Activiteiten

Hier vindt u een compleet overzicht van alle activiteiten die Viore aanbiedt. Viore onderscheidt daarin zeven thema’s: Viore Beweegt, Viore Creatief, Viore Informeert, Viore In Gesprek, Viore Ontspant, Viore Verwerkt en Viore Verzorgt. Voor alle activiteiten wordt samengewerkt met deskundige, vriendelijke begeleiders die kennis en begrip hebben van mensen die leven met kanker. Hebt u opmerkingen, suggesties of ideeën voor een bepaalde activiteit? Vertel het Viore! Viore is er immers voor u.
Activiteitenoverzicht

Viore Beweegt met:

Viore Creatief met:
Creatieve inloop

Viore Verzorgt met:


Viore Beweegt

Wandelen bij Viore, ontspannen op verhaal komen in de natuur
Om de week wordt er op dinsdagochtend gewandeld onder begeleiding van een wandelgids. Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom en staat de koffie klaar. Vanaf 10.15 uur wordt er een (klein) uur in een rustig tempo gewandeld. Na de wandeling staat de soep klaar. Door te bewegen wordt de fysieke en mentale weerbaarheid vergroot, wat de kwaliteit van leven positief beïnvloedt. Deelname aan het wandelen kost €2,50 per keer. Meer informatie en aanmelden via programma@viore.org. Of bel ons op nummer 035 68 53 532.


Wanneer kanker of de gevolgen daarvan een rol gaan spelen in het gezin, dan wordt yoga ‘Een ochtend niet ziek zijn, maar in plaats daarvan genieten van positief bezig zijn en ontspannen’. De confrontatie met kanker kan angst, vermoeidheid, boosheid en onzekerheid veroorzaken. Yoga kan je helpen rustiger te slapen, angst los te laten, leren om te gaan met stress, het immuunsysteem te versterken, meer energie en kracht op te bouwen en weer vertrouwen te krijgen in je lichaam. Florence van Rheenen is yogadocent, zij richt zich met haar lessen op de verbetering van de balans, op welbevinden en kwaliteit van leven, op herstel van eenheid tussen lichaam, geest en ziel. De rustgevende yogahoudingen, visualisaties, meditatie en ademhalingsoefeningen worden aangepast aan uw mogelijkheden en uitgezocht op wat bijdraagt aan uw herstel. Deze yoga is ook voor mensen die van dichtbij het leven met kanker meemaken, zoals partners, vrienden of vriendinnen. Yoga geeft je de mogelijkheid om op moeilijke momenten ondersteuning te ervaren. Benodigdheden: makkelijk zittende kleding en een grote badhanddoek. We raden u aan, voordat u deelneemt aan de yoga, dit met uw arts te overleggen. Ook willen wij u vragen om van te voren een vragenlijst in te vullen die u kunt vragen aan één van de aanwezige gastvrouwen/-heren. Dit om de yoga nog beter op uw persoonlijke situatie te kunnen afstemmen.  Deelname aan de yoga is op eigen risico. Kosten per les €5,-. Voor meer informatie kunt u mailen naar programma@viore.org of bellen naar 035 685 35 32. 

Pilates bij Viore
Uit onderzoeken is gebleken dat regelmatig bewegen goed is voor iedereen, en zeker ook voor mensen die behandelingen (hebben) ondergaan tegen kanker. Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt vormen. Het is een effectieve work-out die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.
Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit: de spieren rondom je rug, buik en bekken. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures.
In januari 2018 starten we met een nieuwe cyclus van 10 lessen pilates, op de dinsdagmiddag. De lessen worden verzorgd door Artine van den Engel, een zeer ervaren pilates-docent. Wilt u meer weten? Stuur dan een mail naar programma@viore.org.

Tai chi
Het is mogelijk om lessen tai chi te volgen bij Viore. In het najaar van 2017 is er een serie lessen gestart op maandagmiddag. 
Tai chi is van oorsprong een oude Chinese vechtkunst. Kenmerkend voor tai chi is dat je rustige, vloeiende bewegingen maakt, en dat je die bewegingen in een vaste volgorde uitvoert. Vanuit de buik en in volledige ontspanning. Alles draait om evenwicht en houding.
Marcela Astete is een ervaren docent die in het voorjaar van 2017 een serie introductielessen heeft gegeven bij Viore. Die lessen zijn met veel enthousiasme ontvangen, vandaar dat we na de zomer zijn gestart met een nieuwe serie.

