Attentie

Vanaf 25 september weer tai chi bij Viore
Op maandag 25 september starten we weer met tai chi-lessen bij Viore. De les start om 15.00 uur. 
Tai chi is van oorsprong een oude Chinese vechtkunst. Kenmerkend voor tai chi is dat je rustige, vloeiende bewegingen maakt, en dat je die bewegingen in een vaste volgorde uitvoert. Vanuit de buik en in volledige ontspanning. Alles draait om evenwicht en houding. Deelname aan de lessen kost €5,- per keer. Aanmelden kan via programma@viore.org. Bellen kan ook: 035 685 35 32.

Lezing 'Inspiratie en kou' op 28 september
Op donderdag 28 september komt Jan Bert ter Steege naar Viore om te vertellen over zijn ervaringen met het zwemmen in open (koud) water.
Jan Bert kreeg 3,5 jaar geleden de diagnose kanker, met daaraan gekoppeld een beperkte levensverwachting. Hij vertelt over zijn ziekte, de behandelingen en over hoe hij uiteindelijk tot rust en in balans is gekomen. Het zwemmen in open (koud!) water speelt daarin een rol. Zie de flyer voor meer informatie.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar Viore op 28 september. Inloop met koffie vanaf 19.15 uur, Jan Bert begint zijn verhaal om 19.30 uur.
Deelname aan deze avond is gratis. U kunt zich aanmelden via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.

Dinsdag 10 oktober: Informatieavond over hormoontherapie voo
Op dinsdag 10 oktober organiseert Viore, in samenwerking met Tergooi een informatieavond over hormoontherapie voor vrouwen. Aan het woord komen Sylvia Luykx, oncoloog en Ellen Pompe, oncologisch verpleegkundige. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.
Lees alle informatie in de flyer.

Brei-workshop van BreiBoezem
Op vrijdag 6 oktober organiseert de Stichting BreiBoezem weer een brei-workshop bij Viore. De Stichting wil vrouwen die door kanker een borstamputatie hebben ondergaan, voorzien van gebreide protheses (gratis). Zie www.breiboezem.nl

BreiBoezem is op zoek naar vrijwilligers in deze regio. Iedereen die het leuk vindt om te breien, en graag de Stichting Breiboezem wil helpen, is van harte welkom. De workshop start om 13.30 uur.
Aanmelden kan via breiboezemgooi@gmail.com

Jong Viore in contact
Jong Viore in contact! Ben je tussen de 25 en 40 jaar en heb je kanker (gehad), dan ben je welkom op een van de bijeenkomsten van de groep Jong Viore in Contact. Elke eerste zaterdag van de maand is er een bijeenkomst, van 10:30-12:30 uur (inloop vanaf 10:00 uur). De eerstvolgende bijeenkomst is op zaterdag 7 oktober. 
Klik hier voor de flyer.
Is je interesse gewekt, of wil je meer informatie? Stuur een mail naar programma@viore.org of bel: 035 685 35 32.

Viore zoekt gastvrouwen/gastheren

Binnen Viore is een groep enthousiaste vrijwilligers actief. Gastvrouwen en -heren ontvangen bezoekers, zorgen voor een warm welkom en verrichten kleine huishoudelijke hand- en spandiensten. In ons centrum kom je in contact met mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven. Het is essentieel dat je goed kunt luisteren zonder 'zelf in te vullen', betrokken bent en te allen tijde de bezoeker en diens behoefte centraal stelt. Gevoel voor humor, het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd. Je moet zelfstandig kunnen werken, maar ook goed kunnen samenwerken.

Wat biedt Viore jou?

Viore biedt je vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer. Afspraken over taken en werktijden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract. We vragen de vrijwilliger zich in ieder geval 1 dagdeel per week beschikbaar te stellen. Gastvrouwen en -heren krijgen een basistraining die specifiek gericht is op het werken in een centrum als Viore, aangevuld met verdiepende trainingen en teambuildingdagen.

Voor de functie van gastvrouw of gastheer hebben we op dit moment een vacature. Wanneer je interesse hebt, stuur ons dan je cv met begeleidende brief. Dan nodigen wij je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Wil je meer informatie, dan kun je bellen met Ada Bergsma (035-685 35 32) of mailen met info@viore.org.


De rustige momenten bij Viore
Op maandag en dinsdag is het vaak lekker rustig bij Viore. Een goed moment om eens binnen te lopen voor een kop koffie en een eerste kennismaking. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er altijd iemand aanwezig die u kan informeren over de activiteiten die Viore te bieden heeft.
Gidsen bij Viore (individuele gesprekken)


Viore heeft zogenaamde gidsen.
Dit zijn vrijwilligers met een professionele achtergrond. Zij denken graag (kosteloos en zonder verwijzing) met u mee over bijvoorbeeld:
 • Kanker binnen het gezin
 • Kanker en werk
 • Levensvragen
 • Opbouwen na kanker
 • Voorbereiding op het levenseinde
 • Ondersteuning van naasten
 • Omgaan met verlies
 • Werken aan vitaliteit
 • Ondersteuning van jongeren (18-30 jaar) met levensvragen
 • Kanker en bewegen
 • Zingeving
 • FinanciĆ«le en erfrechtelijke zaken
En als er meer wenselijk is dan een paar gesprekken dan kennen ze de weg binnen en buiten Viore. Kijk hier voor meer informatie.