Nieuws

gepubliceerd op dinsdag 06 februari 2018
NPO Radio 1 besteedt aandacht aan actie 'Geef een glimlach cadeau'
Maandag 5 februari stond de 'Nieuws & Co-bus' van NPO Radio 1 bij een schoonheidssalon die meedoet aan de actie 'Geef een glimlach cadeau' van de stichting Look good - Feel better. Geïnterviewd werden een borstkankerpatiënte, een schoonheidsspecialiste en Petra Odenthal van de stichting. Via deze link kunt u het item beluisteren.
gepubliceerd op maandag 18 september 2017
Het 30.000e bezoek aan Viore!
Op vrijdag 15 september noteerde Viore het 30.000e bezoek aan het centrum. 
Een van onze bezoekers maakte bij zijn komst naar de herensociëteit van Viore dit bijzondere moment mee. "Ik ben wel verrast door al die aandacht", zegt hij. "Ik ben hier nu voor de tweede keer. De eerste keer vond ik toch een stap. Dat bleek nergens voor nodig. Gewoon binnen stappen. Ik kan het iedereen aanraden”.

Bestuurslid Theo Arts en directeur Miranda van den Eijnden stonden hem binnen op te wachten. "Viore is blij dat een groeiende aantal mensen ons weet te vinden. Het blijkt een plek te zijn waar mensen die leven met kanker zich thuis voelen. De herensociëteit biedt ruimte voor gezelligheid en gesprek, voor mannen onderling.”, zegt Arts.
Voor Viore is deze mijlpaal een heuglijk feit. De taart wordt aangesneden en de wekelijkse herensociëteit begint extra feestelijk.

gepubliceerd op donderdag 13 juli 2017
Het belang van bewegen onderwerp bij EenVandaag
Op woensdag 12 juli besteedde het tv-programma 'Een Vandaag' aandacht aan het belang van bewegen voorafgaand aan en na medische ingrepen. Het item is te bekijken via deze link, het start op 16 minuten en 40 seconden.


gepubliceerd op maandag 01 mei 2017
Interview Jong Viore
In de Gooi- en Eemlander van 25 april jongstleden stond een bijzonder interview met twee bezoekers van Jong Viore: Saskia van der Goot en Natasja Jongkind. Lees hier het hele artikel. 


gepubliceerd op maandag 13 februari 2017
Workshop 'Schrijven helpt' in de krant
Op 4 februari stond er in de Gooi- en Eemlander een artikel over de workshop 'Schrijven helpt', die onder andere bij Viore regelmatig wordt georganiseerd. Klik hier door naar het artikel.


gepubliceerd op dinsdag 13 september 2016
Viore in de Gooi- en Eemlander
In een artikel van 2 pagina's besteedt de Gooi- en Eemlander ruim aandacht aan de gidsen bij Viore. Op ...lees verder >
In een artikel van 2 pagina's besteedt de Gooi- en Eemlander ruim aandacht aan de gidsen bij Viore. Op deze pagina's staan ook 2 interviews met bezoekers van Viore. Het hele artikel staat hieronder afgebeeld.


gepubliceerd op donderdag 08 september 2016
Bestuurslid Marco Bunge neemt afscheid
Marco Bunge heeft op 1 september 2016 afscheid genomen als bestuurslid van Viore. Marco is vanaf het ...lees verder >

Marco Bunge heeft op 1 september 2016 afscheid genomen als bestuurslid van Viore. Marco is vanaf het eerste begin bij Viore betrokken: bij het ontwikkelen van ideeën over Viore, tot het concretiseren en inrichten met minimale middelen volgens het cradle to cradle concept.

Marco liet zich bij de opzet van Viore inspireren door de Maggie Centres in Engeland: centra met de rug naar het ziekenhuis, midden in en met zicht op de natuur en met de keukentafel op een centrale plek. Bij de officiële start van Viore op 29 februari 2012 (schrikkeldag) trad Marco aan als directeur. Nadat hij -later- de dagelijkse leiding had overgedragen aan Anita Wesselius trad hij toe tot het bestuur van Viore.