Viore Creatief

Creatieve inloop
Binnenlopen bij Viore voor een kopje koffie en een gesprek kan altijd. Soms weet u niet zo goed wat u wilt zeggen of wat uw vraag precies is. Dan is het fijn om uw gedachten even los te laten en de creativiteit boven te laten komen. Daar hoeft u beslist geen kunstenaar voor te zijn. Het is natuurlijk wel fijn om daarbij geholpen te worden in ons atelier.

                        

Elke donderdagochtend is één van onze creatieve vrijwilligers aanwezig om u te inspireren en om met verschillende technieken uw creativiteit te stimuleren en uw zinnen even te verzetten. Er staat regelmatig - al dan niet in een aparte workshop - een bijzondere techniek centraal. Er wordt een financiële bijdrage voor gebruik van het materiaal gevraagd van €5,-. Voor meer informatie: programma@viore.org of bel 035-6853532.

Viore Informatief

Een gids informeert en wijst de weg

Aan Viore is een groot aantal deskundigen verbonden. Sommigen daarvan, de gidsen, voeren individuele gesprekken met bezoekers. Onze gidsen zijn goed op de hoogte van de sociale kaart in de regio. Zij kunnen bezoekers informeren over en de weg wijzen naar mogelijkheden binnen en buiten Viore. Bij Viore denken gidsen met de bezoekers mee en helpen hen op weg, ter ondersteuning en als stimulans.

Een aantal gidsen heeft een gespecialiseerde achtergrond. Een gesprek met hen kan al veel van uw vragen beantwoorden. In enkele gesprekken helpen ze u overzicht te krijgen en lucht te scheppen. Zij kunnen u op weg helpen als u vragen heeft over onderwerpen als:

 • Kanker binnen het gezin
 • Kanker en werk
 • Levensvragen
 • Opbouwen na kanker
 • Voorbereiding op het levenseinde
 • Ondersteuning van naasten
 • Omgaan met verlies
 • Ondersteuning van jongeren (18-30 jaar) met levensvragen
 • Werken aan vitaliteit
 • Kanker en bewegen
 • Zingeving
 • Financiële en erfrechtelijke zaken

 

Als u dat wilt kunt u een afspraak met een van onze gidsen maken. Vaak kan dat op korte termijn. U heeft geen verwijzing nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt ons bellen op 035 685 35 32 of mailen naar programma@viore.org. U kunt natuurlijk ook gewoon langs komen.

  

 


 
Infotheek
In de infotheek staan vooral boeken-van-je-hart, geschonken door mensen die daar troost of afleiding in vonden. Voor alle goede informatie, die op internet aanwezig is, verwijzen wij u graag naar de site van Tergooi oncologie. Van daaruit kunt u ook doorklikken naar andere belangrijke informatieve sites op het gebied van kanker en leven met kanker.

Diverse lezingen en eenmalige workshops
Met enige regelmaat organiseert Viore lezingen of eenmalige workshops over onderwerpen, die hetzij in de actuele belangstelling staan bij een deel van de mensen die met kanker van doen hebben, hetzij bij voortduring voor nagenoeg al de bezoekers van belang kunnen zijn. Er wordt hierbij steeds extra zorgvuldig gezorgd voor externe deskundigen, met een al dan niet specifiek medische achtergrond. 


In het maandprogramma kunt u zien of er ook deze maand een lezing of eenmalige workshop gehouden wordt.
        

