Ervaringen van bezoekers

Hieronder treft u een aantal ervaringen van bezoekers van Viore, met de mensen van Viore of met de activiteiten bij Viore. Wilt u ook uw ervaring delen, mail deze dan naar info@viore.org.

Bekijk hiervoor vooral ook het filmpje op de pagina Welkom!

Blog van een bezoeker
November 2017

In mijn agenda houd ik de woensdag vrij voor Viore. Deze ochtend regent het zacht als ik die kant op ga. Van de aanblik van alle omgehakte bomen op het terrein van het ziekenhuis schrik ik wel. Gelukkig is er ook in het nieuwbouwplan van Tergooi rekening gehouden met de lokatie van Viore.
Het is er druk, op woensdag worden er altijd twee yogalessen gegeven, en die worden goed bezocht. De koffie met een toefje staat al voor me klaar, Jacques weet al lang hoe ik mijn koffie het liefst drink. Op het kookeiland liggen al de ingrediënten klaar voor een grote pan verse soep. Ik heb hier al veel verrassende soorten geproefd: witlofsoep, spruitjessoep, avocadosoep, je kunt het zo gek niet bedenken of er is al een keer soep van gemaakt. 
Terwijl ik aan tafel gellig klets met andere bezoekers, houd ik ook de tuin in de gaten. Laatst zag ik er nog een buizerd die wegvloog met een buizerd. Vanmorgen zie ik een bonte specht, een boomklever en een roodborstje.
Zo langzaamaan vult de tafel zich met deelnemers aan de tweede yogagroep, die voor de les even een kop koffie drinken en met elkaar bijpraten. Ook de cursisten van het eerste lesuur komen erbij, napratend over les en de ontspanning die ze dat weer heeft gebracht.
De soep komt op tafel, en natuurlijk ook het 'soepvarken'. Daarna gaan sommigen weer naar huis, anderen lopen nog even de tuin in of tonen hun meest recente creatie in het atelier. De oudste yoga-cursist probeert nog even de piano uit, en dan zit mijn dagje Viore er weer op. Moe maar voldaan stap ik op mijn scootmobiel, en ik zie dat de zon intussen is gaan schijnen. Na een rondje door de natuur kijk ik terug op een fijne dag bij Viore.
Groetjes van Eldertje van Loenen


Blog van een bezoeker van Viore
September 2017

Viore, het centrum voor mensen met kanker en hun naasten en nabestaanden. Een prachtige lokatie, zodra je binnenkomt voel je de warmte als een warme deken om je heen. Een gastvrouw of gastheer ontvangt je in de huiskamer met uitzicht op de verzorgde tuin met leuke zitjes. Er is altijd koffie, thee met een koekje erbij. Alles bij elkaar geeft je een goed en veilig gevoel, ook door de leuke details overal. Zoals de windhanger die is gemaakt van theezakjes. In de garderobe doen oude wandelstokken dienst als kapstok.
vanaf het kookeiland komen je heerlijke geuren tegemoet, want daar worden  vaak grote pannen soep bereid. Bij een eerste bezoek word je rondgeleid en kun je zien wat er allemaal te doen is. Er is een strandzaal waar bijvoorbeeld yoga op maat wordt gegeven. Elke ruimte heeft een eigen thema en inrichting. Er is veel informatie over allerlei onderwerpen, maar er zijn ook veel mogelijkheden voor ontspanning en voor persoonlijke gesprekken. Je kunt komen wandelen met een wandelgids, er is een filmavond. Ben je jong, oud, man ,vrouw, voor iedereen is er wat. Een luisterend oor, een lach en een traan, daarvoor ga je naar Viore. Warmte, troost en ontspanning, je vindt het er allemaal.
Liefs van Eldertje van Loenen 


5 interviews met bezoekers in de Gooi & Eemlander
29 augustus 2014  

Pappa
Door Viore hebben wij onze pappa weer teruggekregen.
Luise Brugge, 13 juli 2014

Een completer mens
Mijn lichaam gaat steeds verder achteruit. Toch voel ik mij nu, dankzij Viore, een completer mens. Ik heb veel geleerd over mijzelf en kan nu zelfs het onmogelijke accepteren.
Johan Brugge, 24 juni 2014

Dank jullie wel
Ik ben gisteren met mijn dochter Jorien op bezoek geweest. Ik had haar al veel verteld over Viore en haar gasten en medewerkers. Ook zij was onder de indruk van de warme sfeer en de gastvrijheid. Ik ben zo blij en dankbaar dat Viore in mijn leven is gekomen. Dank jullie wel allemaal....ik hoop nog heel lang in jullie midden te zijn.
Ineke Meijdam, 18 juni 2014

Vrouwenverwendag
Wat was het heerlijk bij jullie even zo afgeleid te kunnen worden op de verwendag. Ik heb zo'n fijne voetmassage gehad en een leuk gesprek bij het kleurenadvies waar ik binnenkort met mijn dochter samen naartoe zou willen gaan. En dan nog die lieve boeketjes waar ik er 2 van maakte voor mijn vriendin en schoonzus. Dat is toch mooi, ik geniet en kan het dan ook nog doorgeven aan die lieve mantelzorgers om mij heen!
Marileen Fabels, 28 mei 2014

Schrijven helpt!
Dank zij de training "schrijven helpt!" ben ik over de drempel van Viore gestapt. Wat vond ik dat spannend. Inmiddels kom ik er graag. Wat een fijne plek, wat een fijne mensen ontmoet ik er, wat smaakt de cappucino er heerlijk. 
Patricia Roobol, 5 mei 2014

Gefeliciteerd!

Tijdens je werk ontdek je weleens een bijzondere parel. Zo was ik vorige week op bezoek bij Viore in Hilversum. In een prachtige ambiance. In een door sponsoren heel verantwoord en schitterend opgeknapte locatie. En daar zijn gedreven vrijwilligers bezig om hulp te verlenen aan mensen uit 't Gooi die moeten leven met kanker. Een steun in de rug voor mensen die dat hard nodig hebben. Stoelleuningen in en om het gebouw symboliseren dat goed.
Een veilige plek, een huiskamer. Ruimte voor gesprekken, om even uit te blazen. Om even aan wat anders te denken tijdens een spelletje of door te schilderen, om goed begeleid even te sporten. Lezingen over belangrijke vraagstukken voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Viore, ik had er nog nooit van gehoord. Maar ik werd getroffen door het bestaan van deze stichting, wat daar gebeurt, door professionals, vrijwilligers, bedrijven en serviceclubs die dit allemaal mogelijk maken.
Het geeft me vertrouwen; we kunnen het als samenleving best. En het geeft hoop; mensen staan echt wel voor elkaar klaar als het nodig is. Na ruim een week komt het bezoek nog vaak terug in mijn gedachten. Toevallig was ik er de dag vóór het tweejarig bestaan. En dat is een felicitatie waard. Een felicitatie niet alleen voor personeel en vrijwilligers, maar voor het hele Gooi. Dat deze regio de basis is voor zo'n initiatief.
Chris Pettersson (manager zakelijk vastgoed De Alliantie), maart 2014