Attentie

Gespreksgroep 'Als genezing niet meer mogelijk is'
Op dinsdag 21 november start er bij Viore een nieuwe gespreksgroep 'Als genezing niet meer mogelijk is'. De groep wordt, net als de groep aan het begin van dit jaar, begeleid door Miep de Putter. Alle informatie is te vinden in de flyer.
U kunt zich aanmelden via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.

Informatieavond over longkanker
Op donderdag 30 november organiseert Viore, in samenwerking met Tergooi, een informatieavond over longkanker. Dr. Jan Maarten van Haarst is longarts in Tergooi. Hij zal vertellen over de behandelmogelijkheden die er zijn. Daarna is Lydia Barberio aan het woord over wat Longkanker Nederland voor u kan betekenen. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen.
Koffie en thee staan klaar vanaf 19.15 uur. We gaan om 19.30 uur van start.
Lees er meer over in de flyer.

Jong Viore
Ben je tussen de 25 en 40 jaar en heb je kanker (gehad), dan ben je welkom op een van de bijeenkomsten van de groep Jong Viore. Elke eerste zaterdag van de maand is er een bijeenkomst, van 10:30-12:30 uur (inloop vanaf 10:00 uur). De eerstvolgende bijeenkomst is op zaterdag 2 december. 
Klik hier voor de flyer.
Is je interesse gewekt, of wil je meer informatie? Stuur een mail naar programma@viore.org of bel: 035 685 35 32.

Elke maandag tai chi bij Viore
Op maandagmiddag kunt u deelnemen aan tai chi-lessen bij Viore. 
Tai chi is van oorsprong een oude Chinese vechtkunst. Kenmerkend voor tai chi is dat je rustige, vloeiende bewegingen maakt, en dat je die bewegingen in een vaste volgorde uitvoert. Vanuit de buik en in volledige ontspanning. Alles draait om evenwicht en houding. Deelname aan de lessen kost €5,- per keer. 
De les start om 15.00 uur.
Aanmelden kan via programma@viore.org. Bellen kan ook: 035 685 35 32.

Mindfulness bij Viore
Op donderdag 4 januari start er bij Viore een training Mindfulness. De training wordt eens in de twee weken gegeven door Dick Meijer, van 19.30 tot 21.30 uur.
Alle informatie staat in de flyer.
Aanmelden kan via programma@viore.org. Of bel ons: 035 685 35 32.

Brei-workshop van BreiBoezem
Op vrijdag 12 januari organiseert de Stichting BreiBoezem weer een brei-workshop bij Viore. De Stichting wil vrouwen die door kanker een borstamputatie hebben ondergaan, voorzien van gebreide protheses (gratis). Zie www.breiboezem.nl

BreiBoezem is op zoek naar vrijwilligers in deze regio. Iedereen die het leuk vindt om te breien, en graag de Stichting Breiboezem wil helpen, is van harte welkom. De workshop start om 14.00 uur.
Aanmelden kan via breiboezemgooi
@gmail.com

Workshop 'Schrijven helpt'
Op woensdag 17 januari start bij Viore de workshop 'Schrijven helpt'. Deze workshop is specifiek bedoeld voor mensen die kanker hebben gehad of genezende zijn. Veel mensen ervaren na de behandeling van kanker dat er allerlei levensvragen op hen af komen. Vragen over henzelf, over de betekenis van hun leven en de invulling van hun toekomst. In deze situatie kan het helpen om het eigen leven in kaart te brengen en op een gerichte manier naar antwoorden te zoeken op deze vragen.
Viore biedt in samenwerking met het VU medisch centrum het programma ‘Schrijven helpt’ aan. U wordt begeleid in het schrijven van uw levensverhaal en het duidelijk maken van uw kijk op het leven. Meer informatie over inhoud en praktische zaken kunt u lezen in de flyer

Viore zoekt gastvrouwen/gastheren

Binnen Viore is een groep enthousiaste vrijwilligers actief. Gastvrouwen en -heren ontvangen bezoekers, zorgen voor een warm welkom en verrichten kleine huishoudelijke hand- en spandiensten. In ons centrum kom je in contact met mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven. Het is essentieel dat je goed kunt luisteren zonder 'zelf in te vullen', betrokken bent en te allen tijde de bezoeker en diens behoefte centraal stelt. Gevoel voor humor, het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd. Je moet zelfstandig kunnen werken, maar ook goed kunnen samenwerken.

Wat biedt Viore jou?

Viore biedt je vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer. Afspraken over taken en werktijden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract. We vragen de vrijwilliger zich in ieder geval 1 dagdeel per week beschikbaar te stellen. Gastvrouwen en -heren krijgen een basistraining die specifiek gericht is op het werken in een centrum als Viore, aangevuld met verdiepende trainingen en teambuildingdagen.

Voor de functie van gastvrouw of gastheer hebben we op dit moment een vacature. Wanneer je interesse hebt, stuur ons dan je cv met begeleidende brief. Dan nodigen wij je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Wil je meer informatie, dan kun je bellen met Ada Bergsma (035-685 35 32) of mailen met info@viore.org.


De rustige momenten bij Viore
Op maandag en dinsdag is het vaak lekker rustig bij Viore. Een goed moment om eens binnen te lopen voor een kop koffie en een eerste kennismaking. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er altijd iemand aanwezig die u kan informeren over de activiteiten die Viore te bieden heeft.
Gidsen bij Viore (individuele gesprekken)


Viore heeft zogenaamde gidsen.
Dit zijn vrijwilligers met een professionele achtergrond. Zij denken graag (kosteloos en zonder verwijzing) met u mee over bijvoorbeeld:
 • Kanker binnen het gezin
 • Kanker en werk
 • Levensvragen
 • Opbouwen na kanker
 • Voorbereiding op het levenseinde
 • Ondersteuning van naasten
 • Omgaan met verlies
 • Werken aan vitaliteit
 • Ondersteuning van jongeren (18-30 jaar) met levensvragen
 • Kanker en bewegen
 • Zingeving
 • Financiële en erfrechtelijke zaken
En als er meer wenselijk is dan een paar gesprekken dan kennen ze de weg binnen en buiten Viore. Kijk hier voor meer informatie.