Selecteer een pagina

Steun ons

9

Hoe kan ik steunen?

Viore draait voornamelijk op de inzet van vrijwilligers. Onze kosten worden deels gedekt door de eigen bijdragen van bezoekers.

Daarnaast steunen we voor een groot deel op giften die we ontvangen van mensen en organisaties die zich betrokken voelen bij Viore en ons centrum een warm hart toedragen.
Wij waarderen deze vrijgevigheid ten zeerste.

Met jouw steun kunnen we zorgen voor een uitgebreid en gevarieerd aanbod voor mensen die leven met kanker.

9

Zorgen dat mensen zich echt thuisvoelen

Dankzij deze donaties kunnen wij ons programma aanbieden. En kunnen we ons gebouw en de tuin de gewenste huiselijke uitstraling geven en het verblijf voor de bezoekers zo aangenaam mogelijk maken.

Dat zit ook in de kleine dingen zoals bloemen op tafel en in de buitenbakken, een kopje versbereide soep…
Eigenlijk alles wat eraan bijdraagt dat de bezoekers zich thuisvoelen.

9

Ruimte bieden voor de zaken die echt belangrijk zijn

Viore is een plek waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen. Verhalen en ervaringen kunnen delen en verwerken. Ontspannende en creatieve activiteiten kunnen ontplooien.
Waar bezoekers en vrijwilligers samen aandacht geven aan ieders persoonlijke situatie.

Viore helpt op deskundige wijze bij het vinden van hun eigen weg in het omgaan met kanker en de gevolgen ervan.
We bieden een warme plek waar zij zich thuis kunnen voelen. Waar ze ondersteuning en ruimte krijgen om hun zelfvertrouwen weer op te bouwen, nieuwe perspectieven te ontdekken en daarmee de kwaliteit van hun leven te verhogen.

9

Nieuwsbrieven voor donateurs, sponsors en vrienden van Viore

Tweemaal per jaar brengen wij onze donateurs, sponsors en vrienden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door middel van een nieuwsbrief. De laatste edities vind je hier:

9

Financiële steun

Ook jij kunt bijdragen aan de continuïteit van Viore door ons financieel te steunen. Dat kan op meerdere manieren. Die worden hieronder vermeld.
9

Viore komt in actie voor mensen met kanker - Kom jij in actie voor Viore?

Viore is, in samenwerking met het KWF, de actie ‘Huis in Actie’ gestart. Omdat de ondersteuning van iedereen die leeft met kanker zo belangrijk is! Wil je ons helpen? Bezoek de pagina van het actieteam van Viore voor meer informatie. Via die link zie je ook de actiepagina’s  van vrijwilligers en bezoekers die geld inzamelen voor Viore.

Dus ga naar onze actiepagina en doneer. Of, nog leuker, maak een eigen actiepagina aan. Hoe dat moet wordt uitgelegd op de site. Heb je vragen, of heb je hulp nodig, laat het ons weten via info@viore.org. Of bel ons: 035 6834620.

9

Team Viore

In de nieuwsbrief specials lees je alles over de acties die zijn georganiseerd en over de plannen die er nog zijn.

Ja, ik doneer en maak gebruik van de QR-code.

Of vul het onderstaande formulier in:

Ja, ik steun Viore graag bij haar activiteiten en doneer:

Frequentie

Aanhef

Graag aanvinken

Voorwaarden

 

 

Met het insturen van dit incassoformulier geef je toestemming aan stichting Viore (Oosterengeweg 44,  1212 CN Hilversum) voor het versturen van een eenmalige of doorlopende incasso-opdracht naar je bank. Je bijdrage wordt dan van je rekening afgeschreven. Als je het niet eens bent met deze afschrijving, kun je deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen 8 weken na de afschrijving contact op met je bank (vraag je bank naar de voorwaarden). Viore heeft een ANBI-status.

Stichting Viore verwerkt je gegevens conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (de AVG). Lees hier het privacyreglement van Viore.

