Verwacht bij Viore

vrijdag 22 september 2017
Tuinieren bij Viore
Eens in de twee weken wordt er op vrijdagochtend met elkaar in de tuin van Viore gewerkt. Het is voor mensen die uit tuinieren ontspanning en voldoening halen. Ieder kan in haar/zijn eigen tempo werken. Vanaf 10:30 uur is er inloop met koffie/thee. We werken van 11:00 tot 13.00 uur.  Na afloop staat de soep klaar.

Willeke Somer is gastvrouw bij Viore en zij heeft groene vingers. Zij coördineert het tuinwerk. Ook mensen die graag buiten zijn, maar minder kijk op planten en bloemen hebben zijn van harte welkom. Het doel is om met elkaar een tuin te onderhouden waar alle bezoekers van Viore plezier aan kunnen beleven.

Wilt u helpen? Of wilt u meer informatie? Mail ons dan via programma@viore.org of bel ons: 035 685 35 32.vrijdag 22 september 2017
Viore Herensociëteit
De Herensociëteit van Viore leidt een bloeiend leven. Elke vrijdagmiddag komen tussen de tien en vijftien mannen vanaf een uur of half drie binnendruppelen. Elk met zijn eigen verhaal. Of juist benieuwd naar dat van een ander. Inmiddels zijn er onder de regelmatige bezoekers nabestaanden, partners en (ex)patiënten, die te maken hebben (hadden) met alle mogelijke soorten kanker. Over een paar dingen zijn al die heren het roerend eens: de ziekte kanker heeft hun levens danig overhoop gegooid. Zonder er steeds bij stil te staan, weten ze dat van elkaar. Dat biedt ook ruimte voor gesprekken over heel andere dingen. Interesse? Kom rustig langs!


maandag 25 september 2017
Tai chi bij Viore
Op maandag 25 september start er bij Viore weer een nieuwe serie tai chi-lessen. Net als in het voorjaar worden de lessen verzorgd door Marcela Astete, elke maandagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur.
Deelname kost €5,- per keer.
Aanmelden kan via programma@viore.org, of telefonisch: 035 685 35 32.


dinsdag 26 september 2017
Wandelen bij Viore

In drie van de vier weken wordt er op dinsdagochtend gewandeld onder begeleiding van een wandelgids. Vanaf 10.00 uur is er inloop met koffie. Rond 10.15 uur vertrekken we voor een wandeling van een (klein) uur in een rustig tempo. Na afloop staat de soep klaar. 
Wandelen met een gids is een krachtige, laagdrempelige en natuurlijke manier om te ondersteunen bij de gevolgen van kanker. Het wandelen met een gids biedt ondersteuning om minder stress en onzekerheid te ervaren en meer veerkracht te krijgen. De natuur werkt daarbij rustgevend en ontspannend. Door te bewegen wordt de fysieke en mentale weerbaarheid vergroot, wat de kwaliteit van leven positief beïnvloedt.

Deelname aan deze activiteit is gratis. Wilt u deelnemen of wilt u meer informatie? Mail naar programma@viore.org of bel: 035 685 35 32.
dinsdag 26 september 2017
Pilates bij Viore
Dit voorjaar zijn we bij Viore gestart met lessen pilates. Omdat de lessen enthousiast zijn ontvangen, start er in het najaar een nieuwe cyclus. Artine van den Engel geeft elke dinsdag van 15.00 tot 16.00 uur les.
Deelname kost €5,- per keer.
Aanmelden kan nog, via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.
 

dinsdag 26 september 2017
Lezen bij Viore
Viore's eigen leesclub komt op gezette tijden bijeen om met elkaar over een boek te praten, dat iedereen gelezen heeft. De eerstvolgende datum waarop de club bijeenkomt is dinsdag 12 september 2017 om 19:30 uur. Voor deze ontmoeting wordt het boek 'De geest geven' van Hilary Mantel gelezen.
Meer informatie over de leesclub vindt u op onze website bij activiteiten (Viore Ontspant).
Heeft u zin om ook een boek te lezen en er daarna samen over te praten? Meldt u via programma@viore.org aan of bel naar 035 685 35 32.
Afbeeldingsresultaat voor de geest geven mantel

woensdag 27 september 2017
Massage bij kanker
Lily van Riemsdijk geeft iedere woensdag massages aan bezoekers van Viore. Tussen 13:00 en 16:00 uur zal ze dan beschikbaar zijn voor kleine en grote massages. Voor meer informatie zie onze flyer.


