, maar Viore ontvangt een hogere gift. Periodiek schenken kan tegenwoordig ook zonder een akte. Afhankelijk van de belastingschijf waarin je zit, ontvang je tot maximaal 52% van de gift retour van de Belastingdienst.

Periodieke schenking in 5 stappen

Een periodieke schenking leg je vast met een schriftelijke overeenkomst. Dit kan samen met een medewerker van Viore en zonder tussenkomst van een notaris.

  1. Bepaal hoeveel je netto aan Viore wilt schenken. Gebruik hiervoor een rekenhulp.
  2. Download de overeenkomst ‘periodieke gift in geld’. De overeenkomst bestaat uit twee exemplaren, één voor jou en één voor Viore. Vul beide overeenkomsten volledig in, print deze en onderteken beide exemplaren. Wil je jouw periodieke gift automatisch laten afschrijven? Vul dan ook de Betalingsvolmacht – periodieke schenking in.
  3. Scan de formulieren in en stuur deze naar directeur@viore.org of stuur ze per post naar Viore.
  4.  Viore vult ontbrekende informatie in en ondertekent de overeenkomst.
  5. Je ontvangt de exemplaren voor jou als schenker retour. Bewaar de overeenkomst goed, want de Belastingdienst kan hierom vragen.

Meer informatie

Hier vind je meer informatie over periodiek schenken.

Contact

Heb je vragen of hulp nodig bij het vastleggen van een periodieke schenking? Neem contact op met Miranda van den Eijnden via directeur@viore.org.

Lees minder…

Shop je wel eens online? Bijvoorbeeld bij Wehkamp, Blokker, Coolblue, Bol.com, Hema, Mediamarkt…? Of ben je van plan een nieuwe (zorg, auto, etc-) verzekering, internet of telefoonabonnement af te sluiten?
Als je dit voortaan via www.doelshop.nl doet, kun je gratis aan ons doneren zonder dat het je iets extra’s kost!

Lees meer…

Viore krijgt namelijk een vast bedrag of percentage van het aankoopbedrag van de webshop, als bedankje voor de aankoop.Het product koop je uiteindelijk gewoon bij de webshop zelf. Kies je via jouw account Viore als doel, dan geef je gratis een donatie.
Hoe werkt het? Ga naar www.doelshop.nl . Je kunt een eigen account openen, maar dat hoeft niet.

Je kan het ook op een andere manier doen: Ga naar www.viore.doelshop.nl.
Bij iedere aankoop doneer je dan automatisch en gratis aan ons doel.

 

Ook als bedrijf kun je op vele manieren een bijdrage leveren aan een betere kwaliteit van leven bij kanker. Verbind je aan Viore met een zakelijke donatie, doe een actie of sponsor producten of diensten.

Lees meer…

Wat maakt helpen als bedrijf succesvol?
Dit heeft voor ons deze kenmerken:
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Je steunt een maatschappelijk gedreven organisatie. Dit straalt ook uit op jouw bedrijf.
Communicatie
Wij laten zien dat jij ons sponsort.
Publieksbereik
Samen bereiken en vergroten we de bekendheid van Viore én van jouw bedrijf.

Help met een donatie
Wil je Viore steunen met een gift namens jouw bedrijf? Je kunt direct online doneren (zie het formulier hierboven) of een gift overmaken op onze rekening NL61 RABO 0159 6524 21 t.n.v. stichting Viore.

Start een eigen actie
Zamel geld in voor mensen die leven met kanker. Een goed doel steunen met je collega’s geeft voldoening en verbindt. Daarom is het niet alleen zinvol, maar ook leuk om in actie te komen voor Viore. Of je nu een sponsorloop organiseert of spullen verkoopt op de markt, alle acties zijn welkom!

Wil je als bedrijf of organisatie (een project van) Viore sponsoren, neem dan contact op met directeur@viore.org

Lees minder…

Stichting Viore is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit houdt in, dat giften aan Viore in aanmerking kunnen komen voor aftrek van het belastbaar inkomen.

Lees meer…

Het RISN-nummer van Stichting Viore is 822083735.

Transparante informatie
Een belangrijke voorwaarde van de ANBI-regeling is het publiceren van essentiële informatie over de instelling. Via deze link krijg je inzicht in onze organisatie, doelstellingen, beleidsvoornemens, financiën en het meest recente jaarverslag.

Lees minder…

Word Vrijwilliger

Wil je graag iets betekenen voor een ander? Bij Viore zetten bijna zeventig vrijwilligers zich met warmte en toewijding in. Samen creëren we een warm welkom voor onze bezoekers. Wil je deel uitmaken van ons team en het verschil maken voor mensen die leven met kanker? Viore kan jouw hulp goed gebruiken!

Je kunt meer informatie opvragen of je aanmelden via cv@viore.org. Meer informatie over onze vacature vind je hier.

We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen in het team van vrijwilligers!

Draag bij aan Viore

Lees hieronder waarom we jouw bijdrage hard nodig hebben.

 

9

Kwaliteit

Viore is een professioneel centrum en wil een kwalitatief goed en gevarieerd programma kunnen aanbieden.
Viore is lid van brancheorganisatie IPSO, die kwaliteitsnormen stelt.
9

Een kwetsbare groep

Bezoekers van Viore zijn kwetsbaar. Ze leven vaak tussen hoop en vrees. Van scan naar scan. Sommige van hen geven aan dat ze uitkijken naar hun (vaste) bezoek aan Viore, het lichtpunt in de week.
9

Onverzekerde zorg

Het aanbod van Viore valt niet onder de verzekerde zorg. De gemeenten in de regio dragen voor een (klein) deel bij aan de kosten van Viore bij. Deze subsidie is (nog) niet structureel.

Dat betekent dat wij elk jaar weer moeten afwachten of de subsidie wordt verleend en er hard voor moeten werken om die financiering jaarlijks rond te krijgen.
Aanvullende (structurele) financiering is dus van groot belang voor Viore.

9

Duurzaamheid

Viore is ingericht volgens het cradle-to-cradle principe. Zoveel mogelijk spullen worden hergebruikt en we maken zoveel mogelijk ‘homemade’. We gaan zuinig om met de beschikbare middelen.
9

Professionalisering

Onze vrijwilligers en staf worden goed geschoold, zodat zij hun werk op deskundige wijze kunnen doen.

Bijzondere vermelding

Bijzondere vermelding verdient mevrouw Riek Bark. Mevrouw Bark werkte jaren als vrijwilliger in Hospice Kajan in Hilversum. Lees meer…

Totdat zij ziek werd, en uiteindelijk zelf bewoner van het hospice. Na haar overlijden (in april 2006) heeft zij aan de Stichting Vrienden Hospice Gooi & Vechtstreek een schenking van formaat gedaan. Deze stichting raakte daarmee in de positie om het initiatief voor de ontwikkeling en opzet van Viore te ondersteunen.

De bijdrage van Riek Bark was daarvoor de directe aanleiding. Met recht kan dus gezegd worden dat Viore mede tot stand gekomen is dankzij Riek Bark. Stichting Viore is haar daarvoor veel dank verschuldigd.