Selecteer een pagina

Pilates bij ziekte en herstel

Pilates bij ziekte en herstel is bedoeld voor iedereen die een behandeling ondergaat of heeft ondergaan tegen kanker en die structureel wil werken aan sterkere spieren en een betere stabiliteit. Voor iedereen die in staat is om gedurende een uur de (aangepaste) oefeningen uit te voeren. 

Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen goed is voor iedereen, en ook voor mensen die behandelingen (hebben) ondergaan) tegen kanker.
Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt vormen. Het is een effectieve work-out die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.
Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit: de spieren rondom je rug, buik en bekken. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures.
Pilates wordt begeleid door een ervaren pilates docent.

Viore centrum voor iedereen die leeft met kanker
Oosterengweg 44
1212 CN Hilversum

Benodigdheden: gemakkelijke kleding en een grote badhanddoek

Elke woensdagmiddag van 13:30 tot 14:30 uur

Als je wilt deelnemen of als je meer informatie wil, kun je ons mailen via aanmelden@viore.org. Bellen kan natuurlijk ook: 035 685 35 32. Wij kijken dan of er plek is in de groep. We raden je aan, voordat je je inschrijft voor Pilates, dit met je arts te overleggen. Voorafgaand aan de eerste keer word je gevraagd een intakeformulier in te vullen. Dit om Pilates op je persoonlijke situatie te kunnen afstemmen. Deelname is op eigen risico.

Deelname kost €6,- per keer. Bij Viore kun je daarvoor een activiteitenkaart kopen (met pinbetaling).

Informatie over eenmalig of structureel doneren aan Viore vind je via de doneerknop op onze website.