Wil je liever geen automatische incasso, dan kun je zelf een overboeking doen, door een bedrag over te maken naar: NL61 RABO 0159652421 t.n.v. stichting Viore.

Draag bij aan Viore

Lees hieronder waarom we jouw bijdrage hard nodig hebben.

 

9

Kwaliteit

Viore is een professioneel centrum en wil een kwalitatief goed en gevarieerd programma kunnen aanbieden.
Viore is lid van brancheorganisatie IPSO, die kwaliteitsnormen stelt.
9

Een kwetsbare groep

Bezoekers van Viore zijn kwetsbaar. Ze leven vaak tussen hoop en vrees. Van scan naar scan. Sommige van hen geven aan dat ze uitkijken naar hun (vaste) bezoek aan Viore, het lichtpunt in de week.
9

Onverzekerde zorg

Het aanbod van Viore valt niet onder de verzekerde zorg. De gemeenten in de regio dragen voor een (klein) deel bij aan de kosten van Viore bij. Deze subsidie is (nog) niet structureel.

Dat betekent dat wij elk jaar weer moeten afwachten of de subsidie wordt verleend en er hard voor moeten werken om die financiering jaarlijks rond te krijgen.
Aanvullende (structurele) financiering is dus van groot belang voor Viore.

9

Duurzaamheid

Viore is ingericht volgens het cradle-to-cradle principe. Zoveel mogelijk spullen worden hergebruikt en we maken zoveel mogelijk ‘homemade’. We gaan zuinig om met de beschikbare middelen.
9

Professionalisering

Onze vrijwilligers en staf worden goed geschoold, zodat zij hun werk op deskundige wijze kunnen doen.

Wij vinden het essentieel dat we onze bezoekers een gevarieerd aanbod en een zo aangenaam mogelijk verblijf kunnen aanbieden.

Dat zit vaak in de kleine dingen: bloemen op tafel, een prettig zitje in de tuin, een lekker kopje vers bereide soep. Kortom, alles dat eraan bijdraagt dat bezoekers zich thuis voelen.

Lees meer…

Met jouw donatie, klein of groot, draag je bij aan een betere kwaliteit van leven voor mensen die leven met kanker.

Doneren gebeurt meestal in de vorm van geld, maar kan ook plaatsvinden in natura (door materialen of kennis en kunde gratis (of met korting) ter beschikking te stellen).

Mocht je meer willen weten over hoe jij, je bedrijf, organisatie of vereniging het werk van Viore kan ondersteunen? Meld je dan met deze vraag op directeur@viore.org.
Of stort een bedrag op
NL61 RABO 0159 6524 21, t.n.v. Stichting Viore.

Je kunt hierboven ook het machtigingsformulier invullen.
Dat is natuurlijk altijd goed en zeer welkom.

Viore is een zogenaamde ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat donaties aan Viore onder bepaalde omstandigheden fiscaal aftrekbaar zijn. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Lees minder…

Doneer via een periodieke schenking om te profiteren van belasting­voordeel. Elke euro aan donaties is volledig aftrekbaar van de belasting.

Belastingvoordeel

Met een periodieke schenking doneer je een vast bedrag over een periode van minimaal 5 jaar.

Lees meer…

Hierdoor kun je jouw donatie aan Viore, ongeacht de hoogte, volledig aftrekken van de belasting.

Meer geven voor hetzelfde geld
Met een periodieke schenking kan je meer geven dan met een reguliere gift, vanwege het belastingvoordeel. Je kunt dus meer mensen helpen die leven met kanker, zonder dat het jou extra geld kost. Netto geef je hetzelfde bedrag, maar Viore ontvangt een hogere gift. Periodiek schenken kan tegenwoordig ook zonder een akte. Afhankelijk van de belastingschijf waarin je zit, ontvang je tot maximaal 52% van de gift retour van de Belastingdienst.

