Attentie

Groep voor nabestaanden
Op donderdagmiddag 22 maart start er bij Viore weer een groep voor nabestaanden. De groep, voor mensen van wie de partner is overleden en die graag in contact komen met anderen die dit ook hebben meegemaakt, is bedoeld voor mensen van wie de partner niet langer dan ongeveer drie jaar en niet heel recent is overleden.
Tijdens de bijeenkomsten wordt met elkaar gepraat en -vooral ook- gedáán. Onder andere de volgende thema’s komen aan de orde: herinneringen, hoe zorg ik goed voor mezelf, hoe ga ik verder? En we gaan met elkaar wandelen, koken en er is een creatieve middag.
De bijeenkomsten (eens in de 2 weken) worden door gidsen van Viore begeleid. Van te voren zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden.

Er is nog plek in deze groep. Aanmelden kan via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.
Meer informatie is te vinden in de flyer.

Documentaire over BRCA-gen
In het najaar zond NPO2 de documentaire 'Krijg nou tieten: (over)leven met erfelijke borstkanker' uit. Twee zussen laten zien welke impact het heeft om drager te zijn van het BRCA-gen. BRCA staat voor BReast CAncer.
Op woensdagavond 11 april (vanaf 19:30uur) gaan we deze documentaire samen bekijken bij Viore, en na afloop praten we verder over dit thema. Voor meer info zie de flyer over deze avond.
Als je bij deze avond aanwezig wil zijn, stuur dan een mail naar programma@viore.org of bel ons: 035 685 35 32.

Viore zoekt vrijwilligers die willen koken voor bezoekers
Elke derde donderdag van de maand wordt er door vrijwilligers gekookt bij Viore, en kunnen bezoekers aanschuiven. We koken eenvoudig en gezond, en de maaltijd bestaat uit 2 gangen.
Voor het koken zijn we op zoek naar vrijwilligers: mensen die het leuk vinden om af en toe voor een groep van 8 tot 10 mensen een maaltijd te bereiden. En natuurlijk schuif je zelf ook aan!
Voor meer informatie en aanmelden kun je een mail sturen naar info@viore.org. Bellen kan natuurlijk ook: 035 685 35 32.

Jong Viore
Ben je tussen de 25 en 40 jaar en heb je kanker (gehad), dan ben je welkom op een van de bijeenkomsten van de groep Jong Viore. Elke eerste zaterdag van de maand is er een bijeenkomst, van 10:30-12:30 uur (inloop vanaf 10:00 uur). De eerstvolgende bijeenkomst is op zaterdag 3 maart. 
Klik hier voor de flyer.
Is je interesse gewekt, of wil je meer informatie? Stuur een mail naar programma@viore.org of bel: 035 685 35 32.

Elke maandag tai chi bij Viore
Op maandagmiddag kunt u deelnemen aan tai chi-lessen bij Viore. 
Tai chi is van oorsprong een oude Chinese vechtkunst. Kenmerkend voor tai chi is dat je rustige, vloeiende bewegingen maakt, en dat je die bewegingen in een vaste volgorde uitvoert. Vanuit de buik en in volledige ontspanning. Alles draait om evenwicht en houding. Deelname aan de lessen kost €5,- per keer. De les start om 15.00 uur. Er is nog plek in de groep.
Aanmelden kan via programma@viore.org. Bellen kan ook: 035 685 35 32.

Brei-workshop van BreiBoezem
Op vrijdag 9 maart organiseert de Stichting BreiBoezem weer een brei-workshop bij Viore. De Stichting wil vrouwen die door kanker een borstamputatie hebben ondergaan, voorzien van gebreide protheses (gratis). Zie www.breiboezem.nl. 
Viore is ook het afhaalpunt voor Breiboezem.

De rustige momenten bij Viore
Op maandag (gehele dag), woensdagmiddag en donderdagmiddag is het vaak lekker rustig bij Viore. Een goed moment om eens binnen te lopen voor een kop koffie en een eerste kennismaking. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er altijd iemand aanwezig die u kan informeren over de activiteiten die Viore te bieden heeft.
Gidsen bij Viore (individuele gesprekken)


Viore heeft zogenaamde gidsen.
Dit zijn vrijwilligers met een professionele achtergrond. Zij denken graag (kosteloos en zonder verwijzing) met u mee over bijvoorbeeld:
 • Kanker binnen het gezin
 • Kanker en werk
 • Levensvragen
 • Opbouwen na kanker
 • Voorbereiding op het levenseinde
 • Ondersteuning van naasten
 • Omgaan met verlies
 • Werken aan vitaliteit
 • Ondersteuning van jongeren (18-30 jaar) met levensvragen
 • Kanker en bewegen
 • Zingeving
 • Financiële en erfrechtelijke zaken
En als er meer wenselijk is dan een paar gesprekken dan kennen ze de weg binnen en buiten Viore. Kijk hier voor meer informatie.