Rondom Viore

SamenLoop voor Hoop op 29 en 30 juni
Op 29 en 30 juni 2018 vindt in Huizen het evenement SamenLoop voor Hoop plaats. Dit is een 24 uur durende wandelestafette ten bate van het KWF. 
Mensen die kanker hebben (gehad) kunnen zich aanmelden als eregast. Voor hen wordt tijdens de estafette een speciaal programma georganiseerd.
Wat het allemaal inhoudt, en hoe je je kunt aanmelden staat vermeld in de folder.

Je naasten op de hoogte houden via Hoestie.nl
Op 8 maart, tijdens het AYA-symposium 'Jong en kanker', werd het communicatieplatform Hoestie.nl gelanceerd. Via deze site kan iedereen een eigen besloten pagina aanmaken om op een veilige manier je naasten op de hoogte houden van de medische ups en downs. Zo kan het gesprek met vrienden en familie weer over andere onderwerpen gaan, omdat ze via je blog hebben gelezen wat de laatste ontwikkelingen en uitslagen zijn.
Ga naa de site voor meer informatie.

Vaarkracht tochten mei 2018

Op dinsdag 8 mei organiseert Vaarkracht een mooie zeiltocht in een botter op het Eemmer. Over deze tocht lees u hier meer.

En op zaterdag 12 mei organiseert Vaarkracht samen met Lionsclub Gooise Meren een vaartocht door Weesp en over de Vecht, inclusief lunch, hapjes en drankjes. Meer details zijn te vinden in deze flyerLandelijke dag Stichting Langs de zijlijn
De Stichting Langs de Zijlijn is er om kinderen bij te staan die leven in een gezin waar kanker voorkomt. Speciaal voor deze gezinnen organiseert de stichting op zaterdag 9 juni een landelijke dag in Dronten.
Voor volwassenen is er een boeiend programma met interactieve lezingen. Voor de kinderen zijn er een heleboel spetterende activiteiten.
Op de site is het hele programma te vinden,

Mantelzorgwaardering
Als u zorg krijgt van familie, vrienden of buren, bieden veel gemeenten de mogelijkheid om een mantelzorgwaardering aan te vragen. Het gaat om een bedrag van (maximaal) 150 euro, dat eens per jaar wordt uitgekeerd.
Om hiervoor in aanmerking te komen moet de mantelzorg die u ontvangt voldoen aan een paar voorwaarden. Als u wilt weten wat er binnen uw gemeente mogelijk is, kunt u het beste de website van die gemeente raadplegen.
Inwoners van Wijdemeren kunnen hier klikken voor meer informatie. Voor Hilversum vindt u die informatie hier. Ook op de site van Gooise Meren is informatie beschikbaar, net als op die van Weesp. En voor Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren is de informatie hier te vinden.

Interessante informatiekaarten voor mantelzorgers
Op de website www.zorgvoorbeter.nl staat een tiental informatiekaarten die interessant kunnen zijn voor mantelzorgers. Via deze link komt u op de juiste plek.
Verwijsgids Kanker
De Verwijsgids Kanker is de eerste landelijk dekkende sociale kaart voor aanvullende zorg en begeleiding bij kanker, op ieder moment na diagnose. In de Verwijsgids Kanker staan onder meer gegevens van individuele zorgverleners, instellingen en patiĆ«ntenorganisaties. PatiĆ«nten en naasten kunnen Verwijsgids Kanker rechtstreeks raadplegen. De postcodefilter maakt het mogelijk om zorg zo dicht mogelijk bij huis te selecteren.