Periodieke schenking in 5 stappen

Een periodieke schenking leg je vast met een schriftelijke overeenkomst. Dit kan samen met een medewerker van Viore en zonder tussenkomst van een notaris.

  1. Bepaal hoeveel je netto aan Viore wilt schenken. Gebruik hiervoor een rekenhulp.
  2. Download de overeenkomst ‘periodieke gift in geld’. De overeenkomst bestaat uit twee exemplaren, één voor jou en één voor Viore. Vul beide overeenkomsten volledig in, print deze en onderteken beide exemplaren. Wil je jouw periodieke gift automatisch laten afschrijven? Vul dan ook de Betalingsvolmacht – periodieke schenking in.
  3. Scan de formulieren in en stuur deze naar directeur@viore.org of stuur ze per post naar Viore.
  4.  Viore vult ontbrekende informatie in en ondertekent de overeenkomst.
  5. Je ontvangt de exemplaren voor jou als schenker retour. Bewaar de overeenkomst goed, want de Belastingdienst kan hierom vragen.

Meer informatie

Hier vind je meer informatie over periodiek schenken.

Contact

Heb je vragen of hulp nodig bij het vastleggen van een periodieke schenking? Neem contact op met Miranda van den Eijnden via directeur@viore.org.

Lees minder…

Met een nalatenschap maak je ook na je leven een verschil voor mensen die geconfronteerd worden met kanker.

Nalaten aan Viore
Met het opstellen van een testament bepaal je zelf wat er na je leven met je nalatenschap gebeurt.

Lees meer…

Het is op verschillende manieren mogelijk om Viore op te nemen in je testament:
– Viore tot (mede-)erfgenaam benoemen: Viore ontvangt (een deel van) jouw nalatenschap. Het is mogelijk om meerdere personen of goede doelen tot erfgenaam te benoemen.
– Viore tot legataris benoemen: Viore ontvangt een vastgesteld geldbedrag, een percentage van jouw nalatenschap of een bepaald goed (bijvoorbeeld een kunstwerk of onroerende zaak).

Testament opstellen
Het opstellen van een testament doe je samen met een notaris. Samen bespreken jullie je wensen voor je nalatenschap.
Viore is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Zo komt de gift uit jouw nalatenschap volledig ten goede aan onze zorg.

Persoonlijk advies
Nalaten aan een goed doel is iets waar je goed over nadenkt. Je wilt je goed laten informeren over de besteding van jouw geld. Wij helpen je graag om alles op een rijtje te zetten.
Neem contact op met onze directeur, Miranda van den Eijnden. Zij beantwoordt graag je vragen.

Lees minder…

Shop je wel eens online? Bijvoorbeeld bij Wehkamp, Blokker, Coolblue, Bol.com, Hema, Mediamarkt…? Of ben je van plan een nieuwe (zorg, auto, etc-) verzekering, internet of telefoonabonnement af te sluiten?
Als je dit voortaan via www.doelshop.nl doet, kun je gratis aan ons doneren zonder dat het je iets extra’s kost!

Lees meer…

Viore krijgt namelijk een vast bedrag of percentage van het aankoopbedrag van de webshop, als bedankje voor de aankoop.Het product koop je uiteindelijk gewoon bij de webshop zelf. Kies je via jouw account Viore als doel, dan geef je gratis een donatie.
Hoe werkt het? Ga naar www.doelshop.nl . Je kunt een eigen account openen, maar dat hoeft niet.

Je kan het ook op een andere manier doen: Ga naar www.viore.doelshop.nl.
Bij iedere aankoop doneer je dan automatisch en gratis aan ons doel.

 

Zekerheid voor de toekomst
Viore staat er op diverse terreinen goed voor. Door jouw – herhaaldelijke – financiële steun kunnen we de organisatie op koers houden en beter omgaan met de risico’s die zich kunnen voordoen.

