Nieuwsbrief

Klik hier om je te abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief.
Klik hieronder op een maand om oude nieuwsbrieven te bekijken.

Nieuwsbrief 14 oktober Corona-virus en Viore

Nieuwsbrief oktober 2020

Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief 13 maart Corona-virus en Viore

Nieuwsbrief 2 maart Corona-virus en Viore

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief december 2019

Nieuwsbrief november 2019

Nieuwsbrief oktober 2019

Nieuwsbrief september 2019

schilderen nieuwe locatie

Nieuws over onze nieuwe locatie

Op deze plek informeren we je over de voortgang van de verbouwing en over alles wat te maken heeft met ons nieuwe onderkomen.
Je vindt hier de nieuwsbrief-specials over de verhuizing, en we zullen regelmatig foto’s plaatsen.

Nieuwsbrief heropening 10 augustus 2020

Nieuwsbrief nieuwe locatie 31 juli 2020

Nieuwsbrief huisvesting 18 juli 2020

Aan het woord: de inrichtingscoördinator

Nieuwsbrief huisvesting Viore 12 juni 2020

Klik hier voor een filmpje over de verbouwing

Nieuwsbrief huisvesting Viore 22 mei 2020

Nieuwsbrief huisvesting Viore 4 mei 2020

Nieuwsbrief huisvesting Viore 24 april 2020

Nieuwsbrief huisvesting Viore 2 april 2020

 

                         

Keukencollage

Viore en corona

Na een periode van intensieve verbouwingswerkzaamheden zijn we sinds maandag 10 augustus weer open voor bezoekers. Omdat er beperkingen zijn aan het maximum aantal bezoekers in ons pand, kan het voorkomen dat je een keer te vergeefs bij ons binnenloopt. Probeer het dan gewoon snel nog eens.
De meest recente corona-informatie vind je in de nieuwsbrieven bovenaan deze pagina.

 

                        

Nieuws

Hieronder tref je het nieuws van de afgelopen tijd aan. Nieuws van Viore en nieuws van andere organisaties.

Viore in Rabo & co

Viore in Rabo & co

De Rabobank steunt Viore niet alleen financieel, er is ook nog een mooi artikel over ons gepubliceerd in het blad Rabo & co. Daar zijn we blij mee, want zo maken weer meer mensen kennis met ons centrum! Klik hier voor het artikel.  

Lees meer
Ook aandacht voor nieuw onderkomen in Gooi en Eembode

Ook aandacht voor nieuw onderkomen in Gooi en Eembode

Onze zoektocht naar een nieuw onderkomen, en de daarop volgende verbouwing, zijn ook door de Gooi en Eembode op de voet gevolgd. Natuurlijk zijn ze bij onze opening op 10 augustus een kijkje komen nemen.  Klik hier voor het artikel.  

Lees meer
Heropening Viore in Gooi- en Eemlander

Heropening Viore in Gooi- en Eemlander

Dat Viore op 10 augustus haar deuren opende op de nieuwe locatie is de pers niet ontgaan. Zowel de Gooi en Eemlander als de Gooi & Eembode besteedden er ruim aandacht aan. Klik hier voor het artikel in de Gooi en Eemlander.

Lees meer
Aandacht in de media voor verbouwing Viore

Aandacht in de media voor verbouwing Viore

Sinds 1 mei wordt er heel hard gewerkt om aan de Oosterengweg 44 net zo'n warm en gastvrij Viore te realiseren als onze bezoekers gewend waren op het oude adres. Alle inspanningen blijven ook in de media niet onopgemerkt. Op 25 juni stond er een artikel over de...

Lees meer
Artikel over Viore in ‘hei & wei’

Artikel over Viore in ‘hei & wei’

In de april-editie van het blad 'hei & wei" (een blad dat wordt verspreid onder de inwoners van Blaricum) stond een heel mooi artikel over Viore. Aan het woord komen AnnaThea Fine, bezoeker van Viore, en Brigitte Vokers, medewerker Communicatie bij Viore. Klik...

Lees meer
Gemeente Hilversum schenkt 20.000 euro

Gemeente Hilversum schenkt 20.000 euro

Wat een fantastisch bericht kregen we van de gemeente Hilversum: voor onze aanstaande verhuizing heeft Viore maar liefst 20.000 euro ontvangen. Een mooi bedrag dat zeker gaat helpen om ook van ons nieuwe onderkomen weer een warme en gastvrije plek te maken voor onze...

Lees meer
Nieuw onderkomen Viore in de krant

Nieuw onderkomen Viore in de krant

De Gooi- en Eemlander heeft een mooi artikel gepubliceerd over onze nieuwe plek. Als alles volgens plan verloopt kunnen we rond 1 juli 2020 gaan verhuizen. Klik hier voor een PDF van het artikel.

Lees meer

Rondom Viore

Viore heeft een groot netwerk en een uitgebreide sociale kaart. Hieronder tref je nieuws aan van diverse andere organisaties.

