Attentie

Help mee taxus in te leveren voor Jong Viore
Tot 31 augustus kunt u -onder het motto "snoei kanker de wereld uit"- uw taxus-snoeisel weer inleveren bij de scheidingsstations van de Gewestelijke Afvalstoffendienst (GAD). De jonge scheuten van de taxus worden gebruikt voor het geneesmiddel Taxanol. Zie ook het filmpje via https://youtu.be/k_OeVBdjN0o
De opbrengst van deze inzamelactie komt ten goede aan Viore, in het bijzonder aan Jong Viore. Lees er meer over in dit artikel, dat ook op de website van de GAD staat.

Zomerworkshop op 28 juli: Wraps maken
Op vrijdag 28 juli kun je bij Viore meedoen aan de workshop wraps maken.
Wraps zijn pannenkoeken van maïs- of tarwebloem. Ze zijn te vullen met allerlei verschillende ingrediënten. Vlees, vis of vegetarisch, alles is mogelijk.
Tanja Klerks heeft een paar mooie recepten uitgezocht, waarmee je zelf aan de slag kan. En daarna alles proeven natuurlijk!

De workshop is van 13.00 tot 15.00 uur, en deelname kost €7,50.
Aanmelden kan via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.
Lees er meer over in de flyer.

Zomerworkshop: Mandala's tekenen
Op dinsdag 1 augustus is er bij Viore weer een zomerworkshop: mandala's tekenen door Jolanda van Rijn.
Het woord mandala komt uit Tibet, het betekent cirkel. Een mandala is een symmetrische geometrische vorm, die je kunt inkleuren.Het tekenen en inkleuren van een mandala heeft vaak een rustgevende werking.
Jolanda van Rijn heeft al vaker mandala-workshops gegeven. Voor wie dat wil kan ze helpen met het ontwerpen van een eigen mandala.
De workshop is van 13.00 tot 15.00 uur. Deelname kost €5,-.
Aanmelden kan via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.

Viore zoekt gastvrouwen/gastheren

Binnen Viore is een groep enthousiaste vrijwilligers actief. Gastvrouwen en -heren ontvangen bezoekers, zorgen voor een warm welkom en verrichten kleine huishoudelijke hand- en spandiensten. In ons centrum kom je in contact met mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven. Het is essentieel dat je goed kunt luisteren zonder 'zelf in te vullen', betrokken bent en te allen tijde de bezoeker en diens behoefte centraal stelt. Gevoel voor humor, het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd. Je moet zelfstandig kunnen werken, maar ook goed kunnen samenwerken.

Wat biedt Viore jou?

Viore biedt je vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer. Afspraken over taken en werktijden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract. We vragen de vrijwilliger zich in ieder geval 1 dagdeel per week beschikbaar te stellen. Gastvrouwen en -heren krijgen een basistraining die specifiek gericht is op het werken in een centrum als Viore, aangevuld met verdiepende trainingen en teambuildingdagen.

Voor de functie van gastvrouw of gastheer hebben we op dit moment een vacature. Wanneer je interesse hebt, stuur ons dan je cv met begeleidende brief. Dan nodigen wij je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Wil je meer informatie, dan kun je bellen met Ada Bergsma (035-685 35 32) of mailen met info@viore.org.


Jong Viore in contact
Jong Viore in contact! Ben je tussen de 25 en 40 jaar en heb je kanker (gehad), dan ben je welkom op een van de bijeenkomsten van de groep Jong Viore in Contact. Elke eerste zaterdag van de maand is er een bijeenkomst, van 10:30-12:30 uur (inloop vanaf 10:00 uur). De eerstvolgende bijeenkomst is op zaterdag 5 augustus. 
Klik hier voor de flyer.
Is je interesse gewekt, of wil je meer informatie? Stuur een mail naar programma@viore.org of bel 035-6853532.

Zomerworkshop: Tapas maken
Kom op donderdag 10 augustus meedoen aan de workshop tapas maken.
Anne Marie Boeke en Jolanda Klein hebben een paar verschillende recepten bij zich, aan de hand waarvan de lekkerste mediterrane hapjes kunnen worden gemaakt.
De workshop is van 13.00 tot 15.00 uur, en deelname kost €7,50.
Aanmelden kan via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.

Brei-workshop van BreiBoezem
Op vrijdag 8 september organiseert de Stichting BreiBoezem een brei-workshop bij Viore. De Stichting wil vrouwen die door kanker een borstamputatie hebben ondergaan, voorzien van gebreide protheses (gratis). Zie www.breiboezem.nl

BreiBoezem is op zoek naar vrijwilligers in deze regio. Iedereen die het leuk vindt om te breien, en graag de Stichting Breiboezem wil helpen, is van harte welkom. De workshop start om 13.30 uur.
Aanmelden kan via breiboezemgooi@gmail.com

De rustige momenten bij Viore
Op maandag en dinsdag is het vaak lekker rustig bij Viore. Een goed moment om eens binnen te lopen voor een kop koffie en een eerste kennismaking. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er altijd iemand aanwezig die u kan informeren over de activiteiten die Viore te bieden heeft.
Gidsen bij Viore (individuele gesprekken)


Viore heeft zogenaamde gidsen.
Dit zijn vrijwilligers met een professionele achtergrond. Zij denken graag (kosteloos en zonder verwijzing) met u mee over bijvoorbeeld:
 • Kanker binnen het gezin
 • Kanker en werk
 • Levensvragen
 • Opbouwen na kanker
 • Voorbereiding op het levenseinde
 • Ondersteuning van naasten
 • Omgaan met verlies
 • Werken aan vitaliteit
 • Ondersteuning van jongeren (18-30 jaar) met levensvragen
 • Kanker en bewegen
 • Zingeving
 • Financiële en erfrechtelijke zaken
En als er meer wenselijk is dan een paar gesprekken dan kennen ze de weg binnen en buiten Viore. Kijk hier voor meer informatie.