Selecteer een pagina

Vacatures vrijwilligers

Wil jij je graag inzetten voor een ander? Bij Viore zijn bijna zeventig enthousiaste vrijwilligers actief. Samen bieden we de bezoekers een warm welkom in het centrum en tijdens evenementen buitenshuis. Er werken ook vele vrijwilligers achter de schermen. Viore zoekt vrijwilligers, die zich voor minimaal één dagdeel per week willen inzetten voor mensen die leven met kanker. De functies variëren van gastvrouw/-heer tot administratieve ondersteuning, van begeleider van de creatieve inloop tot Pilatesdocent. De meeste vrijwilligers werken als gastvrouw-/heer.

Wat kom je brengen als gastvrouw/-heer?

Bij Viore kom je in contact met mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven. Het is essentieel dat je goed kunt luisteren zonder ‘zelf in te vullen’, betrokken bent en te allen tijde de bezoeker en diens behoefte centraal stelt. Gevoel voor humor, het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd. Je moet zelfstandig kunnen werken, maar ook goed kunnen samenwerken. Alle gastvrouwen/-heren krijgen een basistraining.

Wat kom je halen?

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor Viore, maar we streven ernaar je ook iets terug te geven. We bieden je vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer, en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen via intervisie, verdiepende trainingen en teambuildingdagen. Afspraken over taken en werktijden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract en een gedragscode. De vrijwilligerscoördinator voert met iedere vrijwilliger een jaarlijks evaluatie-/voortgangsgesprek.

Vacatures vrijwilligers:

  • Gastvrouw/-heer Zij/hij zorgt voor de eerste opvang van bezoeker, biedt een luisterend oor, vertelt bezoekers over het programma van Viore en leidt bezoekers rond in het centrum. Lees hier de profielschets gastvrouw/-heer.
  • Programmabegeleider Viore biedt haar bezoekers diverse activiteiten aan. Die activiteiten worden begeleid door kundige mensen, onze programmabegeleiders. Op dit moment zoeken wij begeleiders voor de groepen voor kinderen en jongeren, de groep voor nabestaanden en voor de maandelijkse ontmoetingsmiddag voor nabestaanden. Lees hier het functieschets programmabegeleider
  • Schoonmaker met een sociaal hart Vanwege de kwetsbaarheid van een deel van onze bezoekers is hygiëne belangrijk. Om de gastvrouwen/-heren te ontlasten zoeken we twee mensen die tussen de middag wat dingen willen helpen schoonmaken. Lees hier de profielschets schoonmaker.
  • Gids Bezoekers kunnen een individueel gesprek aanvragen bij een deskundige (gids). Dit is iemand met een relevante professionele achtergrond. Lees hier de profielschets gids. NB: Ons team van gidsen is op dit moment redelijk compleet. Mocht je belangstelling hebben voor deze functie, neem dan contact met ons op mail of telefonisch. We laten je dan weten wanneer de situatie weer verandert.
  • Conciërge voor avond en weekend. Zo af en toe hebben we activiteiten in de avonduren en het weekend. Ook hiervoor zijn we op zoek naar gastvrouwen/-heren. Lees hier de profielschets conciërge.
  • Lid Commissie Fondsenwerving. Lees hier de profielschets lid commissie fondsenwerving.

 

Interesse?

Stuur je korte motivatie naar cv@viore.org en maak het verschil!