Marco kenmerkt zich als een betrokken en inspirerende man met visie.
Hij laat een Viore na met goede wortels, een stevig programma (met nieuwe loten en een  professionele uitstraling) en een inspirerende omgeving voor onze bezoekers. Een plek die in de keten van zorg een belangrijke toegevoegde waarde heeft.

We danken Marco heel hartelijk voor zijn inbreng voor Viore. Gelukkig is hij bereid om ons van advies te blijven voorzien.


gepubliceerd op dinsdag 26 juli 2016
Viore in de krant
Ook via de krant worden mensen aangespoord om taxus-snoeisel in te zamelen voor Viore. Dit artikel stond ...lees verder >
Ook via de krant worden mensen aangespoord om taxus-snoeisel in te zamelen voor Viore. Dit artikel stond in de Huizer Courant van 21 juli jongstleden:
.

gepubliceerd op vrijdag 01 april 2016
1e verjaardag Viore!
                        Op 29 februari, ...lees verder >

                       

Op 29 februari, schrikkeldag, heeft Viore haar eerste verjaardag gevierd! Het is 4 jaar geleden dat burgemeester Broertjes Viore heeft geopend. Voor een impressie van de eerste verjaardag klik hier.

gepubliceerd op vrijdag 22 januari 2016
Broertjes loopt stage bij Viore
                         Hilversums ...lees verder >
          
             

Hilversums burgemeester Pieter Broertjes liep vandaag stage bij Viore. Hij wilde wel eens een dag meemaken in het centrum dat hij zelf - inmiddels bijna 4 jaar geleden - heeft geopend. Hij ontving het Viore-koor, zong zelf ook een tijdje mee, hielp Nienke bij het bereiden van de soep en bij de afwas en schaarde zich in de middag bij de mannen van de Herensociëteit. Fantastisch, Pieter!

gepubliceerd op zondag 29 november 2015
Enthousiaste ontvangst Hilversums Monopolyspel
Het door de Stichting Heel Hilversum Helpt (HHH) ten behoeve van Viore ontwikkelde Monopoly spel is klaar! ...lees verder >
Het door de Stichting Heel Hilversum Helpt (HHH) ten behoeve van Viore ontwikkelde Monopoly spel is klaar! Gisteren zijn er bij Viore al meer dan 200 exemplaren van de Hilversumse editie opgehaald. We waren getuige van de enthousiaste reacties van de kopers. Ook aanstaande woensdagavond kan het spel worden afgehaald (vanaf 19 uur) voor mensen die het spel al graag voor sinterklaas in huis willen hebben. Er zijn nog enkele spellen verkrijgbaar via: www.heelhilversumhelpt.nl. (en er wordt al voorspeld dat het een collectersitem gaat worden). Heel veel dank aan HHH, alle sponsors en alle kopers!

Voor veel afhalers was het tevens een eerste persoonlijke kennismaking met Viore. We hebben veel van hen ook in alle rust kunnen rondleiden en bijpraten.gepubliceerd op donderdag 19 november 2015
Schaatsen voor Viore ook dit jaar weer geslaagd sportief evenement
Het Schaatsen voor Viore was ook dit jaar weer een geslaagd sportief evenement. De opbrengst voor Viore ...lees verder >
Het Schaatsen voor Viore was ook dit jaar weer een geslaagd sportief evenement. De opbrengst voor Viore en Cabane mocht er ook weer zijn. Samen ontvingen de schaatsers voor hen zo'n 15.000 euro. Ronduit fantastisch.
Viore was daarnaast bijzonder ingenomen met de omvangrijke deelname vanuit Tergooi (twee teams, waarvan een gesponsord door Siersma Wijnadvies) en - voor het eerst - vanuit de regionale politiek (CDA raadsfractie Hilversum).
Bovenal was de sfeer weer geweldig. Zoveel mensen op de (schaats)benen ter ondersteuning van mensen die leven met kanker. Je wordt er steeds weer heel warm van.gepubliceerd op donderdag 12 november 2015
Schaatsers trainen voor Viore
Vanavond gaf Christine Aaftink een clinic voor een aantal enthousiaste deelnemers aan het volgende week ...lees verder >
Vanavond gaf Christine Aaftink een clinic voor een aantal enthousiaste deelnemers aan het volgende week te verrijden schaatsevenement Schaatsen voor Viore (en voor collega centrum Cabane).
De spieren werden geoefend, het eerste contact met het ijs werd gevoeld.gepubliceerd op dinsdag 10 november 2015
Viore doet mee aan de FairChain
  We rijgen mee aan de langste kralenketting ooit! 10 km om precies te zijn. Waarom een ...lees verder >

