Bezoekers

Welkom

De diagnose kanker kan veel bij je teweegbrengen. Niet alleen als je zelf ziek bent, maar ook als iemand in je directe omgeving met kanker is geconfronteerd.

Loop je rond met vragen, ben je bang en verdrietig of merk je dat de relatie met je dierbaren onder druk staat? Weet dan dat Viore er voor jou is. Als je zelf ziek bent (geweest), als een naaste kanker heeft of daaraan is overleden. Je kunt in het inloopcentrum terecht voor een kop koffie en een luisterend oor. En om kennis te maken met het gevarieerde programma dat je informatie, ontspanning, kracht en zingeving kan bieden.

Binnen bij Viore

Je kunt zonder afspraak bij Viore binnenlopen. Je wordt ontvangen door een gastvrouw of –heer en kunt vervolgens aanschuiven aan de huiskamertafel om je verhaal te delen en/of in contact komen met mensen
die in een vergelijkbare situatie als jij verkeren.
Het is ook mogelijk om met een gastvrouw of -heer apart te gaan zitten voor een een-op-een-gesprek.
Heb je geen behoefte om te praten? Ook dat kan in het inloopcentrum.

Viore is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur (in juli en augustus tussen 11.00 en 15.00uur).

Viore biedt een heel gevarieerd programma. Raadpleeg de agenda voor het overzicht daarvan.

Filmpjes over Viore

Viore 5 jaar

Wat bieden IPSO inloophuizen?

Bezoekers vertellen over Viore

Ervaringen

Hieronder tref je een aantal ervaringen aan van bezoekers van Viore. Wil je ook je ervaring delen, mail deze dan naar programma@viore.org.

Door Viore hebben wij onze pappa weer teruggekregen.
Luise, juli 2014

Een warme en welgemeende ontvangst

Kortgeleden is bij mij kanker vastgesteld. De mate waarin en de vraag wat nu, is nog niet beslist. Er ligt nog een traject van verder onderzoek in het verschiet, en van verontrusting, onzekerheid en vooral vele vragen die meestal ‘s nachts opdoemen. Lees meer…

Vragen waarop artsen niet voldoende ingaan.Ik woon alleen en heb behalve twee kinderen geen familie. Het besef dat ik op een moment meer steun zou willen werd snel duidelijk. Hulp bij vragen, begeleiding, vertrouwen, advies. Op het internet kwam ik achter het bestaan van Viore.

Bij mij in de buurt, ook nog! Drie weken geleden ben ik op een maandagmorgen binnengestapt. De deur staat altijd open zeiden ze. Dat was ook zo, en meer dan dat: een warme en welgemeende ontvangst! In een sfeer die huiselijk aan doet en veiligheid en vertrouwen ademt. Wat mij meteen aansprak, evenals de verschillende mogelijkheden die geboden worden. Vorige week voor het eerst naar de ‘Herensociëteit’. Met lichte spanning, vond het toch een stap. Nergens voor nodig bleek. Een hartelijk welkom en iedereen is oprecht geïnteresseerd. Meteen kreeg ik advies op mijn vraag, precies wat ik zocht en wat mijn besluit voor mijn behandeltraject versterkte. Daar heb je wat aan.
Gewoon binnen stappen. Ik kan het iedereen aanraden.

Lees minder…

Een goed en veilig gevoel

Viore, het centrum voor mensen met kanker en hun naasten en nabestaanden. Een prachtige lokatie, zodra je binnenkomt voel je de warmte als een warme deken om je heen. Een gastvrouw of gastheer ontvangt je in de huiskamer met uitzicht op de verzorgde tuin met leuke zitjes. Er is altijd koffie, thee met een koekje erbij.  Lees meer…

Alles bij elkaar geeft je een goed en veilig gevoel, ook door de leuke details overal. Zoals de windhanger die is gemaakt van theezakjes. In de garderobe doen oude wandelstokken dienst als kapstok.
vanaf het kookeiland komen je heerlijke geuren tegemoet, want daar worden vaak grote pannen soep bereid. 

Bij een eerste bezoek word je rondgeleid en kun je zien wat er allemaal te doen is. Er is een strandzaal waar bijvoorbeeld yoga op maat wordt gegeven. Elke ruimte heeft een eigen thema en inrichting. Er is veel informatie over allerlei onderwerpen, maar er zijn ook veel mogelijkheden voor ontspanning en voor persoonlijke gesprekken. Je kunt komen wandelen met een wandelgids, er is een filmavond. Ben je jong, oud, man ,vrouw, voor iedereen is er wat. Een luisterend oor, een lach en een traan, daarvoor ga je naar Viore. Warmte, troost en ontspanning, je vindt het er allemaal.
Eldertje 

Lees minder…

Schrijven helpt

Dank zij de training “schrijven helpt!” ben ik over de drempel van Viore gestapt. Wat vond ik dat spannend. Inmiddels kom ik er graag. Wat een fijne plek, wat een fijne mensen ontmoet ik er, wat smaakt de cappucino er heerlijk.
Patricia 

Ik kan het iedereen aanraden

De maand december levert mooie winterse plaatjes op, nu alles is bedekt onder een witte deken. Bij binnenkomst zijn er overal kaarsjes en lichtjes aan, en ik zie bloemstukjes met een winters tintje.
In de tuin hangen voederkastjes voor vogels en eekhoorns, gekregen van de Sint. Er stonden grote pakken bij de deur, in mooi papier en met een passend gedicht.  Lees meer…