Viore In Gesprek

Er moet toch worden gegeten. Waarom dan niet af en toe bij Viore?! 'Aanschuiven bij Viore' biedt de mogelijkheid. Elke derde donderdag van de maand. Soms is het een open uitnodiging aan iedereen die leeft met kanker. Soms ook is het aanschuiven voor een bepaalde doelgroep, zoals naasten, nabestaanden, jongeren etc. 
Wanneer u wilt komen eten op de derde donderdag van de maand, bel of mail ons dan van tevoren. Viore doet de boodschappen en er wordt voor u gekookt en de gezellige keukentafel wordt gedekt. De maaltijden zijn eenvoudig en gezond. Er is ruimte voor zo'n acht mensen. En we praten met elkaar over een thema o.l.v. een gids. Na afloop is er natuurlijk een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom rond een uur of zes. Om negen uur sluit Viore. De kosten zijn € 7,50 per persoon. Voor de drankjes wordt daarnaast € 1,- per glas gevraagd.Waarom je zou komen? De tafel van Viore is een makkelijke tafel. Alles wordt voor je geregeld en alles kan worden besproken. Maar niets hoeft. Viore is een mooie beschutte plek om lief en leed te delen. Graag aanmelden van tevoren via programma@viore.org en ook tijdig afzeggen als er iets tussen mocht komen!

Een maand verder
Er kunnen allerlei redenen zijn om te willen stilstaan bij het gegeven dat we weer een maand verder zijn: verder in de behandeling, verder in herstel, verder in de verwerking van ons verlies, verder in de ons nog resterende tijd. Elke laatste vrijdag van de maand (vanaf 15.00 uur) is er een informeel samen zijn voor alle (aspirant)bezoekers van Viore, met een hapje en een drankje. Én met alle gelegenheid om eens nader kennis te maken met elkaar en met Viore. Er wordt geen entree geheven. Een bijdrage in de kosten van drankjes en hapjes van €6,- per persoon wordt echter op prijs gesteld. 

De Herensociëteit
Ook mannen krijgen kanker, of hun partner krijgt het. Soms hebben ze een partner aan kanker verloren. Mannen gaan daar vaak toch anders mee om dan vrouwen. Toch merken ook zij, dat kanker veel op zijn kop zet in hun leven. Voor al die mannen heeft Viore de Herensociëteit opgericht. Elke vrijdagmiddag vanaf een uur of drie tot aan sluitingstijd is de stamtafel in de gezellige huiskamer voor hen gereserveerd. In een ongedwongen sfeer - desgewenst met een snackje en een glaasje wijn - wordt geen onderwerp geschuwd. De invloed van kanker op het dagelijks leven is groot. In welk stadium van de ziekte dan ook. Dat geeft een bijzonder gevoel van (onuitgesproken) saamhorigheid tussen de regelmatige bezoekers van deze sociëteit. Maar ook de incidentele bezoeker wordt graag ontvangen en als vanzelfsprekend opgenomen in de kring. Wekelijks kent de Herensociëteit zo'n tien tot vijftien bezoekers, (ex)patiënten, naasten en nabestaanden. Er zijn geen kosten aan een bezoekje verbonden. Een bijdrage in de kosten van drankjes en hapjes van €6,- per persoon wordt echter op prijs gesteld.

Mannen in gesprek over ....
Rond de ziekte kanker speelt veel meer dan uitsluitend het ziek zijn. Af en toe is het fijn om met andere mannen van gedachten te wisselen over één van die andere aspecten. Zoals over hoe communiceer je over de ziekte naar je omgeving? Of over hoe vul ik mijn sociale leven in? Wat kom ik verder voor beperkingen tegen en hoe ga ik daarmee om?

                              

Eén keer in de maand (de laatste vrijdag) praten mannen met elkaar over een van te voren afgesproken onderwerp. Het is geen vaste gespreksgroep. Iedere keer opnieuw kun je bekijken of het onderwerp je aanstaat. Het actuele onderwerp staat in de agenda.
De gesprekken worden gestructureerd gevoerd en duren niet langer dan één à anderhalf uur. Na afloop kan desgewenst aangeschoven worden aan tafel in de huiskamer. Daar kunnen de mannen samen met andere bezoek(st)ers stil staan bij wat 'Een maand verder' hen gebracht heeft. 

Je mentale veerkracht wordt behoorlijk op de proef gesteld bij de diagnose kanker bij u of bij uw partner. Tijdens 'Vrouwen in gesprek' bundelen we onze krachten. Samen sta je sterker dan alleen! 
Doel is de wat diepere thema’s die bij velen spelen die getroffen zijn door kanker te delen met elkaar. Het is een plek om jezelf te ontmoeten en te ontwikkelen. Door te luisteren naar wat er zich in je afspeelt en door dit vervolgens te delen met anderen, neem je ook jezelf serieus.

