Selecteer een pagina

Activiteiten voor gezinnen

In de loop van 2023 starten we met activiteiten voor gezinnen die te maken hebben met kanker, bijvoorbeeld een zieke (groot)ouder of andere dierbare. De activiteiten zijn bedoeld voor gezinnen met kinderen in de basisschool- en middelbare schoolleeftijd.

Als een ouder ernstig ziek is, heeft dat meestal een grote impact op iedereen in het gezin. Hoe communiceer je met elkaar over de ziekte, en hoe ga je om met het medische traject en de (late) gevolgen van kanker? Kinderen merken het als een ouder continu moe en ziek is. En ze merken ook je angst en emoties op.

Daarom biedt Viore kind/ouder-activiteiten aan. Samen met je kind iets doen in een veilige omgeving is aandacht voor elkaar. Met ‘Familiekunst’ bijvoorbeeld komen emoties op een schildersdoek terecht. Zo zijn er meer activiteiten die kunnen helpen om (beter) met elkaar in gesprek te raken.

Daarnaast biedt Viore ook gezinsondersteuning aan.

Viore centrum voor iedereen die leeft met kanker
Oosterengweg 44
1212 CN  Hilversum

Kind/ouder-activiteiten worden op regelmatige basis aangeboden. Gezinsondersteuning is mogelijk op aanvraag.

Aanmelden kan via aanmelden@viore.org.

Als je belangstelling hebt voor deze activiteit kun je ons voor meer informatie mailen via aanmelden@viore.org. Bellen kan natuurlijk ook: 035 683 46 20.
Deelname aan deze activiteit is gratis.

Informatie over eenmalig of structureel doneren aan Viore vind je via de doneerknop op onze website.