Selecteer een pagina

Viore podcast

VIP: Viore Podcast, waar iedere bezoeker een VIP is.
Verhalen, ervaringen en informatie delen is een belangrijk onderdeel van Viore.
In 2021 zijn we gestart met een eigen podcast kanaal: VIP, Viore podcast.
Met VIP hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan het delen van de verhalen.

Michel Rudolphie, bestuursvoorzitter van Viore, ontvangt gasten die in de breedste zin spreken over het thema kanker. Naast informatie, wetenswaardigheden, ervaringen proberen we ook bruikbare adviezen te verwoorden.
De opzet is om maandelijks een uitzending te plaatsen op deze website. Door middel van de Viore nieuwsbrief en onze social media word je op de hoogte gebracht en kun je eenvoudig luisteren, waar je ook bent en wanneer je dat wilt.
De uitzending kan je ook vinden via Spotify, Apple podcast of Google door VIP Viore podcast in te typen.

Viore neemt regelmatig podcasts op. Houd onze nieuwsbrief en/of agenda in de gaten.

Deze podcasts staan inmiddels online:

 • Marco Bunge – pleitbezorger van een Goed Gesprek. Marco Bunge is een boeiende persoonlijkheid met brede ervaringen vanuit diverse maatschappelijke en commerciële omgevingen. Als ondernemer heeft hij o.a. een wetenschappelijke uitgeverij geleid. Maatschappelijk is hij o.a. de (mede) initiatiefnemer en oprichter van hospice Kajan en het inloopcentrum Viore, beide gevestigd in Hilversum. Zijn nieuwsgierigheid naar en interesse in de medemens voeren hem langs diverse mooie posities waarin hij zich kan toeleggen op het luisteren en het voeren van goede gesprekken.
 • Pien de Ruig en Tess van Logtestijn (moeder en dochter) geloven dat niemand er alleen voor hoeft te staan tijdens intensieve emotionele trajecten. Nadat Pien voor de derde keer werd gediagnosticeerd met borstkanker, ontstond het idee om een app te ontwikkelen waarin je op je eigen manier en op je eigen moment deelt hoe het met je gaat. Dat leidde tot de oprichting van een sociale onderneming en de app Stamps. Luister naar het verhaal van deze twee vrouwen.
 • Esther van Weele is trainer en begeleider in de oncologische zorg. Als eigenaar van Vestalia organiseert en verzorgt zij trainingen voor gespreksvoering en basale psychosociale oncologische zorg. Zij richt zich op alle zorgverleners die kankerpatiënten behandelen, zowel in eerste, tweede als in derde lijn, zowel ervaren als minder ervaren zorgverleners, zowel met algemene als specifieke ontwikkelingsvragen. Daarnaast is zij actief voor de koepelorganisatie IPSO en al sinds de oprichting betrokken als vrijwilliger bij Viore.
 • Is er een overeenkomst tussen zorgethiek en een garagehouder? Wat is de impact van luisteren en vertellen op de levensverwachting van mensen? Luister naar het interview met Anne Goossensen, hoogleraar informele zorg aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht.
 • Een indringend en emotioneel gesprek met Jeroen van Veen (1981). In deze podcast vertelt hij openhartig over de extreme onzekerheden, de bizarre geluksmomenten en zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn zoon Kasper. Kasper overleed in maart 2022 op vierjarige leeftijd aan de gevolgen van zijn kwaadaardige hersentumor. Jeroen schreef er een boek over.
 • Een bevlogen verhaal over het concept positieve gezondheid: Michel Rudolphie in gesprek met huisarts Marieke Buijs
 • Waarom is het leven een kunst? Is het leven maakbaar? Een gesprek met Astrid Nollen, oncologisch coach en ervaringsdeskundige.
 • Een podcast-special in het kader van Wereldkankerdag: aan het woord komen allerlei betrokkenen van Viore: een bezoeker, een vrijwilliger, Viore’s oncologisch schoonheidsspecialist en twee medewerkers van het centrum.
 • Een mooi gesprek met creatief ondernemer, ervaringsdeskundige en vrijwilliger van Viore Katinka Bosch
 • Een bijzonder gesprek met Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum en bevlogen ambassadeur van Viore
 • Zang en een gesprek over o.a. omgaan met ziekte met Michal de Jong, oncologisch maatschappelijk werker in het Amsterdam UMC
 • Waar is Tussenland en wie zijn de Tussenlanders? Een gesprek met Jannie Oskam n.a.v. haar boek Tussenland.
 • Over borstkanker en covid (en veel meer): Marjolein de Jong, bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven
 • Aan het woord deze keer: Willeke Heijbroek, voormalig directeur van het IKA en oud-voorzitter van het bestuur van Viore
 • Interview met Door Vonk & Bram Kuiper, de mensen achter de Untire-app die zoveel mogelijk mensen helpt die te maken hebben met kanker-gerelateerde vermoeidheid
 • De interviewer geïnterviewd: Michel Rudolphie in gesprek met Michel Daenen van Huis aan het Water, een inloopcentrum in Katwoude
 • In gesprek met Eline Aukema, directeur van het Ingeborg Douwes Centrum in Amsterdam
 • Interview met Debbie Prijs, projectleider van o.a. de Geraakt-door-kanker-lijn

 

De podcasts worden kosteloos aangeboden. Een bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld.

Informatie over eenmalig of structureel doneren aan Viore vind je via de doneerknop op onze website.