 

Enkele thema’s waar u mee te maken kunt krijgen zijn:  angst, eenzaamheid, kwetsbaarheid, schuldgevoel, boosheid, werkeloosheid, onzekerheid, eindigheid.Naast de erkenning van negatieve gevoelens is het belangrijk steeds een tegenhanger te vinden. Bijvoorbeeld: tegenover eenzaamheid kunt u verbinding zetten; tegenover kwetsbaarheid kracht; boosheid en vergeving; onzekerheid en acceptatie, enzovoort. 
Houd onze website in de gaten voor de start van een nieuwe gespreksgroep.

Jong Viore in contact

Jonge mensen die kanker hebben (gehad) zijn welkom om de Jong Viore-activiteiten vrijblijvend bij te wonen. De bijeenkomsten hebben telkens een andere inhoud, van praten en wandelen en koken tot informatieve bijeenkomsten.
Wij begrijpen als geen ander dat je het ene moment meer behoefte hebt aan lotgenotencontact dan het andere. Soms ben je misschien op zoek naar steun, terwijl je een tijdje later even niet meer geconfronteerd wilt worden met de ziekte. Dat is helemaal prima. Wij zijn er wanneer jij daar behoefte aan hebt, zonder verplichtingen.
Elke eerste zaterdag van de maand is er een bijeenkomst van 10.30 tot 12.30 uur, inloop vanaf 10.00 uur. Lees ermeer over in de flyer.

 

Viore Ontspant

Ontspanning vinden via Autogene Training
Autogene Training (AT) is een ontspanningsmethode die in de eerste helft van de vorige eeuw is ontwikkeld door dr. Schulz, die hiermee getraumatiseerde soldaten behandelde. Hij noemde het de yoga van het westen.
Wanneer u Autogene Training beoefent leer u uzelf ontspannen (de naam auto – zelf zegt het al). U bent dus niet afhankelijk van ingesproken bandjes en kunt de methode altijd en overal toepassen. De training is zeer laagdrempelig en aangenaam. U hoeft alleen maar te gaan liggen en te ontspannen. Het trekt ook mensen aan die niet van  "zweverige zaken” houden. Autogene Training is erg heilzaam voor mensen met slaapproblemen. Dit geldt zowel voor problemen bij het inslapen, als het doorslapen. Als men ’s nachts wakker wordt en niet meer kan slapen, kan men AT beoefenen en valt daarna weer in slaap. Doordat men actief de oefening moet doen is er geen ruimte mee voor piekeren.
De training omvat 8 lessen.  De lessen worden één keer in de 14 dagen gegeven, zodat men in de tussentijd alle tijd heeft om de nieuwe les te oefenen.  Zo oefent u tijdens de training 8 keer en is het lichaam goed aan de ontspanning gewend. Hierdoor wordt het mogelijk om op elke moment van de dag de spieren het commando "ontspan” te geven en ze dit dan ook doen.
AT wordt tijdens de cursus in liggende houding gegeven, maar kan ook in zittende houding worden toegepast. Hieraan wordt tijdens de training aandacht geschonken. Wilma Goossens verzorgt de cursus bij Viore. De kosten zijn €5,- per keer. Interesse? Meldt u aan via programma@viore.org of bij een van de gastvrouwen/-heren. Op 4 september 2017 gaat er weer een nieuwe training van start.

Lezen bij Viore
Annelies de Wit is gastvrouw bij Viore én een enthousiaste lezer van met name moderne literatuur. Wanneer je met moeilijke gebeurtenissen in je leven wordt geconfronteerd kan het heilzaam en bevrijdend zijn om in een mooi of interessant boek weg te dromen. En wat is het dan fijn om daar met geestverwante leesgenoten in een ontspannen sfeer over te praten. In overleg wordt de keuze van het boek gemaakt én een nieuwe datum geprikt.


Deelname kost €2,50 per keer. Is uw interesse gewekt of wilt u meer informatie? Stuur een mail naar programma@viore.org of bel naar 035‑6853532.

