Selecteer een pagina

Yoga bij ziekte en herstel

Yoga bij ziekte en herstel is bedoeld voor mensen die leven met kanker. Deze yoga is ook voor mensen die van dichtbij het leven met kanker meemaken, zoals naasten en nabestaanden. Yoga geeft je de mogelijkheid om op moeilijke momenten ondersteuning te ervaren.

Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen goed is voor iedereen, en ook voor mensen die behandelingen (hebben) ondergaan) tegen kanker.
De confrontatie met kanker kan angst, vermoeidheid, boosheid en onzekerheid veroorzaken. Yoga kan je helpen rustiger te slapen, angst los te laten, leren om te gaan met stress, meer energie en kracht op te bouwen en weer vertrouwen te krijgen in je lichaam.
 

De rustgevende yogahoudingen en ademhalingsoefeningen worden aangepast aan je mogelijkheden. De les wordt verzorgd door een ervaren yogadocente. 

Viore centrum voor iedereen die leeft met kanker
Oosterengweg 44
1212 CN Hilversum

Er zijn drie lesmomenten per week:
Elke dinsdagmiddag, van 14.00 tot 15.15 uur
Elke woensdag van 10.00 tot 11.15 uur en van 11.30 tot 12.45 uur.

Benodigdheden: gemakkelijke kleding en een grote badhanddoek.

 

Als je wilt deelnemen of als je meer informatie wil, kun je ons mailen via aanmelden@viore.org Bellen kan natuurlijk ook: 035 685 35 32.
Wij kijken dan of er plek is in de groep. We raden je aan, voordat je je inschrijft voor yoga, dit met je arts te overleggen.  Voorafgaand aan de eerste keer word je gevraagd een intakeformulier in te vullen. Dit om de yoga op je persoonlijke situatie te kunnen afstemmen.
Deelname is op eigen risico.
Deelname kost €6,- per keer. Bij Viore kun je een activiteitenkaart kopen (met pinbetaling).

Informatie over eenmalig of structureel doneren aan Viore vind je via de doneerknop op onze website.