Met wie

Bij Viore werken ruim vijftig vrijwilligers, in verschillende rollen. Vijfentwintig hiervan ontvangen en ondersteunen de bezoekers. Zij zijn het gezicht van Viore.
Voor de activiteiten werkt Viore samen met deskundige programmabegeleiders.
Allemaal aardige, betrokken en deskundige mensen.
Gastvrouwen en gastheren
Dit zijn de mensen die u als eerste bij Viore zult ontmoeten. Zij voorzien u graag van een kopje koffie of thee en geven - als u dat wilt - een rondleiding door het centrum. Zij luisteren graag naar uw verhaal. Daarnaast kunnen zij natuurlijk vertellen over wat Viore allemaal aan activiteiten te bieden heeft, om met u te kijken of er ook iets voor u bij zit.
Bij Viore werken een aantal ‘gidsen’, eveneens vrijwilligers. Zij hebben professionele ervaring met mensen die kanker hebben of hebben gehad. Zij gaan graag met u in gesprek.  Gidsen kunnen u goed informeren over het brede aanbod in de omgeving: zij kunnen u attenderen op tal van mogelijkheden voor verdere begeleiding – van kanker en gezin tot verliesverwerking. En alles wat daar tussen zit.


Een aantal van de 'gezichten' van Viore

Programmabegeleiders
De activiteiten, die in het centrum worden georganiseerd, worden allemaal verzorgd door deskundige begeleiders met kennis over en begrip voor mensen die leven met kanker.

Vacatures
Viore zoekt vrijwel altijd wel vrijwilligers, die zich voor één of meer dagdelen per week willen inzetten voor mensen die leven met kanker. 

Er zijn momenteel vacatures voor: 

 

  • Medewerker (m/v), die ervoor zorgt dat de voorraadkast gevuld blijft en daarvoor de inkopen doet. Bezit van auto is daarbij belangrijk.
  • Medewerker (m/v), die de kookactiviteiten zoals "aanschuiven bij Viore” en diners voor specifieke doelgroepen gaat organiseren en leiden.
  • Medewerkers (m/v), die kunnen en willen assisteren bij de organisatie van fundraising- en andere op de doelgroep gerichte evenementen; 
  • Medewerkers (m/v), die op grond van professionele ervaring een rol als gids kunnen vervullen voor bezoekers, die op zoek zijn naar verbetering in hun kwaliteit van leven. 

 

Voor al deze functies zien wij graag ook een aantal mannelijke geïnteresseerden.

Mocht u belangstelling hebben voor een van deze vacatures, dan kunt u een berichtje sturen naar info@viore.org. U ontvangt dan een functiebeschrijving.

Patiëntenverenigingen
Viore streeft naar een goede samenwerking met de verschillende verenigingen, die gericht zijn op patiënten met kanker. In 2012 werd hiermee een begin gemaakt met een samenwerking met de Prostaatkankerstichting en de Nederlandse Stomavereniging. In 2013 werd rond de voorlichtingsavond over genetische borst- en eierstokkanker nauw samengewerkt met de Borstkankervereniging en Stichting Olijf. Voor nadere informatie over al deze patiëntenverenigingen kunt u terecht op
www.borstkanker.nl
www.olijf.nl
www.prostaatkankerstichting.nl en 
www.stomavereniging.nl