Selecteer een pagina

Bezoekers

Welkom

De diagnose kanker kan veel bij je teweegbrengen. Niet alleen als je zelf ziek bent, maar ook als iemand in je directe omgeving met kanker is geconfronteerd.

Loop je rond met vragen, ben je bang en verdrietig of merk je dat de relatie met je dierbaren onder druk staat? Weet dan dat Viore er voor jou is. Als je zelf ziek bent (geweest), als een naaste kanker heeft of daaraan is overleden. Je kunt in het inloopcentrum terecht voor een kop koffie en een luisterend oor. En om kennis te maken met het gevarieerde programma dat je informatie, ontspanning, kracht en zingeving kan bieden.

Binnen bij Viore

Je kunt zonder afspraak bij Viore binnenlopen. Je wordt ontvangen door een gastvrouw of –heer en kunt vervolgens aanschuiven aan de huiskamertafel om je verhaal te delen en/of in contact komen met mensen
die in een vergelijkbare situatie als jij verkeren.
Het is ook mogelijk om met een gastvrouw of -heer apart te gaan zitten voor een een-op-een-gesprek.
Heb je geen behoefte om te praten? Ook dat kan in het inloopcentrum.

Viore is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur (in juli en augustus tussen 10.00 en 14.00uur).

Viore biedt een heel gevarieerd programma. Raadpleeg de agenda voor het overzicht daarvan.

Filmpjes over Viore

Wat bieden IPSO inloophuizen?

Bezoekers vertellen over Viore

Vijfjarig bestaan Viore

Ervaringen

Hieronder tref je een aantal ervaringen aan van bezoekers en vrijwilligers van Viore. Wil je ook je ervaring delen, mail deze dan naar programma@viore.org.

Door Viore hebben wij onze pappa weer teruggekregen.
Luise, juli 2014

Beeldspraak om van te bruisen

Mijn vaste collega en ik zitten gezellig aan onze lekkere Viore cappuccino om even bij te praten. Tenslotte gebeurt er privé natuurlijk ook van alles in een week. Het is erg rustig en er staan geen activiteiten gepland.
Lees meer…

Daarom verdelen we alvast onze huishoudelijke taken voor na de koffie. Er zijn altijd dingen die blijven liggen en we gaan ze dadelijk doen. Prompt komt er een nieuwe bezoeker binnenwandelen, die we nu beiden te woord kunnen staan. Het stofzuigen kan wachten.

Paul (niet zijn echte naam), komt met een specifieke vraag waarmee we hem gelukkig verder kunnen helpen. We raken samen in een interessant gesprek over van alles en nog wat, ook over wat het betekent om kanker te hebben. Al snel blijkt dat we te maken hebben met een ongelooflijk positief en optimistisch iemand. Paul zorgt altijd voor voldoende ontspanning en prettige activiteiten. Daardoor kan hij zijn accu weer kan opladen en krijgt hij nieuwe energie om vervelende behandelingen aan te kunnen. Ook verzamelt Paul liefst mensen om zich heen die bij hem en zijn levenshouding passen.

Soms, als mensen zien hoe actief en positief hij is, volgt de opmerking dat hij dan toch ook vast weer langzaam kan beginnen met werken. Dat doet Paul voorlopig echter niet en wij staan versteld van de metafoor die hij gebruikt om het ons uit te leggen. Alles wat hij privé onderneemt pept hem op. Die activiteiten en mensen zijn bruistabletten, hijzelf bruist erdoor en wordt daar blij van. Op zijn werk zijn veel mensen die hem erg veel energie kosten, het zijn zuigtabletten. De keuze is snel gemaakt: zoveel mogelijk bruistabletten verzamelen en zuigtabletten zoveel mogelijk mijden.

We wensen jullie allen veel bruistabletten toe!
Lees minder…

Een warme en welgemeende ontvangst

Kortgeleden is bij mij kanker vastgesteld. De mate waarin en de vraag wat nu, is nog niet beslist. Er ligt nog een traject van verder onderzoek in het verschiet, onrust, onzekerheid en vele vragen. Vragen waarop artsen niet voldoende ingaan.
Lees meer…

Ik woon alleen en heb behalve twee kinderen geen familie. Het besef dat ik op een moment meer steun zou willen werd snel duidelijk. Hulp bij vragen, begeleiding, vertrouwen, advies. Op het internet kwam ik achter het bestaan van Viore.

Bij mij in de buurt, ook nog! Drie weken geleden ben ik op een maandagmorgen binnengestapt. De deur staat altijd open zeiden ze. Dat was ook zo, en meer dan dat: een warme en welgemeende ontvangst! In een sfeer die huiselijk aan doet en veiligheid en vertrouwen ademt. Wat mij meteen aansprak, evenals de verschillende mogelijkheden die geboden worden. Vorige week voor het eerst naar de ‘Herensociëteit’. Met lichte spanning, vond het toch een stap. Nergens voor nodig bleek. Een hartelijk welkom en iedereen is oprecht geïnteresseerd. Meteen kreeg ik advies op mijn vraag, precies wat ik zocht en wat mijn besluit voor mijn behandeltraject versterkte. Daar heb je wat aan..
Gewoon binnen stappen. Ik kan het iedereen aanraden.