woensdag 27 september 2017
Film bij Viore: Remains of the day
Op woensdag 27 september is er om 19:30 uur weer filmavond bij Viore. Deze keer wordt de film 'Remains of the day' vertoond. Deze film (1993) is gebaseerd op het bijzondere boek van de Japans-Britse schrijver Kazuo Ishiguro. Een voormalig Amerikaans congreslid koopt in 1958 een Brits landgoed. Hij houdt de butler (Anthony Hopkins) en de kokkin in dienst. Als de butler een brief krijgt van de voormalige huishoudster (Emma Thompson) zoekt hij haar op en probeert haar terug te halen naar het landgoed. In flashbacks wordt duidelijk wat er voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog is gebeurd op het landgoed.
Aansluitend wordt er doorgepraat over het thema 'Wat vind jij van belang in jouw leven?'
 
Als u wil deelnemen of als u meer informatie wilt, mail dan naar programma@viore.org of bel: 035‑68 53 532.


donderdag 28 september 2017
Creatieve inloop
Elke donderdagmorgen (van 10:00 tot 12:30 uur) is er tijdens de creatieve inloop in het Viore-atelier weer van alles mogelijk. Het is vaak zo'n heerlijk moment om even alles van u af te zetten door met uw handen bezig te zijn. Zeker wanneer u zoiets al zo lang niet meer heeft gedaan. Ervaar het zelf ook eens!      
     

donderdag 28 september 2017
Informatieavond over zwemmen in open water
Op donderdag 28 september komt Jan Bert ter Steege naar Viore om te vertellen over zijn ervaringen met het zwemmen in open (koud) water.
Jan Bert kreeg 3,5 jaar geleden de diagnose kanker, met daaraan gekoppeld een beperkte levensverwachting. Hij vertelt over zijn ziekte, de behandelingen en over hoe hij uiteindelijk tot rust en in balans is gekomen. Het zwemmen in open (koud!) water speelt daarin een rol. Zie de flyer voor meer informatie.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar Viore op 28 september. Inloop met koffie vanaf 19.15 uur, Jan Bert begint zijn verhaal om 19.30 uur.
Deelname aan deze avond is gratis. U kunt zich aanmelden via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.


vrijdag 29 september 2017
Viore koor Zingen voor je Leven
Op vrijdagochtend (eens in de 14 dagen) wordt er gezongen bij Viore: Zingen voor je Leven. U bent van harte welkom om mee te zingen van 10:00 tot 13:00 uur.
Ervaring is niet nodig. Letterlijk een verademing voor degenen het al eens deden.
    


'En leuk dat het is... het is iedere keer weer een feestje'.

vrijdag 29 september 2017
Mannen in gesprek over vertrouwen
Elke maand, op de laatste vrijdag, praten mannen met elkaar over een thema.
Vorige keren gingen mannen met elkaar in gesprek over hoe zij omgaan met de communicatie rond de ziekte, hoe zij aankijken tegen de relatie(s) die zij in hun leven zijn aangegaan, over de rol van kanker in hun leven, over acceptatie, over schroom, over eenzaamheid, over de ambities in hun leven, over taboes, over hun angsten, over macht en onmacht, over verdriet, missen, over hoop en twijfel, over spijt, religie, euthanasie, hoe zij aankijken tegen de dood en over genieten.
Mannen in gesprek begint om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. 
Op vrijdag 29 september is het thema 'vertrouwen'.vrijdag 29 september 2017
Een maand verder
Er wordt regelmatig door bezoekers om gevraagd: een moment dat zij elkaar ook eens informeel kunnen ontmoeten, los van enige activiteit of programma.
Iedere laatste vrijdag van de maand wordt hier voortaan in voorzien. 
Viore geeft zo'n mogelijkheid wel graag enige zin en betekenis mee. Vandaar de naam, waaronder deze in de agenda wordt vermeld: 'Een maand verder'.

