Verwacht bij Viore

maandag 26 februari 2018
Autogene Training
Autogene training is een bijzonder manier van ontspannen. Goed tegen slaapproblemen en stress. De training is gestart op maandag 8 januari. Lees er meer over in de flyer!
maandag 26 februari 2018
Tai chi bij Viore
Elke maandagmiddag bij Viore: tai chi-lessen. Net als in het voorjaar worden de lessen verzorgd door Marcela Astete, van 15.00 tot 16.00 uur.
Deelname kost €5,- per keer.
Aanmelden kan via programma@viore.org, of telefonisch: 035 685 35 32.


woensdag 28 februari 2018
Yoga bij Viore
Elke woensdag verzorgt Florence van Rheenen twee yogalessen bij Viore. De eerste les start om 10.00 uur, de tweede om 11.30 uur. Yoga kan helpen om meer te ontspannen, beter te slapen en beter om te gaan met angst en stress. De vragenlijst die u voorafgaand aan de eerste les invult, helpt om de oefeningen af te stemmen op ieders persoonlijke situatie.
Ook naasten van mensen met kanker en nabestaanden zijn van harte welkom bij de yogalessen.
Na afloop staat er altijd een lekkere kop soep klaar.
Deelname kost €5,- per keer.
Als u zich wilt aanmelden, kunt u een mail sturen naar programma@viore.org. Bellen kan ook: 035 685 35 32.


woensdag 28 februari 2018
Massage bij kanker
Lily van Riemsdijk geeft iedere woensdag massages aan bezoekers van Viore. Tussen 13:00 en 16:00 uur zal ze dan beschikbaar zijn voor kleine en grote massages. Voor meer informatie zie onze flyer.


woensdag 28 februari 2018
Schrijven helpt!
Vorige keren was de door VUmc ontwikkelde cursus Schrijven helpt een groot succes. Een van de deelnemers zegt hierover: "Kanker was voor mij een keihard constateren van mijn eigen kwetsbaarheid en de harde waarheid van het leven. Het bracht voor mij de noodzaak om over mijn diepste vragen na te denken. Ik moest dat stukje in mijzelf nog ontdekken, en ik wilde het niet mooier, maar ook niet dramatisch maken." Tijdens de cursus kreeg deze deelnemer de tools aangereikt om, zoals deze zelf zei, "Door vanuit het nu naar het verleden te kijken, heb ik keuzen kunnen maken van wat ik meeneem en wat ik achterlaat."
Viore is blij dat Heleen Weimar in 2018 bereid is de workshop te geven bij Viore. Meer informatie vindt u in de flyer. Wilt u zich opgeven voor een intakegesprek, dan kan dat via programma@viore.org.  

donderdag 01 maart 2018
Creatieve inloop
Elke donderdagmorgen (van 10:00 tot 12:30 uur) is er tijdens de creatieve inloop in het Viore-atelier weer van alles mogelijk. Het is vaak zo'n heerlijk moment om even alles van u af te zetten door met uw handen bezig te zijn. Zeker wanneer u zoiets al zo lang niet meer heeft gedaan. Ervaar het zelf ook eens!      
     

vrijdag 02 maart 2018
Viore koor Zingen voor je Leven
Op vrijdagochtend (eens in de 14 dagen) wordt er gezongen bij Viore: Zingen voor je Leven. U bent van harte welkom om mee te zingen van 10:00 tot 13:00 uur.
Ervaring is niet nodig. Letterlijk een verademing voor degenen het al eens deden.
    