Film bij Viore
Iedere laatste woensdag van de maand organiseert Viore een filmavond. Dan wordt een kwaliteitsfilm vertoond die uitnodigt tot een gemeenschappelijk nagesprek, desgewenst met een drankje in de hand. ‘Film bij Viore’ speelt in op de behoefte van bezoekers om op een verdiepende en tegelijkertijd ontspannende manier stil te staan bij allerlei facetten van het leven. De selectie van de films wordt gedaan door de filmcommissie van Viore. Suggesties zijn altijd welkom! Kijk voor informatie over de eerstvolgende film, die vertoond zal worden, op deze site onder Verwacht. Het complete programma voor 2017 treft u hier.
Als bijdrage in de kosten wordt €2,50 per deelnemer in rekening gebracht. Graag van te voren aanmelden via programma@viore.org of 035-6853532.

Mindfulness
Viore besteedt regelmatig aandacht aan mindfulness. De door Babette Kuipers (Tergooi) georganiseerde en gegeven cursus mindfulness wordt bij Viore gegeven. Zie hiervoor de folder van Tergooi. Maar ook in de voorlichting over deze voor velen bijzonder effectieve wijze van ontspannen wordt regelmatig voorzien. 

Muzikale ontmoeting of ontmoet de kunstenaar
Iedere eerste donderdag van de maand wordt er een muzikale ontmoeting of een ontmoeting met een kunstenaar gearrangeerd bij Viore. Vanaf 14.30 uur bent u dan welkom voor een kop thee of koffie. Vanaf 15.00 uur proberen steeds weer andere muzikanten of kunstenaars u te verrassen. Na hun optreden is er steeds gelegenheid om met de muzikanten/kunstenaars na te praten. Muziek en kunst raken, geven vaak een stem aan diepere gevoelens, waar nauwelijks woorden voor bestaan. In het verleden hebben topmusici uit het Nederlandse muziekleven opgetreden, zowel uit de klassieke wereld (solisten uit het Radio Filharmonisch Orkest en Gelders Orkest, een hobotrio en een zeer gerenommeerde harpiste) als uit het niet-klassieke segment (Metropole orkest, een singer-songwriter en een popgroep. Ook jong toptalent komt langs, zoals de 11-jarige Johan met zijn accordeon.Wilt u ook eens worden verrast? Kom dan op de eerste donderdagmiddag van de maand naar Viore. Aanmelden is niet noodzakelijk. Er zijn ook geen kosten verbonden aan deze ontmoetingen.

Tuinieren bij Viore
Viore ligt in een prachtige bosrijke omgeving. Aan de huiskamer grenst een tuin die op ieder tijdstip in het seizoen aandacht vraagt. Om de veertien dagen, op vrijdagmorgen, wordt er in de tuin gewerkt. Ook mensen die graag buiten zijn en iets willen doen, maar minder kijk op planten en bloemen hebben zijn van harte welkom. Het doel is om met elkaar (bezoekers en vrijwilligers) een tuin onderhouden waar alle bezoekers van Viore plezier aan kunnen beleven. Willeke Somer is gastvrouw bij Viore en zij heeft groene vingers. Zij coördineert het tuinwerk.Varen met Vaarkracht
Dankzij Vaarkracht (voorheen Nautisch fonds) (www.vaarkracht.nl) zijn er elk jaar tijdens het vaarseizoen vaartochten voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Soms met een hele groep tegelijk, maar ook - wanneer daar behoefte aan is - alleen of met een klein gezelschap. 


Vaarkracht heeft zich ten doel gesteld mensen die leven met kanker af en toe wat afleiding en ontspanning te bieden op het water. Het is een landelijk initiatief, maar vond zijn oorsprong in de Haven van Huizen. De maidentrip vond plaats op zaterdag 20 april 2013, met uitsluitend twaalf bezoekers van Viore aan boord van een echte Huizer botter.


Iedereen kan zich informeren over en opgeven voor deelname aan de vaartochten die Vaarkracht organiseert via hun website. Mocht u willen gaan maar geen vervoer hebben, of mocht u gaan en nog een plekje over hebben in uw auto, laat dit dan even weten aan Stef Bertina (stef@bertinaadvies.nl 06-11355965), onze contactpersoon richting Vaarkracht. Hij zal dan proberen vraag en aanbod te combineren.
Historische havens van Nederland

Viore Verwerkt

Gespreksgroep 'Als genezing niet meer mogelijk is'
Viore organiseert regelmatig een gespreksgroep bestemd voor mensen die over de laatste fase van hun leven te praten. Onder begeleiding worden ervaringen uitgewisseld en specifieke thema’s besproken. Het gaat zowel om verwerking en aanvaarding, maar ook om het zoeken naar een goede kwaliteit van leven binnen de beperkingen. 


