Vacature | 11 maart 2024

Vacature gastvrouw / -heer

Viore is op zoek naar gastvrouwen / -heren, die zich voor één of meer dagdelen per week willen inzetten voor mensen die geraakt zijn door kanker.

Functieomschrijving

Gastvrouwen/-heren ontvangen bezoekers, zorgen voor een warm welkom en verrichten diverse huishoudelijke hand-en spandiensten. Je zorgt voor de eerste opvang van onze bezoekers, bent voor hen een luisterend oor. Bij het warme welkom hoort het verzorgen van koffie/ thee/ soep. Je bent als eerste in contact met nieuwe bezoekers, vangt ze op, leidt ze rond in ons gebouw en vertelt over het programma van Viore. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor dat het er netjes en huiselijk uitziet.

Wij vragen

Het is essentieel dat je goed kan luisteren zonder zelf ‘in te vullen’, dat je betrokken bent en te allen tijde de bezoeker en diens behoefte centraal stelt. Gevoel voor humor, het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd. Zelfstandig werken is belangrijk, maar ook samenwerken.

Wat hebben wij jou als vrijwilliger te bieden

Viore biedt je vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer. Je wordt zorgvuldig ingewerkt. Afspraken over taken en werktijden worden vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst en een gedragscode. Je wordt betrokken bij onze jaarlijkse teamuitjes en vieringen.

Inwerkmethode en begeleiding

Na een kennismakingsgesprek draai je eerst een paar keer boventallig mee en krijg je uitleg van een ervaren gastheer of -vrouw.
Je krijgt een basistraining die specifiek gericht is op het werken in een centrum als Viore. Daarnaast neem je regelmatig deel aan intervisie / werkoverleg / verdiepingstraining. De Coördinator vrijwilligers voert met iedere vrijwilliger een jaarlijks evaluatie-/voortgangsgesprek.

Werktijden

Werktijden zijn in overleg. We vragen de gastheren en -vrouwen om zich een dagdeel per week beschikbaar te stellen. Op dit moment zoeken we zowel vrijwilligers die op een vast dagdeel willen werken als vrijwilligers die plaats willen nemen in de flexpoule. Op termijn kan iemand uit de flexpoule indien gewenst bij vertrek van een vaste vrijwilliger doorstromen naar een vaste ochtend of middag.

Wie zijn wij?

Viore is een gastvrij centrum voor iedereen die leeft met kanker. Bezoekers zijn iedere werkdag zonder afspraak en zonder verwijzing van harte welkom voor psychosociale ondersteuning om te leren omgaan met kanker en de gevolgen daarvan. Lees meer over Viore.

Interesse?

Neem contact op met de Coördinator vrijwilligers

Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Wil je eens in de maand onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan je gegevens in!

Aanmelden nieuwsbrief

Help mee!

Doneer en help Viore om het verschil te maken voor iedereen die leeft met kanker. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde!

Doneer direct!