'En leuk dat het is... het is iedere keer weer een feestje'.

vrijdag 02 maart 2018
Viore Herensociëteit
De Herensociëteit van Viore leidt een bloeiend leven. Elke vrijdagmiddag komen tussen de tien en vijftien mannen vanaf een uur of drie binnendruppelen. Elk met zijn eigen verhaal. Of juist benieuwd naar dat van een ander. Inmiddels zijn er onder de regelmatige bezoekers nabestaanden, partners en (ex)patiënten, die te maken hebben (hadden) met alle mogelijke soorten kanker. Over een paar dingen zijn al die heren het roerend eens: de ziekte kanker heeft hun levens danig overhoop gegooid. Zonder er steeds bij stil te staan, weten ze dat van elkaar. Dat biedt ook ruimte voor gesprekken over heel andere dingen. Interesse? Kom rustig langs!


zaterdag 03 maart 2018
Jong Viore
Op de eerste zaterdag van de maand, dus ook op zaterdag 3 maart, van 10:30-12:30 uur is er een bijeenkomst van Jong Viore. Je kunt binnenlopen vanaf 10.00 uur. 
Mensen tussen de 25 en 40 jaar met kanker kunnen elkaar hier ontmoeten. Er wordt gepraat, maar zeker ook gedaan. De bijeenkomst wordt begeleid door een gids van Viore. Klik hier voor meer informatie. Deelname is gratis. Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur een mail naar programma@viore.org of bel 035-6853532.
                             

dinsdag 06 maart 2018
Wandelen bij Viore

Eens in de twee weken wordt er op dinsdagochtend gewandeld onder begeleiding van een wandelgids. Vanaf 10.00 uur is er inloop met koffie. Om 10.30 uur vertrekken we voor een wandeling van een (klein) uur in een rustig tempo. Na afloop staat de soep klaar. 
Wandelen met een gids is een krachtige, laagdrempelige en natuurlijke manier om te ondersteunen bij de gevolgen van kanker. Het wandelen met een gids biedt ondersteuning om minder stress en onzekerheid te ervaren en meer veerkracht te krijgen. De natuur werkt daarbij rustgevend en ontspannend. Door te bewegen wordt de fysieke en mentale weerbaarheid vergroot, wat de kwaliteit van leven positief beïnvloedt.

Deelname aan deze activiteit kost €2,50. Wilt u deelnemen of wilt u meer informatie? Mail naar programma@viore.org of bel: 035 685 35 32.
dinsdag 06 maart 2018
Pilates bij Viore
(Bijna) elke dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur is er bij Viore pilates.
Artine van den Engel is een ervaren docent, zij houdt rekening met ieders mogelijkheden. 
Deelname kost €5,- per keer.
Aanmelden kan via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.
 

vrijdag 09 maart 2018
Brei-workshop voor Breiboezem
Op vrijdag 9 maart organiseert de stichting Breiboezem van 14.00 tot 16.00 uur weer een workshop bij Viore. Deze stichting heeft als doel om vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan gratis te voorzien van gebreide borstprotheses.
De gebreide protheses zijn een goed alternatief voor de siliconen-versie. Ze zijn namelijk comfortabel in gebruik omdat ze weinig wegen en ademen.
Wilt u informatie over de boezems of hebt u belangstelling om de boezems te gaan dragen kom dan gerust op 9 maart naar Viore.

Breiboezem zoekt een coördinator voor het breien bij Viore. Als u belangstelling heeft, dan kunt u dat laten weten bij programma@viore.org.dinsdag 13 maart 2018
Vragenuurtje hormoontherapie bij borstkanker
Op dinsdag 13 maart organiseert Viore, in samenwerking met Tergooi, een vragenuurtje over hormoontherapie bij borstkanker. 
Die middag zijn Ellen Pompe en Michella Visser van Tergooi bij Viore aanwezig om uw vragen te beantwoorden over hormoontherapie en de eventuele bijwerkingen. Ellen is verpleegkundig specialist oncologie/mammacare,  Michella is oncologieverpleegkundige, 
Het vragenuurtje is van 13.30 tot 14.30 uur. 
Meer informatie vindt u in de flyer.


donderdag 15 maart 2018
Lange wandeling bij Viore
In aanvulling op de tweewekelijkse wandelingen op dinsdag kunt u met ingang van het nieuwe jaar bij Viore eens per maand een lange(re) wandeling maken onder begeleiding van een wandelcoach. De eerstvolgende is op donderdag 22 februari. Andere data: 12 april, 17 mei, 7 juni en 5 juli.