 

Regelmatig start er een gespreksgroep. Kosten zijn €5,- per keer (6 bijeenkomsten). Als u interesse heeft in deelname aan de groep, dan kunt u dat Viore laten weten. Wanneer u al eerder behoefte heeft aan een gesprek, dan kan dat ook. Voor meer informatie over het programma en/of aanmelding kunt u terecht via programma@viore.org of bellen naar 035 - 6853532.  

Leren leven met kanker
Het leven met en ook zeker het leven na kanker, is hoe dan ook anders dan daarvoor. Niets is meer vanzelfsprekend. Het valt niet altijd mee te wennen aan de veranderde situatie waarbij vragen, angsten, onzekerheden, gevoelens en emoties, maar ook hoop en vertrouwen elkaar afwisselen. Niet makkelijk voor u maar ook niet makkelijk voor uw naasten.
Voor als er meer nodig is dan een informeel gesprek in de huiskamer is er bij Viore de mogelijkheid tot individuele begeleiding door Cindy van de Velde. Zij is GZ-psycholoog en werkzaam bij PIP Hilversum. Zie www.piphilversum.nl
Cindy is kinder-en jeugdpsycholoog en heeft ruime ervaring met kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Alle leeftijdsgroepen kunnen bij Cindy terecht. Voor meer informatie en het maken van een afspraak programma@viore.org of 035-6853532.

Schrijven helpt!

 

Veel mensen ervaren na de behandeling van kanker dat er allerlei levensvragen op hen af komen. Vragen over henzelf, over de betekenis van hun leven en de invulling van hun toekomst. In deze situatie kan het helpen om het eigen leven in kaart te brengen en op een gerichte manier naar antwoorden te zoeken op deze vragen. 

Viore biedt in samenwerking met het VU medisch centrum het programma ‘Schrijven helpt’ aan. U wordt begeleid in het schrijven van uw levensverhaal en het duidelijk maken van uw kijk op het leven. Het gaat niet zo zeer om de feiten, maar om het leren ontdekken wat voor u belangrijk is.

 

                             

De acht bijeenkomsten worden door Janette Delver, hoofd van de dienst geestelijke verzorging van het VUmc, begeleid. Er wordt gewerkt met groepen van maximaal acht personen. De bijeenkomsten duren een dagdeel en vinden iedere twee weken plaats. Aan het einde van de serie heeft u uw eigen geschreven levensverhaal in handen. Dit is een weergave van wat u waardevol vindt, en vormt een leidraad bij toekomstige vragen en keuzes in het leven.

Dit programma is specifiek gericht op mensen die kanker hebben gehad of herstellende zijn. De kosten voor deelname aan ‘Schrijven helpt’ zijn €5,-  per sessie.

                                

 

Aan het programma ‘Schrijven helpt’ is een onderzoek verbonden van de onderzoeksgroep ‘Samen Leven met Kanker’, onder leiding van Prof. dr. Irma Verdonck. Onderzocht wordt op welke wijze het programma mensen ondersteunt in het omgaan met levensvraagstukken en wat de invloed daarvan is op de ontwikkeling van veerkracht. 
Bij genoeg aanmeldingen zal er weer een nieuwe groep gestart gaan worden. 
Voor aanmeldingen en overige informatie: programma@viore.org of tel: 035-6853 532
'Zingen voor je leven,
zingen voor je plezier,
zingen om samen met anderen te klinken,
zingen om energie op te doen.
Wie wil er nou niet zingen?'

De Stichting Kanker in Beeld heeft al in 2003 een landelijk korennetwerk opgericht onder de naam ‘Zingen voor je Leven’, voor mensen die leven met kanker. Onder leiding van Anne-Marie Blink kon hier al in 2012 het Viore-koor aan worden toegevoegd. Sinds april 2016 heeft Meike van de Linde het dirigeer stokje bij Viore overgenomen. 