Er kunnen allerlei redenen zijn om te willen stilstaan bij het gegeven dat we weer een maand verder zijn: verder in de behandeling, verder in herstel, verder in de verwerking van ons verlies, verder in de ons nog resterende tijd. Een informeel samen zijn voor alle (aspirant)bezoekers van Viore, met een hapje en een drankje, èn alle gelegenheid om eens nader kennis te maken met elkaar en met de vrijwilligers van Viore. 'Een maand verder' start om 15:00 uur. Zie verder op de pagina Activiteiten.

 


maandag 02 oktober 2017
Autogene Training
Autogene training is een bijzonder manier van ontspannen. Goed tegen slaapproblemen en stress. De training start weer op maandag 4 september. Lees er meer over in de flyer!
vrijdag 06 oktober 2017
Brei-workshop voor Breiboezem
Op vrijdag 6 oktober organiseert de stichting Breiboezem voor de derde keer een workshop bij Viore. Deze stichting heeft als doel om vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan gratis te voorzien van gebreide borstprotheses.
De gebreide protheses zijn een goed alternatief voor de siliconen-versie. Ze zijn namelijk comfortabel in gebruik omdat ze weinig wegen en ademen.

Stichting Breiboezem zoekt vrijwilligers die in deze omgeving willen helpen met het breien. Tijdens de workshop wordt uitgelegd hoe je een breiboezem kunt maken. Geïnteresseerden zijn op die vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur van harte welkom om de workshop bij te wonen. Aanmelden kan via breiboezemgooi@gmail.com. Zie ook www.breiboezem.nl
 
Breiboezem zoekt een coördinator voor het breien bij Viore. Als u belangstelling heeft, dan kunt u dat laten weten op bovengenoemd mailadres.


zaterdag 07 oktober 2017
Jong Viore in contact
Op de eerste zaterdag van de maand, van 10:30-12:30 uur is er een bijeenkomst van Jong Viore. Inloop vanaf 10.00 uur.
Mensen tussen de 25 en 40 jaar met kanker kunnen elkaar ontmoeten. Er wordt gepraat, maar zeker ook gedaan. De bijeenkomst wordt begeleid door een gids van Viore. Klik hier voor meer informatie. Deelname is gratis. Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur een mail naar programma@viore.org of bel 035-6853532.
                             

dinsdag 10 oktober 2017
Informatieavond over hormoontherapie voor vrouwen
Op dinsdag 10 oktober organiseert Viore, in samenwerking met Tergooi, een informatieavond over hormoontherapie voor vrouwen. Internist/oncoloog Sylvia Luykx geeft een presentatie over dit onderwerp, en na afloop kunnen er vragen worden gesteld. Na de pauze kunt u in kleine groepjes in gesprek met Sylvia of met oncologieverpleegkundige Ellen Pompe. U kunt ook ervaringen uitwisselen met andere bezoekers onder begeleiding van een deskundige gids van Viore.
Alle informatie over deze avond is te vinden in de flyer.


donderdag 19 oktober 2017
Aanschuiven bij Viore - voor iedereen
Elke derde donderdag van de maand is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij Viore. De ene keer geldt de uitnodiging voor iedereen die leeft met kanker, een andere keer nodigen we een bepaalde groep uit. 
Op donderdag 19 oktober bent u van harte welkom om te komen eten bij ons. We gaan om 18:00 uur aan tafel. U bent welkom vanaf 17:30 uur.  Als u wilt deelnemen of als u meer informatie wil, mailt u dan naar programma@viore.org of bel: 035‑68 53 532. Zie ook onze sitedonderdag 16 november 2017
Look Good - Feel Better
De afdeling Oncologie van Tergooi Ziekenhuizen organiseert een paar keer per jaar de workshop 'Look good - Feel better'. Deze workshops worden gegeven bij Viore, en zijn bedoeld voor mensen met kanker (vrouwen en mannen) die onder andere door chemo en bestraling advies kunnen gebruiken met betrekking tot uiterlijke verzorging. 

Op donderdag 16 november is er weer een workshop bij Viore
Voor meer informatie kunt u terecht bij het ziekenhuis via oncologieverpleegkundigen@tergooi.nl of via telefoonnummer 088 753 84 63.
U kunt ook contact opnemen met Viore: programma@viore.org of 035 685 35 32.