Vanaf 10.00 uur is er inloop met koffie. Om 10.30 uur vertrekken we voor een wandeling van (minimaal) anderhalf uur. Na afloop staat de soep klaar.
Het wandelen met een gids biedt ondersteuning om minder stress en onzekerheid te ervaren en meer veerkracht te krijgen. De natuur werkt daarbij rustgevend en ontspannend. Door te bewegen wordt de fysieke en mentale weerbaarheid vergroot, wat de kwaliteit van leven positief beïnvloedt.

Deelname aan deze activiteit kost €2,50. Wilt u deelnemen of wilt u meer informatie? Mail naar programma@viore.org of bel: 035 685 35 32.donderdag 15 maart 2018
Aanschuiven bij Viore - voor iedereen
Elke derde donderdag van de maand is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij Viore. De ene keer geldt de uitnodiging voor iedereen die leeft met kanker, een andere keer nodigen we een bepaalde groep (patiënten, naasten, echtparen, mannen, nabestaanden) uit. 
Als u tot de doelgroep behoort, dan bent u van harte welkom om te komen eten bij ons. We gaan om 18:00 uur aan tafel. U bent welkom vanaf 17:30 uur.  Als u wilt deelnemen, mailt u (minstens twee dagen van te voren) naar programma@viore.org of bel: 035‑68 53 532. Zie ook onze sitedonderdag 15 maart 2018
Mindfulness bij Viore
Vanaf donderdag 4 januari 2018 kunt u eens in de twee weken meedoen aan de mindfulness-training bij Viore.
De training duurt van 19.30 tot 21.30 uur en wordt verzorgd door Dick Meijer.
Alle informatie is te vinden in de flyer.
Deelname kost €5,- per keer.


donderdag 22 maart 2018
Ze zeggen dat het overgaat - groep voor nabestaanden
Op 22 maart gaat er een groep voor nabestaanden van start. De groep is bedoeld voor mensen van wie de partner is overleden en die graag in contact komen met anderen die dit ook hebben meegemaakt.
Tijdens de bijeenkomsten (op zeven donderdagen) wordt met elkaar gepraat en -vooral ook- gedáán. Onder andere de volgende thema’s komen aan de orde: herinneringen, hoe zorg ik goed voor mezelf, hoe ga ik verder? En we gaan met elkaar praten, wandelen, koken en een film bekijken (met nabespreking).
De bijeenkomsten worden door gidsen van Viore begeleid. Van te voren zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Klik hier voor de flyer.vrijdag 30 maart 2018
Mannen in gesprek over ...
Elke maand, op de laatste vrijdag, praten mannen met elkaar over een thema.
Vorige keren gingen mannen met elkaar in gesprek over hoe zij omgaan met de communicatie rond de ziekte, hoe zij aankijken tegen de relatie(s) die zij in hun leven zijn aangegaan, over de rol van kanker in hun leven, over acceptatie, over schroom, over eenzaamheid, over de ambities in hun leven, over taboes, over hun angsten, over macht en onmacht, over verdriet, missen, over hoop en twijfel, over spijt, religie, euthanasie, hoe zij aankijken tegen de dood en over genieten.
Mannen in gesprek begint om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. 
Op vrijdag 23  februari is het thema '...'.vrijdag 30 maart 2018
Een maand verder
Er wordt regelmatig door bezoekers om gevraagd: een moment dat zij elkaar ook eens informeel kunnen ontmoeten, los van enige activiteit of programma.
Iedere laatste vrijdag van de maand wordt hier voortaan in voorzien. 
Viore geeft zo'n mogelijkheid wel graag enige zin en betekenis mee. Vandaar de naam, waaronder deze in de agenda wordt vermeld: 'Een maand verder'.