 We rijgen mee aan de langste kralenketting ooit! 10 km om precies te zijn.
Waarom een FairChain: Omdat de kralenketting symbool staat voor verbinden van goede en groene initiatieven. Bij FairFriends noemen ze dat fairbinden. Waarom doet Viore mee: Omdat we Nepal, waar de kralen vandaan komen, zo helpen bij de wederopbouw. Er wordt ook nog een sponsorloop georganiseerd voor Nepal waarbij de FairChain het parcours markeert. Daarna worden de kralen hergebruikt en worden er prachtige artikelen van gemaakt. Als je zin hebt om mee te doen kun je bij Viore de hele maand nog helpen met rijgen. Een vrolijke verbindende activiteit met vrolijke, kleurrijke kralen. Gisteren hebben we gezien dat er onder het rijgen heel wat met elkaar kan worden gedeeld. Meer informatie over de FairChain vindt u hier.


gepubliceerd op dinsdag 13 oktober 2015
Waardevolle informatieavond Mindfulness
Waardevolle avond bij Viore over Mindfulness en kanker. De avond werd ingeleid door Ida Linse, auteur ...lees verder >

Waardevolle avond bij Viore over Mindfulness en kanker. De avond werd ingeleid door Ida Linse, auteur van het boek: Mindfulness en kanker. Ze legde op een heldere wijze uit wat mindfulness is. Het gaat niet alleen over het ervaren van prettige zaken, juist ook over het ervaren van niet prettige zaken. Ziekte brengt pijn, emoties en vele gedachten met zich mee, met mindfulness oefeningen kun je daar milder naar leren kijken. Het gaat daarbij vooral om erkenning. Door middel van oefeningen werd de kracht van mindfulness ook direct ervaren.


Bij Viore wordt ook Mindfulness aangeboden door Babette Kuipers van Tergooi. Babette gaf toelichting op de training en vertelde ook over het verschil met de eveneens bij Viore aangeboden yogalessen door Annetje Captain en de autogene training door Wilma Goossens.


gepubliceerd op zondag 11 oktober 2015
Geslaagde veiling voor Viore
Gisteren vond in het kader van Heel Hilversum Helpt een feestelijk diner plaats in het Hilversumse Raadhuis. ...lees verder >
Gisteren vond in het kader van Heel Hilversum Helpt een feestelijk diner plaats in het Hilversumse Raadhuis. Tijdens het diner was er ook een veiling ten behoeve van Viore. En met veel succes. Anita Wesselius hierover: "Heel hartelijk dank aan Heel Hilversum Helpt voor een fantastische avond in het Raadhuis van Hilversum ten behoeve van Viore. Een feest om te zien dat vele betrokken mensen Viore mogelijk maken en een feest dat Viore een prachtige cheque in ontvangst mocht nemen."gepubliceerd op donderdag 01 oktober 2015
Anita Wesselius maakt plaats voor nieuwe directeur
Anita Wesselius gaat Viore per 1 januari 2016 verlaten. Na vier jaar is zij toe aan een nieuwe uitdaging. Anita ...lees verder >Anita Wesselius gaat Viore per 1 januari 2016 verlaten. Na vier jaar is zij toe aan een nieuwe uitdaging. Anita geeft aan dat ze dankbaar is dat Viore op haar pad is gekomen en dat zij zich in het vervolg van haar carrière zeker zal laten inspireren door de rijke tijd die zij bij Viore heeft gekend. 