Lees minder…

Schrijven helpt

Dank zij de training “schrijven helpt!” ben ik over de drempel van Viore gestapt. Wat vond ik dat spannend. Inmiddels kom ik er graag. Wat een fijne plek, wat een fijne mensen ontmoet ik er, wat smaakt de cappucino er heerlijk.
Patricia 

Ik kan het iedereen aanraden

De maand december levert mooie winterse plaatjes op, nu alles is bedekt onder een witte deken. Bij binnenkomst zijn er overal kaarsjes en lichtjes aan, en ik zie bloemstukjes met een winters tintje.
Lees meer…

In de tuin hangen voederkastjes voor vogels en eekhoorns, gekregen van de Sint. Er stonden grote pakken bij de deur, in mooi papier en met een passend gedicht.Nu maar hopen dat de dieren hun weg vinden naar de kastjes.

De gastvrouwen zorgen goed voor ons, met vers bereide soep, ook de dames van de yoga genieten er zichtbaar van. Rond de tafel wordt lekker bijgepraat .Nu het nog kan, want rond de feestdagen is Viore wat minder open. Er is ook nog een leuke workshop, kandelaars versieren. Voor het feest van het licht, of gewoon voor de donkere dagen. Ik kijk uit naar de kerstlunch bij Viore, een gezellig en lekker samenzijn. Ik wens iedereen goede en mooie dagen toe, en een veilige jaarwisseling. En natuurlijk een liefdevol 2018.
Eldertje 
Lees minder…

Vrouwenverwendag

Wat was het heerlijk bij jullie even zo afgeleid te kunnen worden op de verwendag. Met een fijne voetmassage gehad en een kleurenadvies. Dat ga ik zeker ook met mijn dochter doen! En dan nog die lieve boeketjes waar ik er 2 van maakte
Lees meer…

voor mijn vriendin en schoonzus. Dat is toch mooi, ik geniet en kan het dan ook nog doorgeven aan die lieve mantelzorgers om mij heen!
Marileen 

Lees minder…

Een bijzondere parel

Tijdens je werk ontdek je weleens een bijzondere parel. Zo was ik vorige week op bezoek bij Viore in Hilversum. Een door sponsoren heel verantwoord en schitterend opgeknapte locatie. En daar zijn gedreven vrijwilligers bezig om hulp te verlenen
Lees meer…

aan mensen uit ‘t Gooi die moeten leven met kanker.
Een steun in de rug voor mensen die dat hard nodig hebben. Stoelleuningen in en om het gebouw symboliseren dat goed.

Een veilige plek, een huiskamer. Ruimte voor gesprekken, om even uit te blazen.
Om even aan wat anders te denken tijdens een spelletje of door te schilderen, om goed begeleid even te sporten. Lezingen over belangrijke vraagstukken voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Viore, ik had er nog nooit van gehoord. Maar ik werd getroffen door het bestaan van deze stichting, wat daar gebeurt, door professionals, vrijwilligers, bedrijven en serviceclubs die dit allemaal mogelijk maken.Het geeft me vertrouwen; we kunnen het als samenleving best. En het geeft hoop; mensen staan echt wel voor elkaar klaar als het nodig is. Na ruim een week komt het bezoek nog vaak terug in mijn gedachten. Toevallig was ik er de dag vóór het tweejarig bestaan. En dat is een felicitatie waard. Een felicitatie niet alleen voor personeel en vrijwilligers, maar voor het hele Gooi. Dat deze regio de basis is voor zo’n initiatief.
Chris Pettersson (manager zakelijk vastgoed De Alliantie)

Lees minder…

Een completer mens

Mijn lichaam gaat steeds verder achteruit. Toch voel ik mij nu, dankzij Viore, een completer mens.
Ik kom hier erg graag, ik heb veel geleerd over mijzelf en kan nu zelfs het onmogelijke accepteren.
Johan 

Dank jullie wel

Ik ben gisteren met mijn dochter Jorien op bezoek geweest. Net als ik was zij onder de indruk van de warme sfeer en de gastvrijheid. Ik ben zo blij en dankbaar dat Viore in mijn leven is gekomen. Ik hoop hier nog vaak te komen.
Ineke

Gastvrouw of -heer bij Viore

Natuurlijk kan ik alleen maar voor mijzelf spreken, maar ik weet dat mijn reden om hier vrijwilligerswerk te doen ook bij andere collega’s speelt. We willen iets goeds voor een ander doen. We willen bereiken dat onze bezoekers
Lees meer…

zich beter voelen wanneer ze weer naar huis gaan dan toen ze binnenkwamen. Daar zetten we ons allemaal graag voor in.
Ik ben met Viore in aanraking gekomen door een klein stukje tekst in een huis aan huisblad. Op een of andere manier sprongen die paar regels er zodanig uit dat de oproep voor gastvrouwen en –heren mij direct aansprak. Een goede reden om meer informatie in te winnen. Zo gezegd zo gedaan.
Me belangeloos en gratis inzetten voor iemand is geen punt, zolang ik maar het gevoel heb echt bij te dragen aan het welzijn van een ander. ‘Mhhm’, hoor ik je bijna sarcastisch denken, ‘nou nou, dat is nobel van haar’. Helaas moet ik je teleurstellen! Aangezien ik Moeder Théresa niet ben, heb ik ook egoïstische motieven om naar Viore te komen. Ik hoop er namelijk stiekem iets voor terug te krijgen, ik wil graag prettige contacten met collega’s en bezoekers. Hier werken blijkt voor mij een persoonlijke verrijking te zijn, want die fijne contacten zijn er beslist. Daarom lieve collega’s en bezoekers, hartelijk dank voor jullie vertrouwen, de waardevolle gesprekken en alle gezelligheid!

Tot ziens in de huiskamer,
een gastvrouw

Lees minder…