U hoeft helemaal niet te kunnen zingen om u ervoor op te geven. Samen zingen klinkt altijd beter dan alleen. We doen eerst wat adem-, stem- en ontspanningsoefeningen. Daarna zingen we dat het een lust is. Tussentijds is er een pauze voor het drinken van een kopje koffie/thee of een praatje en vervolgens zingen we weer verder. Kosten per keer  zijn €5,- per deelnemer. Na afloop is er meestal een kop soep met een stokbroodje. Hiervoor  is een vrijwillige bijdrage in het soepvarken altijd welkom. Voor meer informatie en inschrijving: programma@viore.org of 035-6853532.

Viore Verzorgt

Individuele lichaams- en huidverzorging
De sporen van de behandeling tegen kanker zijn vaak zichtbaar en voelbaar. Er kunnen vragen oprijzen over bv. een droge schilferige huid, over camouflage van operatielittekens of over het tekenen van wenkbrauwen. Dit is slechts een indruk van de vragen die gesteld kunnen worden met betrekking tot veranderingen aan uw huid en uiterlijk. Mary Faber kan veel van uw vragen tijdens een persoonlijk consult beantwoorden. Ze kan u advies geven en ook zijn behandelingen mogelijk. Mary heeft reeds jaren ervaring op het gebied van huidverzorging tijdens of na ziekteprocessen en medische behandelingen. Goed verzorgd voel je je beter in balans, is de ervaring. En als je weet dat je er goed uitziet, voel je je ook prettiger en heb je meer zelfvertrouwen. Die zekerheid en eigenwaarde zijn belangrijk bij het verwerken van een ernstige ziekte. Het kan zelfs het genezingsproces bevorderen.Als huidspecialist is Mary Faber aangesloten bij Anbos, de brancheorganisatie voor schoonheidsverzorging. Ze heeft speciale opleidingen gevolgd voor het behandelen van o.a.:
-         acne
-         het camoufleren van littekens
-         kalmerende huidbehandelingen van gezicht en lichaam
-         overbeharing op gezicht en lichaam
-         permanente make-up
-         manicure en pedicure

Een aantal van haar behandelingen wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Uiteraard is dit afhankelijk van de polisvoorwaarden in uw verzekering. U kunt op afspraak gratis kennismaken bij Viore. Voor meer informatie en aanmelding : programma@viore.org of 035-6853532.

Massage bij kanker
De massage wordt verzorgd door Lily van Riemsdijk, massagetherapeut en lid van het Netwerk Massage bij Kanker. Massage bij kanker is een oncologische massage. Dat betekent dat het een aangepaste, gespecialiseerde massage is die gericht is op comfort. Massage bij Kanker is een zachte, speciaal op u afgestemde ontspannings-massage, rekening houdend met uw conditie, lopende behandelingen, mogelijkheden en wensen van dat moment. Op lichamelijk niveau zorgt massage dat u zich minder angstig voelt, stress afneemt en pijn mogelijk minder wordt. Daarnaast werkt massage op psychisch en emotioneel niveau. Niet kanker, maar u als persoon staat centraal. U bent op een positieve manier met uw lichaam bezig. Dat heeft effect op uw algehele gevoel van welbevinden. Een eerste afspraak kunt u maken via programma@viore.org. Een intakeformulier kunt u ophalen bij Viore of wordt u digitaal toegezonden.

U kunt kiezen voor een korte of langere massage  (indien de conditie dat toelaat).
● Korte massage: hand/onderarm - voet/onderbeen 
Bijdrage  € 15,-
● Massage bij Kanker: aangepaste lichaamsmassage
Bijdrage € 30,- 
Alle bijdragen zijn speciaal voor bezoekers van Viore vastgesteld.

Vergoedingen
Een aantal zorgverzekeringen vergoedt (geheel of gedeeltelijk) de behandeling, indien u aanvullend verzekerd bent. 


Workshop Look Good ..... Feel Better

De afdeling Oncologie van Tergooi Ziekenhuizen organiseert ieder jaar een aantal keren een workshop 'Look good - Feel better'. Deze workshops worden gegeven bij Viore, en zijn bedoeld voor mensen met kanker (vrouwen en mannen) die onder andere door chemo en bestraling advies kunnen gebruiken met betrekking tot uiterlijke verzorging. Voor meer informatie kunt u terecht bij Tergooi: oncologieverpleegkundigen@tergooi.nl of via telefoonnummer 088 753 84 63.