De tekst van de vacature voor haar opvolging kunt u hier lezen.

gepubliceerd op maandag 28 september 2015
Praktijkondersteuners op bezoek bij Viore
Vorige week bezocht een aantal praktijkondersteuners van huisartsen (POHers) Viore. Zij kregen van Anita ...lees verder >
Vorige week bezocht een aantal praktijkondersteuners van huisartsen (POHers) Viore. Zij kregen van Anita Wesselius (directeur Viore) uitvoerige voorlichting over wat mensen die leven met kanker allemaal tegenkomen; waar zij - naast de behandelingen die zij moeten ondergaan - mee moeten zien te dealen nu die ziekte in hun leven is gekomen. Er waren ook twee bezoekers (René en Marileen) aanwezig om vanuit hun eigen ervaringen nog eens expliciet bij een aantal aspecten stil te staan.
Marileen vertelde vooral over wat er nog allemaal kan spelen wanneer de ziekte zelf is behandeld en je weer terug kunt in een meer gewoon dagelijks patroon. Voor de artsen en voor je omgeving ben je genezen. De ervaringen met kanker en wat die en de behandeling met je gedaan hebben zijn echter niet van de ene op de andere dag voorbij.
René vertelde over zijn ervaringen met collega bezoekers, die - net als hij - in een min of meer palliatieve fase zijn beland. Genezen is voor hen niet meer mogelijk, maar het levenseinde kan vaak nog behoorlijk ver weg zijn. Daarmee omgaan is een enorme opdracht. De levensprognose wordt vaak van maand tot maand bijgesteld. Daar moet iedere keer opnieuw een verhouding toe worden gevonden. 
De praktijkondersteuners gaven weer het bezoek aan Viore zeer op prijs te stellen. 
Praktijkondersteuners die nog niet zijn geweest, kunnen zich melden voor een volgende bijeenkomst. 


gepubliceerd op woensdag 23 september 2015
Druk bezochte verwendag bij Viore
Het was een fijne sfeer tijdens de vrouwenverwendag, die afgelopen zaterdag werd georganiseerd. De ...lees verder >
Het was een fijne sfeer tijdens de vrouwenverwendag, die afgelopen zaterdag werd georganiseerd. De hele dag door waren er vele vrouwen aanwezig om zich eens lekker te laten verwennen. 
Goed bezocht werden de workshop kleurenadvies, manicure, de yoga en er werden mooie armbanden en miniboeketjes gemaakt in het atelier.  Ook de stands met mooie hoeden en speciale badmode, en hebbedingen zoals mozaïek werk, keramiek, sjaals, tassen en sieraden werden druk bezocht. Verder werd er volop genoten van de high tea, de smoothies en de gesprekken met elkaar.

 
 
Bijzonder populair waren de fijn kleine massages van voeten en handen. Niet alleen omdat dit onderdeel nieuw is bij Viore. Daarom extra fijn dat Viore voortaan gaat samenwerken met Massage bij kanker en dat dit een vervolg gaat krijgen in vaste programmering.

 

Mede namens onze bezoekers willen wij alle vrijwilligers, standhouders en activiteiten-begeleiders van harte bedanken voor deze geslaagde verwendag!


gepubliceerd op woensdag 16 september 2015
Stomavereniging te gast bij Viore
Vandaag was de Stomavereniging te gast bij Viore. De afdelingen Utrecht en Noord-Holland hadden hun leden ...lees verder >
Vandaag was de Stomavereniging te gast bij Viore. De afdelingen Utrecht en Noord-Holland hadden hun leden uitgenodigd om samen te kijken naar de indringende film 'Shit'. Deze gaat over de impact van het moeten krijgen van een stoma om de ellende van zware chronische darmontstekingen achter je te kunnen laten. Een stoma speelt ook bij een aantal darmkankerpatiënten. Een groot verschil is, dat die chronische aandoeningen zich al vaak jonger manifesteren. Ruim 50 leden hadden aan de uitnodiging gevolg gegeven. Een mooie gelegenheid voor hen om ook eens kennis te maken met Viore.
Viore stelt de samenwerking met patiëntenverenigingen erg op prijs. Ook die verenigingen proberen de kwaliteit van leven bij hun leden te bevorderen.

