Attentie

Informatie-avond over darmkanker op 21 juni

Op woensdag 21 juni organiseert Viore, in samenwerking met Tergooi, een informatieavond over darmkanker.

Tijdens deze avond zal Gijs de Bruin, specialist maag-darm-lever bij Tergooi, een presentatie houden over de ziekte en over de mogelijke behandelingen. Onderwerpen die aan de orde komen: wat is darmkanker, hoe ontstaat het en wat zijn de stadia, wat zijn de behandelmogelijkheden, wat zijn de gevolgen van het hebben van een stoma, hoe zijn de controles, wat kan men doen bij terugkomen van de kanker en wat is het advies aan familie.

De avond is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met darmkanker en op zoek is naar informatie over de ziekte en de behandelmogelijkheden, en voor andere belangstellenden.

Inloop vanaf 19.15 uur, de presentatie begint om 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de MDL-arts en aan een oncologisch verpleegkundige. Er zal die avond ook iemand van de Stomavereniging aanwezig zijn.

Wilt u op deze avond aanwezig zijn of wilt u meer informatie, mail ons dan via programma@viore.org. Bellen kan ook: 035 685 35 32.

Deelname is gratis.

 

 


Viore zoekt gastvrouwen/gastheren

Binnen Viore is een groep enthousiaste vrijwilligers actief. Gastvrouwen en -heren ontvangen bezoekers, zorgen voor een warm welkom en verrichten kleine huishoudelijke hand- en spandiensten. In ons centrum kom je in contact met mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven. Het is essentieel dat je goed kunt luisteren zonder 'zelf in te vullen', betrokken bent en te allen tijde de bezoeker en diens behoefte centraal stelt. Gevoel voor humor, het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd. Je moet zelfstandig kunnen werken, maar ook goed kunnen samenwerken.

Wat biedt Viore jou?

Viore biedt je vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer. Afspraken over taken en werktijden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract. We vragen de vrijwilliger zich in ieder geval 1 dagdeel per week beschikbaar te stellen. Gastvrouwen en -heren krijgen een basistraining die specifiek gericht is op het werken in een centrum als Viore, aangevuld met verdiepende trainingen en teambuildingdagen.

Voor de functie van gastvrouw of gastheer hebben we op dit moment een vacature. Wanneer je interesse hebt, stuur ons dan je cv met begeleidende brief. Dan nodigen wij je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Wil je meer informatie, dan kun je bellen met Miranda van den Eijnden of Ada Bergsma (035-685 35 32) of mailen met info@viore.org.


Jong Viore in contact
Jong Viore in contact! Ben je tussen de 25 en 40 jaar en heb je kanker (gehad), dan ben je welkom op een van de bijeenkomsten van de groep Jong Viore in Contact. Elke eerste zaterdag van de maand is er een bijeenkomst, van 10:30-12:30 uur (inloop vanaf 10:00 uur). De eerstvolgende bijeenkomst is op zaterdag 1 juli. 
Klik hier voor de flyer.
Is je interesse gewekt, of wil je meer informatie? Stuur een mail naar programma@viore.org of bel 035-6853532.

Brei-workshop van BreiBoezem
Op vrijdag 9 juni organiseert de Stichting BreiBoezem een brei-workshop bij Viore. De Stichting wil vrouwen die door kanker een borstamputatie hebben ondergaan, voorzien van gebreide protheses (gratis). Zie www.breiboezem.nl

BreiBoezem is op zoek naar vrijwilligers in deze regio. Iedereen die het leuk vindt om te breien, en graag de Stichting Breiboezem wil helpen, is van harte welkom. De workshop start om 13.30 uur.
Aanmelden kan via breiboezemgooi@gmail.com

De rustige momenten bij Viore
Op maandag en dinsdag is het vaak lekker rustig bij Viore. Een goed moment om eens binnen te lopen voor een kop koffie en een eerste kennismaking. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er altijd iemand aanwezig die u kan informeren over de activiteiten die Viore te bieden heeft.
Gidsen bij Viore (individuele gesprekken)


Viore heeft zogenaamde gidsen.
Dit zijn vrijwilligers met een professionele achtergrond. Zij denken graag (kosteloos en zonder verwijzing) met u mee over bijvoorbeeld:
 • Kanker binnen het gezin
 • Kanker en werk
 • Levensvragen
 • Opbouwen na kanker
 • Voorbereiding op het levenseinde
 • Ondersteuning van naasten
 • Omgaan met verlies
 • Werken aan vitaliteit
 • Ondersteuning van jongeren (18-30 jaar) met levensvragen
 • Kanker en bewegen
 • Zingeving
 • Financiële en erfrechtelijke zaken
En als er meer wenselijk is dan een paar gesprekken dan kennen ze de weg binnen en buiten Viore. Kijk hier voor meer informatie.