Er kunnen allerlei redenen zijn om te willen stilstaan bij het gegeven dat we weer een maand verder zijn: verder in de behandeling, verder in herstel, verder in de verwerking van ons verlies, verder in de ons nog resterende tijd. Een informeel samen zijn voor alle (aspirant)bezoekers van Viore, met een hapje en een drankje, èn alle gelegenheid om eens nader kennis te maken met elkaar en met de vrijwilligers van Viore. 'Een maand verder' start om 15:00 uur. Zie verder op de pagina Activiteiten.

 


dinsdag 03 april 2018
Lezen bij Viore
Viore's eigen leesclub komt op gezette tijden bijeen om met elkaar over een boek te praten, dat iedereen gelezen heeft. De eerstvolgende datum waarop de club bijeenkomt is dinsdag 3 aprli 2018 om 19:30 uur. Voor deze ontmoeting wordt het boek 'De laatste brief' van Sarah Blake gelezen.
Meer informatie over de leesclub vindt u op onze website bij activiteiten (Viore Ontspant).
Heeft u zin om ook een boek te lezen en er daarna samen over te praten? Meldt u via programma@viore.org aan of bel naar 035 685 35 32.
 


dinsdag 10 april 2018
Workshop 'Beeld, borst & proza'
Voor vrouwen die leven met de gevolgen van borstkanker (in welk stadium dan ook) organiseren we de workshop 'Beeld, borst & proza', die bestaat uit 3 bijeenkomsten.
Data: dinsdagmiddag 10, 17 en 24 april, van 13:30 tot 15:30 uur.
Lees er meer over in de flyer.


woensdag 11 april 2018
Documentaire over erfelijke borstkanker

In het najaar van 2017 heeft de NPO de documentaire 'Krijg nou tieten: (over)leven met erfelijke borstkanker' uitgezonden. De film toont de impact die het heeft als je drager bent van het BRCA-gen. BRCA staat voor BReast CAncer.

Op woensdagavond 24 januari wordt deze documentaire bij Viore vertoond. Na afloop wordt er over dit thema doorgepraat onder begeleiding van een deskundige gids van Viore. Kijk voor meer informatie in de flyer.


donderdag 12 april 2018
Look Good - Feel Better
De afdeling Oncologie van Tergooi Ziekenhuizen organiseert een paar keer per jaar de workshop 'Look good - Feel better'. Deze workshops worden gegeven bij Viore, en zijn bedoeld voor mensen met kanker (vrouwen en mannen) die onder andere door chemo en bestraling advies kunnen gebruiken met betrekking tot uiterlijke verzorging. 

Op donderdag 12 april is er weer een workshop bij Viore
Voor meer informatie kunt u terecht bij het ziekenhuis via oncologieverpleegkundigen@tergooi.nl of via telefoonnummer 088 753 84 63.
U kunt ook contact opnemen met Viore: programma@viore.org of 035 685 35 32.


vrijdag 04 mei 2018
Vragenuurtje hormoontherapie bij prostaatkanker

Op vrijdag 4 mei organiseren we om 13:30 uur een informeel vragenuurtje, waar u met uw vragen over (het omgaan met) bijwerkingen bij hormoontherapie terecht kunt. Die middag is urologisch oncologieverpleegkundige Petri Oost van Tergooi bij Viore aanwezig.
Petri Oost heeft een ruime ervaring op het gebied van bijwerkingen van hormoontherapie. Zij kan uw vragen beantwoorden, tips geven voor het beter kunnen omgaan met een bijwerking en u eventueel voorzien van (schriftelijke) informatie of verwijzingen.
Deelname aan het vragenuurtje is gratis.

Wilt u komen? Stuur dan een mail naar programma@viore.org of bel ons: 
035 685 35 32.