Lees meer…

Daarbij kun je denken aan toekomstige onzekerheden over de financiering door de gemeenten en fondsen en de beschikbaarheid van vrijwilligers. De steun vanuit de vrienden van Viore wordt – naast het onderhoud van het gebouw en de tuin – benut voor het programma-aanbod van Viore en  training van onze vrijwilligers.

Vriend worden?
Draag structureel bij aan het aanbod van Viore en word vriend van Viore. Dat kan al vanaf € 25,- per jaar. Een hogere bijdrage is uiteraard welkom.
Je kan vriend van Viore worden door een bericht te sturen naar vrienden@viore.org. Daarin vermeld je je naam en adres.

Je kunt ook van de machtiging gebruik laten maken via het machtigingsformulier, hierboven.

Viore is een zogenaamde ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat donaties aan Viore onder bepaalde omstandigheden fiscaal aftrekbaar zijn. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Lees minder…

Ook als bedrijf kun je op vele manieren een bijdrage leveren aan een betere kwaliteit van leven bij kanker. Verbind je aan Viore met een zakelijke donatie, doe een actie of sponsor producten of diensten.

Lees meer…

Wat maakt helpen als bedrijf succesvol?
Dit heeft voor ons deze kenmerken:
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Je steunt een maatschappelijk gedreven organisatie. Dit straalt ook uit op jouw bedrijf.
Communicatie
Wij laten zien dat jij ons sponsort.
Publieksbereik
Samen bereiken en vergroten we de bekendheid van Viore én van jouw bedrijf.

Help met een donatie
Wil je Viore steunen met een gift namens jouw bedrijf? Je kunt direct online doneren (zie het formulier hierboven) of een gift overmaken op onze rekening NL61 RABO 0159 6524 21 t.n.v. stichting Viore.

Start een eigen actie
Zamel geld in voor mensen die leven met kanker. Een goed doel steunen met je collega’s geeft voldoening en verbindt. Daarom is het niet alleen zinvol, maar ook leuk om in actie te komen voor Viore. Of je nu een sponsorloop organiseert of spullen verkoopt op de markt, alle acties zijn welkom!

Wil je als bedrijf of organisatie (een project van) Viore sponsoren, neem dan contact op met directeur@viore.org

Lees minder…

Stichting Viore is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit houdt in, dat giften aan Viore in aanmerking kunnen komen voor aftrek van het belastbaar inkomen.

Lees meer…

Het RISN-nummer van Stichting Viore is 822083735.

Transparante informatie
Een belangrijke voorwaarde van de ANBI-regeling is het publiceren van essentiële informatie over de instelling. Via deze link krijg je inzicht in onze organisatie, doelstellingen, beleidsvoornemens, financiën en het meest recente jaarverslag.

Lees minder…

Word Vrijwilliger

Wil jij je inzetten voor een ander?
Bij Viore zijn bijna zeventig enthousiaste vrijwilligers actief. Samen bieden we de bezoekers een warm welkom. Viore kan jouw hulp goed gebruiken.
Je kan meer informatie opvragen, of je aanmelden bij cv@viore.org. Meer informatie over onze vacature vind je hier.

Bijzondere vermelding

Bijzondere vermelding verdient mevrouw Riek Bark. Mevrouw Bark werkte jaren als vrijwilliger in Hospice Kajan in Hilversum. Lees meer…

Totdat zij ziek werd, en uiteindelijk zelf bewoner van het hospice. Na haar overlijden (in april 2006) heeft zij aan de Stichting Vrienden Hospice Gooi & Vechtstreek een schenking van formaat gedaan. Deze stichting raakte daarmee in de positie om het initiatief voor de ontwikkeling en opzet van Viore te ondersteunen.

De bijdrage van Riek Bark was daarvoor de directe aanleiding. Met recht kan dus gezegd worden dat Viore mede tot stand gekomen is dankzij Riek Bark. Stichting Viore is haar daarvoor veel dank verschuldigd.