Afbeeldingsresultaat voor stomavereniginggepubliceerd op zaterdag 13 juni 2015
Heel Hilversum Helpt Viore
Gisteren was de kick off van een heel traject, dat de Hilversumse Rotary Clubs hebben uitgestippeld om ...lees verder >
Gisteren was de kick off van een heel traject, dat de Hilversumse Rotary Clubs hebben uitgestippeld om Viore in 2015 duurzaam te ondersteunen. Dit doen zij onder de Vlag van de Stichting Heel Hilversum Helpt. Daarbinnen wordt samengewerkt met de Rabobank Hilversum - Vecht en plassen. Ook de jongerenorganisatie Rotaract Hilversum is hier inmiddels bij aangeschoven. 
De evenementen en activiteiten van Heel Hilversum Helpt zijn talrijk. Speerpunten zijn daarbij een grotere naamsbekendheid voor Viore, meer Vrienden, die jaarlijks een financiële bijdrage willen leveren, en een sponsoropbrengst bij evenementen, die ook de exploitatie in het lopend jaar helpt dekken. Een journalist van HilversumsNieuws kreeg alle plannen uitgelegd.Het filmpje met de gesprekjes met bezoekers van Viore (te zien op de welkom pagina van deze site) is al meteen een mooie eerste opbrengst. Maar er komt nog veel meer. Onder andere wordt er een speciale editie van Monopoly voor Hilversum uitgebracht. Meer informatie volgt later.

gepubliceerd op vrijdag 27 maart 2015
10.000ste bezoeker voor Viore
Vandaag was een bijzonder dag voor Viore. Gerekend vanaf de opening op schrikkeldag (29 februari) 2012 ...lees verder >
Vandaag was een bijzonder dag voor Viore. Gerekend vanaf de opening op schrikkeldag (29 februari) 2012 mocht de 10.000ste bezoeker worden ontvangen. Het was Marja Bijlsma uit Huizen. Zij werd natuurlijk extra hartelijk ontvangen en ontving ook nog een mooi boeket van Anita. Geweldig dat Viore deze mijlpaal al in zo'n relatief korte tijd heeft weten te bereiken.gepubliceerd op maandag 02 maart 2015
Drie jaar Viore
Vandaag werd de dag bij Viore gestart met taart. Dit vanwege de derde verjaardag. Eigenlijk valt die ...lees verder >

Vandaag werd de dag bij Viore gestart met taart. Dit vanwege de derde verjaardag. Eigenlijk valt die op schrikkeldag, maar die kennen we dit jaar niet. Mocht je iemand kennen die een cadeautje overweegt vanwege de verjaardag...Viore kent geen structurele financiering en is zodoende erg blij met (nieuwe) vrienden. Aanmelden als Vriend van Viore kan eenvoudig via de knop linksboven op deze website.

Viore is het afgelopen jaar ruim 4000 keer bezocht en er is ruim 5000 keer deelgenomen aan een activiteit. Viore hoopt nog vele jaren mensen die leven met kanker te ondersteunen. gepubliceerd op donderdag 05 februari 2015
Drie dagen lang rozen uitdelen
Vandaag delen - ter gelegenheid van Wereldkankerdag - Anne Marie Boeke en Renée de Zoeten voor ...lees verder >
Vandaag delen - ter gelegenheid van Wereldkankerdag - Anne Marie Boeke en Renée de Zoeten voor de derde opeenvolgende dag rozen uit aan patiënten van Tergooi, die zijn opgenomen op de oncologieafdeling of aanwezig zijn voor toediening van chemo. 
Een gebaar dat - blijkens een bericht op facebook - ook door de mensen van Tergooi zeer op prijs wordt gesteld.
Vandaag kunnen er ook bij Viore nog gratis doorgeef-rozen worden afgehaald. Dus als u iemand kent die u met een roos wilt laten zien, dat u aan hem of haar denkt... De rozen staan ervoor!
De actie wordt mede mogelijk gemaakt door het Hilversumse Bloemenhuis Lobelia.