Nu maar hopen dat de dieren hun weg vinden naar de kastjes.
De gastvrouwen zorgen goed voor ons, met vers bereide soep, ook de dames van de yoga genieten er zichtbaar van. Rond de tafel wordt lekker bijgepraat .Nu het nog kan, want rond de feestdagen is Viore wat minder open. Er is ook nog een leuke workshop, kandelaars versieren. Voor het feest van het licht, of gewoon voor de donkere dagen. Ik kijk uit naar de kerstlunch bij Viore, een gezellig en lekker samenzijn. Ik wens iedereen goede en mooie dagen toe, en een veilige jaarwisseling. En natuurlijk een liefdevol 2018.
Eldertje 

 

Lees minder…

Een completer mens

Mijn lichaam gaat steeds verder achteruit. Toch voel ik mij nu, dankzij Viore, een completer mens. Ik heb veel geleerd over mijzelf en kan nu zelfs het onmogelijke accepteren.
Johan 

Vrouwenverwendag

Wat was het heerlijk bij jullie even zo afgeleid te kunnen worden op de verwendag. Ik heb zo’n fijne voetmassage gehad en een leuk gesprek bij het kleurenadvies waar ik binnenkort met mijn dochter samen naartoe zou willen gaan. En dan nog die lieve boeketjes waar ik er 2 van maakte voor mijn vriendin en schoonzus. Dat is toch mooi, ik geniet en kan het dan ook nog doorgeven aan die lieve mantelzorgers om mij heen!
Marileen 

Soep

In mijn agenda houd ik de woensdag vrij voor Viore. Deze ochtend regent het zacht als ik die kant op ga. Van de aanblik van alle omgehakte bomen op het terrein van het ziekenhuis schrik ik wel.  Lees meer…

Gelukkig is er ook in het nieuwbouwplan van Tergooi rekening gehouden met de lokatie van Viore.
Het is er druk, op woensdag worden er altijd twee yogalessen gegeven, en die worden goed bezocht. De koffie met een toefje staat al voor me klaar, Jacques weet al lang hoe ik mijn koffie het liefst drink. Op het kookeiland liggen al de ingrediënten klaar voor een grote pan verse soep. Ik heb hier al veel verrassende soorten geproefd: witlofsoep, spruitjessoep, avocadosoep, je kunt het zo gek niet bedenken of er is al een keer soep van gemaakt.
Terwijl ik aan tafel gellig klets met andere bezoekers, houd ik ook de tuin in de gaten. Laatst zag ik er nog een buizerd die wegvloog met een buizerd. Vanmorgen zie ik een bonte specht, een boomklever en een roodborstje.
Zo langzaamaan vult de tafel zich met deelnemers aan de tweede yogagroep, die voor de les even een kop koffie drinken en met elkaar bijpraten. Ook de cursisten van het eerste lesuur komen erbij, napratend over les en de ontspanning die ze dat weer heeft gebracht.
De soep komt op tafel, en natuurlijk ook het ‘soepvarken’. Daarna gaan sommigen weer naar huis, anderen lopen nog even de tuin in of tonen hun meest recente creatie in het atelier. De oudste yoga-cursist probeert nog even de piano uit, en dan zit mijn dagje Viore er weer op. Moe maar voldaan stap ik op mijn scootmobiel, en ik zie dat de zon intussen is gaan schijnen. Na een rondje door de natuur kijk ik terug op een fijne dag bij Viore.
Eldertje 

Lees minder…

Dank jullie wel

Ik ben gisteren met mijn dochter Jorien op bezoek geweest. Ik had haar al veel verteld over Viore en haar gasten en medewerkers. Ook zij was onder de indruk van de warme sfeer en de gastvrijheid. Ik ben zo blij en dankbaar dat Viore in mijn leven is gekomen. Dank jullie wel allemaal….ik hoop nog heel lang in jullie midden te zijn.
Ineke

Een bijzondere parel

Tijdens je werk ontdek je weleens een bijzondere parel. Zo was ik vorige week op bezoek bij Viore in Hilversum. In een prachtige ambiance. In een door sponsoren heel verantwoord en schitterend opgeknapte locatie. En daar zijn gedreven vrijwilligers bezig om hulp te verlenen aan mensen uit ‘t Gooi die moeten leven met kanker. Een steun in de rug voor mensen die dat hard nodig hebben.  Lees meer…

Stoelleuningen in en om het gebouw symboliseren dat goed.

Een veilige plek, een huiskamer. Ruimte voor gesprekken, om even uit te blazen.
Om even aan wat anders te denken tijdens een spelletje of door te schilderen, om goed begeleid even te sporten. Lezingen over belangrijke vraagstukken voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Viore, ik had er nog nooit van gehoord. Maar ik werd getroffen door het bestaan van deze stichting, wat daar gebeurt, door professionals, vrijwilligers, bedrijven en serviceclubs die dit allemaal mogelijk maken.Het geeft me vertrouwen; we kunnen het als samenleving best. En het geeft hoop; mensen staan echt wel voor elkaar klaar als het nodig is. Na ruim een week komt het bezoek nog vaak terug in mijn gedachten. Toevallig was ik er de dag vóór het tweejarig bestaan. En dat is een felicitatie waard. Een felicitatie niet alleen voor personeel en vrijwilligers, maar voor het hele Gooi. Dat deze regio de basis is voor zo’n initiatief.
Chris Pettersson (manager zakelijk vastgoed De Alliantie)

Lees minder…