Rondom Viore

Borstkankersymposium op 7 oktober 2017
Op zaterdag 7 oktober vindt in Putten het derde Borstkankersymposium plaats.
Het thema is 'Tijd om te kiezen'. Na de diagnose wil je dat de behandeling zo snel mogelijk start. Toch is het van belang om de tijd te nemen voor het nemen van beslissingen en om alles op een rijtje te zetten. Lees er meer over op de site van het symposium. Via die site kunt u zich ook aanmelden: www.borstkankersymposium.nl.

In de middag wordt er voor kankerpatiënten, chronisch zieken en hun werkgevers een minisymposium georganiseerd over kanker en arbeid: 'Wat valt er te kiezen?' Thema's zijn onder andere reïntegratie, UWV en wetgeving.Ter voorbereiding hierop is voor geïnteresseerden een anonieme enquête opgesteld. Die kunt u invullen via deze link.

Bijeenkomst stichting OK voor 'overlevers' van kanker
Op zaterdag 23 september organiseert de Stichting OK een landelijke bijeenkomst met als centraal thema de late gevolgen van kanker.
Lees er meer over in de folder.

Mantelzorgwaardering
Als u zorg krijgt van familie, vrienden of buren, bieden veel gemeenten de mogelijkheid om een mantelzorgwaardering aan te vragen. Het gaat om een bedrag van (maximaal) 150 euro, dat eens per jaar wordt uitgekeerd.
Om hiervoor in aanmerking te komen moet de mantelzorg die u ontvangt voldoen aan een paar voorwaarden. Als u wilt weten wat er binnen uw gemeente mogelijk is, kunt u het beste de website van die gemeente raadplegen.
Inwoners van Wijdemeren kunnen hier klikken voor meer informatie. Voor Hilversum vindt u die informatie hier. Ook op de site van Gooise Meren is informatie beschikbaar, net als op die van Weesp. En voor Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren is de informatie hier te vinden.

Look Good Feel Better: Deelnemers aan het woord
De stichting Look Good Feel Better helpt vrouwen met kanker helpen door het organiseren van workshops die in ziekenhuizen en ook bij Viore. En omdat beelden meer zeggen dan woorden, hebben ze een filmpje gemaakt. Patiëntes Jennefer, Kim, Ingeborg en Anita vertellen graag wat de workshop voor hen heeft betekend: https://youtu.be/ig5ciwcuGDo

Oncokompas: Grip op uw leven met en na kanker
Oncokompas is uw digitale hulp bij het leven met kanker en in de jaren erna. Oncokompas geeft inzicht in hoe u ervoor staat. Bijvoorbeeld op het gebied van vermoeidheid, angst, werk, relaties, leefstijl en financiën. Ook onderwerpen die moeilijk te benoemen zijn of onbewust toch een rol spelen komen naar voren.
Meer weten? Ga naar de website.

Vind passende ondersteuning via de OOK-wijzer
Stichting OOK helpt patiënten en naasten om beter om te gaan met de impact van kanker, door het bieden van de juiste ondersteuning op het juiste moment.
De OOK-wijzer helpt om passende ondersteuning te vinden in uw eigen omgeving.

Interessante informatiekaarten voor mantelzorgers
Op de website www.zorgvoorbeter.nl staat een tiental informatiekaarten die interessant kunnen zijn voor mantelzorgers. Via deze link komt u op de juiste plek.
Verwijsgids Kanker
De Verwijsgids Kanker is de eerste landelijk dekkende sociale kaart voor aanvullende zorg en begeleiding bij kanker, op ieder moment na diagnose. In de Verwijsgids Kanker staan onder meer gegevens van individuele zorgverleners, instellingen en patiëntenorganisaties. Patiënten en naasten kunnen Verwijsgids Kanker rechtstreeks raadplegen. De postcodefilter maakt het mogelijk om zorg zo dicht mogelijk bij huis te selecteren.
Thuisbezoek Regenboogboom
De Regenboogboom is er voor kinderen en ouders die om wat voor reden dan ook opeens de controle over hun eigen leven verliezen, en zich daardoor heel erg kwetsbaar voelen. Dus ook voor gezinnen die leven met kanker. 
Een bezoek van een vrijwilliger aan een gezin of pleeggezin is huiselijk, gezellig en veilig. Je hoeft er niets speciaals voor te doen. 
De Regenboogboom gaat samen met je op zoek naar jullie draagkracht en veerkracht. Want daar zit de toegang tot alle hulpmiddelen die jullie zelf kunnen inzetten lucht en ruimte te scheppen en antwoord te vinden op die o zo belangrijke vraag: hoe wordt overleven weer leven?
Meer informatie over de Regenboogboom bij je thuis is te vinden via deze link.

Wollenestjes
Bij Viore verkrijgbaar: Wollenestjes, gemaakt door Wiesje de Boer, creatief therapeut en begeleider van de creatieve inloop bij Viore.
Het wollenestje wordt handmatig gevormd met natuurlijke materialen wol en zijde. Hierdoor is elk wollenestje uniek. Staand of hangend is het een mooi decoratief element in huis. Maar een wollenestje is meer. Door de vorm van een baarmoeder appelleert het aan gevoelens van geborgenheid. Zit je soms ook ‘te vol’ met problemen, verdriet en herinneringen en vindt je hoofd geen rust? Geef het over aan je eigen wollenestje. Formuleer je gedachte, vertrouw het toe aan papier en vlij het in de warme veilige omgeving.
Als u interesse heeft, kunt u contact met ons opnemen via programma@viore.org of bellen naar 035 685 35 32