Vacature | 03 maart 2024

Vacature gids voor individuele gesprekken

Viore is op zoek naar gidsen die individuele gesprekken met bezoekers voeren en zich voor één of meer dagdelen per week willen inzetten voor mensen die geraakt zijn door kanker.

Functieomschrijving

Er is een groot aantal deskundigen verbonden aan Viore. Sommigen daarvan, de gidsen, voeren individuele gesprekken met bezoekers. Zij bieden psychosociale ondersteuning. Onze gidsen zijn ook goed op de hoogte van de sociale kaart in de regio. Zij kunnen bezoekers informeren over en de weg wijzen naar mogelijkheden binnen en buiten Viore. Bij Viore wordt geen behandeling gegeven; de gidsen denken met de bezoekers mee en helpen hen op weg, ter ondersteuning en als stimulans.

Wij vragen

Bij Viore kom je in contact met mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven. Als gids ben je in staat om een bezoeker echte aandacht te geven, in contact te treden, te luisteren zonder ‘zelf in te vullen’ en stil te staan bij de vraag die er speelt. Op grond van je ervaring en opleiding ben je bekend met de verschillende technieken uit de communicatie-psychologie. Kennis van de sociale kaart en ervaring met psycho-oncologische zorg strekt tot aanbeveling. Je moet zelfstandig kunnen werken.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor Viore, maar we streven ernaar je ook iets terug te geven. We bieden je vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer. Je wordt betrokken bij onze jaarlijkse teamuitjes en vieringen.

Inwerkmethode en begeleiding

Je wordt bekend gemaakt met de mogelijkheden binnen Viore en krijgt een buddy (ervaren gids) toegewezen bij wie je met inhoudelijke vragen terecht kunt. Er zijn mogelijkheden om je verder te ontwikkelen via intervisie, verdiepende trainingen en teambuildingsdagen. De Coördinator vrijwilligers voert met iedere vrijwilliger een jaarlijks evaluatie-/voortgangsgesprek.

Werktijden

We vragen de gidsen om zich een dagdeel per week beschikbaar te stellen. Afspraken over taken en werktijden worden vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst en een gedragscode. Als er door een bezoeker een aanvraag is gedaan voor een gidsgesprek, wordt de gids benaderd die met zijn/haar achtergrond het beste aansluit bij de vraag. De gids maakt zelf een afspraak binnen de openingstijden van Viore.

Wie zijn wij?

Viore is een gastvrij centrum voor iedereen die leeft met kanker. Bezoekers zijn iedere werkdag zonder afspraak en zonder verwijzing van harte welkom voor psychosociale ondersteuning om te leren omgaan met kanker en de gevolgen daarvan. Lees meer over Viore.

Interesse?

Neem contact op met de Coördinator vrijwilligers

 

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!