gepubliceerd op dinsdag 03 februari 2015
KWF regio's bezoeken Viore
Op initiatief van de KWF-regio Hilversum kwamen besturen van omliggende regio's van het KWF gisteravond ...lees verder >

Op initiatief van de KWF-regio Hilversum kwamen besturen van omliggende regio's van het KWF gisteravond op bezoek bij Viore. Daar werden ze hartelijk ontvangen door Anita Wesselius en een aantal vrijwilligers. Vanuit KWF waren voor een presentatie de regiocoordinatoren van Noord-Holland en Midden Nederland aanwezig. De avond werd een inspirerende uitwisseling. Ook tussen de vrijwilligers van het KWF in de regio en de mensen van Viore. Fijn dat Viore tijdens een uitgebreide rondleiding een impressie kon geven van de mogelijkheden. Tijdens de collecte’s treffen de KWF-ers regelmatig mensen die leven met kanker en wel wat steun kunnen gebruiken. Heel belangrijk dat de collectanten dan over Viore kunnen vertellen. Wat Viore betreft een prachtig voorbeeld van samenwerking binnen de regio.
gepubliceerd op zaterdag 17 januari 2015
Soroptimist Club Bussum e.o. blaast in de bus
Vanmorgen ontvingen voorzitter Willeke Heijbroek en directeur Anita Wesselius van Viore een geweldige ...lees verder >
Vanmorgen ontvingen voorzitter Willeke Heijbroek en directeur Anita Wesselius van Viore een geweldige cheque van de Soroptimist Club Bussum en omgeving. Maar liefst 11.654 euro wisten de dames van deze club bijeen te brengen voor Viore. Zij deden dit met allerlei activiteiten gedurende een heel verenigingsjaar. Er was o.a. een wijnproeverij, een olijfolieactie, een filmvoorstelling, een golftournooi. Vanzelfsprekend is Viore de dames zeer dankbaar voor deze gulle bijdrage. 


gepubliceerd op dinsdag 06 januari 2015
Opvolging Magreet Engelsman snel en goed geregeld
Wij laten hierbij graag weten dat in de opvolging van Magreet Engelsman als coördinator vrijwilligers ...lees verder >

Wij laten hierbij graag weten dat in de opvolging van Magreet Engelsman als coördinator vrijwilligers en facilitaire diensten snel en in eigen kring kon worden voorzien. Renée de Zoeten was al als vrijwilliger enige tijd aan Viore verbonden. Zij heeft een professionele achtergrond in de facilitaire dienstverlening en ervaring in het organiseren van grote evenementen. Bovendien hebben wij haar leren kennen als een warme vrouw, met een grote betrokkenheid met onze bezoekers.


Haar gevoel voor wat er bij mensen die leven met kanker kan spelen, heeft haar vorig jaar al geïnspireerd tot het volgen en afronden van een opleiding massage bij kanker.
Renée zal iedere dag tot 14:00 aanwezig zijn. Daardoor zal zij alle vrijwilligers wekelijks kunnen zien en spreken.Margreet Engelsman zal ook nog nauw verbonden blijven met Viore. Niet meer op dagelijkse basis maar als vrijwilliger voor speciale projecten. 
We zijn er nu dan ook weer helemaal klaar voor om ook in 2015 onze bezoekers hartelijk te ontvangen.

Mede namens het Bestuur,

Anita Wesselius, directeur
Anne Marie Boeke, coördinator programma