Steun bij leven met kanker

Oncokompas is uw digitale hulp bij het leven met kanker en in de jaren erna. Oncokompas geeft inzicht in hoe u ervoor staat. Lees meer…

Bijvoorbeeld op het gebied van vermoeidheid, angst, werk, relaties, leefstijl en financiën. Ook onderwerpen die moeilijk te benoemen zijn of onbewust toch een rol spelen komen naar voren. Meer weten? Ga naar de website.

Lees minder…

Professionele zorg in de vorm van individuele, groeps- en internetbehandelingen

Zij helpen je om te gaan met kanker. Maar ook je gezin, partner en familie.

Vaarkracht seizoen 2019

Met grote regelmaat organiseert Vaarkracht vaartochten voor mensen die leven met kanker. Soms wordt er gezeild, andere keren liggen er motorboten klaar voor de deelnemers. Een enkele keer kun je mee op een authentieke botter.
Lees meer…

Het vaarseizoen van 2019 zit erop. In april 2020 wordt het nieuwe seizoen weer geopend. Informatie over de opening en over nieuwe evenementen van Vaarkracht kun je hier tegen die tijd vinden.

Lees minder…

Website "'Kanker doet veel met je' gelanceerd

Ruim 86% procent van de patiënten met kanker in Nederland ervaart tijdens en na de behandeling klachten en problemen op het gebied van vermoeidheid, angst, somberheid, relatie en financiën. 
Lees meer…

Veel van deze patiënten zoeken geen hulp, terwijl ze daar wel baat bij zouden kunnen hebben. Daarom is de website ‘Kanker doet veel met je’ ontwikkeld. Deze site legt in gewone taal uit wat psychosociale klachten zijn, hoe je daarover kunt praten en welke hulp er is.

Lees minder…

Steun bij leven met kanker

Oncokompas is uw digitale hulp bij het leven met kanker en in de jaren erna. Oncokompas geeft inzicht in hoe u ervoor staat. Lees meer…

Bijvoorbeeld op het gebied van vermoeidheid, angst, werk, relaties, leefstijl en financiën. Ook onderwerpen die moeilijk te benoemen zijn of onbewust toch een rol spelen komen naar voren. Meer weten? Ga naar de website.

Lees minder…

Psychologische (na)zorg bij kanker

Begeleiding bij wie, op welke manier dan ook, met kanker geconfronteerd zijn (geweest). Deze hulp is beschikbaar ongeacht de ziektefase en de prognose.

Verwijsgids Kanker

De Verwijsgids Kanker is de eerste landelijk dekkende sociale kaart voor aanvullende zorg en begeleiding bij kanker, op ieder moment na diagnose. Lees meer…

In de Verwijsgids Kanker staan onder meer gegevens van individuele zorgverleners, instellingen en patiëntenorganisaties.Patiënten en naasten kunnen Verwijsgids Kanker rechtstreeks raadplegen. De postcodefilter maakt het mogelijk om zorg zo dicht mogelijk bij huis te selecteren.

Lees minder…

Mantelzorgwaardering

Als u zorg krijgt van familie, vrienden of buren, bieden veel gemeenten de mogelijkheid om een mantelzorgwaardering aan te vragen.
Lees meer…

Het gaat om een bedrag van (maximaal) 150 euro, dat eens per jaar wordt uitgekeerd. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de mantelzorg die u ontvangt voldoen aan een paar voorwaarden. Als u wilt weten wat er binnen uw gemeente mogelijk is, kunt u het beste de website van die gemeente raadplegen.
Inwoners van Wijdemeren kunnen hier klikken voor meer informatie. Voor Hilversum vindt u die informatie hier.
Ook op de site van Gooise Meren is informatie beschikbaar, net als op die van Weesp. En voor Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren is de informatie hier te vinden.

Lees minder…

Vind passende ondersteuning via de OOK-wijzer

Stichting OOK helpt patiënten en naasten om beter om te gaan met de impact van kanker, door het bieden van de juiste ondersteuning op het juiste moment.

Lees minder…

Thuisbezoek Regenboogboom

De Regenboogboom is er voor kinderen en ouders die om wat voor reden dan ook opeens de controle over hun eigen leven verliezen, en zich daardoor heel erg kwetsbaar voelen. Lees meer…

Dus ook voor gezinnen die leven met kanker. Een bezoek van een vrijwilliger aan een gezin of pleeggezin is huiselijk, gezellig en veilig. Je hoeft er niets speciaals voor te doen. De Regenboogboom gaat samen met je op zoek naar jullie draagkracht en veerkracht. Want daar zit de toegang tot alle hulpmiddelen die jullie zelf kunnen inzetten lucht en ruimte te scheppen en antwoord te vinden op die o zo belangrijke vraag: hoe wordt overleven weer leven? Meer informatie over de Regenboogboom bij je thuis is te vinden via deze link.

Lees minder…

Hoestie.nl

Heb je al eens gehoord van Hoestie.nl?
Lees meer…

Via deze site kan iedereen een eigen besloten pagina aanmaken om op een veilige manier je naasten op de hoogte houden van de medische ups en downs. Zo kan het gesprek met vrienden en familie weer over andere onderwerpen gaan, omdat ze via je blog hebben gelezen wat de laatste ontwikkelingen en uitslagen zijn.
Ga naar de site voor meer informatie.

Lees minder…