Verwacht bij Viore

vrijdag 28 juli 2017
Zomerworkshop: Wraps maken
Op vrijdag 28 juli laat Tanja Klerks zien wat voor borrelhappen je allemaal kunt maken met wraps. Wraps zijn pannenkoeken, gemaakt van maïs- of tarwemeel, die gevuld kunnen worden met allerlei verschillende ingrediënten.
De workshop duurt van 13.00 tot 15.00 uur, kosten: €7,50.
Aanmelden kan via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.


vrijdag 28 juli 2017
Mannen in gesprek over ....
Elke maand, op de laatste vrijdag, praten mannen met elkaar over een thema.
Vorige keren gingen mannen met elkaar in gesprek over hoe zij omgaan met de communicatie rond de ziekte, hoe zij aankijken tegen de relatie(s) die zij in hun leven zijn aangegaan, over de rol van kanker in hun leven, over acceptatie, over schroom, over eenzaamheid, over de ambities in hun leven, over taboes, over hun angsten, over macht en onmacht, over verdriet, missen, over hoop en twijfel, over spijt, religie, euthanasie, emoties en hoe zij aankijken tegen de dood.
Mannen in gesprek begint om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.vrijdag 28 juli 2017
Een maand verder
Er wordt regelmatig door bezoekers om gevraagd: een moment dat zij elkaar ook eens informeel kunnen ontmoeten, los van enige activiteit of programma.
Iedere laatste vrijdag van de maand wordt hier voortaan in voorzien. 
Viore geeft zo'n mogelijkheid wel graag enige zin en betekenis mee. Vandaar de naam, waaronder deze in de agenda wordt vermeld: 'Een maand verder'.

Er kunnen allerlei redenen zijn om te willen stilstaan bij het gegeven dat we weer een maand verder zijn: verder in de behandeling, verder in herstel, verder in de verwerking van ons verlies, verder in de ons nog resterende tijd. Een informeel samen zijn voor alle (aspirant)bezoekers van Viore, met een hapje en een drankje, èn alle gelegenheid om eens nader kennis te maken met elkaar en met de vrijwilligers van Viore. 'Een maand verder' start om 15:00 uur. Zie verder op de pagina Activiteiten.

 


dinsdag 01 augustus 2017
Zomerworkshop: mandala's tekenen
Op dinsdag 1 augustus kun je bij Viore meedoen aan de workshop mandala's tekenen. Het inkleuren van een mandala is al een fijne, rustgevende activiteit, maar het is ook erg leuk om je eigen mandala te ontwerpen. Jolanda van Rijn heeft al vaker mandala-workshops gegeven, en zij kan hierbij heel goed een helpende hand bieden.
De workshop is van 13.00 tot 15.00 uur, en deelname kost €5,-.
Aanmelden kan via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.


donderdag 03 augustus 2017
Creatieve inloop
Elke donderdagmorgen (van 10:00 tot 12:30 uur) is er tijdens de creatieve inloop in het Viore-atelier weer van alles mogelijk. Het is vaak zo'n heerlijk moment om even alles van u af te zetten door met uw handen bezig te zijn. Zeker wanneer u zoiets al zo lang niet meer heeft gedaan. Ervaar het zelf ook eens! 
    
     

vrijdag 04 augustus 2017
Viore Herensociëteit
De Herensociëteit van Viore leidt een bloeiend leven. Elke vrijdagmiddag komen tussen de tien en vijftien mannen vanaf een uur of half drie binnendruppelen. Elk met zijn eigen verhaal. Of juist benieuwd naar dat van een ander. Inmiddels zijn er onder de regelmatige bezoekers nabestaanden, partners en (ex)patiënten, die te maken hebben (hadden) met alle mogelijke soorten kanker. Over een paar dingen zijn al die heren het roerend eens: de kanker heeft hun levens danig overhoop gegooid. Zonder er steeds bij stil te staan, weten ze dat van elkaar. Dat biedt ook ruimte voor gesprekken over heel andere dingen. Interesse? Kom rustig langs!
zaterdag 05 augustus 2017
Jong Viore in contact
Op zaterdag 5 augustus 2017 van 10:30-12:30 uur is er weer een bijeenkomst van Jong Viore. Inloop vanaf 10.00 uur.
Mensen tussen de 25 en 40 jaar met kanker kunnen elkaar ontmoeten. Er wordt gepraat, maar zeker ook gedaan. De bijeenkomst wordt begeleid door een gids van Viore. Klik hier voor meer informatie. Deelname is gratis. Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur een mail naar programma@viore.org of bel 035-6853532.
                             

dinsdag 08 augustus 2017
Wandelen bij Viore

In drie van de vier weken wordt er op dinsdagochtend gewandeld onder begeleiding van een wandelgids. Vanaf 10.00 uur is er inloop met koffie. Rond 10.15 uur vertrekken we voor een wandeling van een (klein) uur in een rustig tempo. Na afloop staat de soep klaar. 
NB: in de maanden juli en augustus hanteren we aangepaste openingstijden. Er is dan inloop vanaf 10.30 uur, de wandeling start STIPT om 11.00 uur.

Wandelen met een gids is een krachtige, laagdrempelige en natuurlijke manier om te ondersteunen bij de gevolgen van kanker. Het wandelen met een gids biedt ondersteuning om minder stress en onzekerheid te ervaren en meer veerkracht te krijgen. De natuur werkt daarbij rustgevend en ontspannend. Door te bewegen wordt de fysieke en mentale weerbaarheid vergroot, wat de kwaliteit van leven positief beïnvloedt.

Deelname aan deze activiteit is gratis. Wilt u deelnemen of wilt u meer informatie? Mail naar programma@viore.org of bel: 035 685 35 32.
woensdag 09 augustus 2017
Massage bij kanker
Lily van Riemsdijk geeft iedere woensdag massages aan bezoekers van Viore. Tussen 13:00 en 16:00 uur zal ze dan beschikbaar zijn voor kleine en grote massages. Voor meer informatie zie onze flyer.


donderdag 10 augustus 2017
Zomerworkshop: tapas maken
De zesde zomerworkshop, op donderdag 10 augustus, heeft als thema 'Tapas'. 
Tapas komen oorspronkelijk uit de mediterrane keuken, en zijn bedoeld als eetlust-opwekkend hapje.
Anne Marie Boeke en Jolanda Klein gaan met de deelnemers aan de slag om een aantal verschillende tapas te maken. Vlees, vis of vegetarisch, het kan allemaal.
De workshop is van 13.00 tot 15.00 uur.
Deelname kost €7,50.
Aanmelden kan via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32. 


vrijdag 11 augustus 2017
Tuinieren bij Viore
Eens in de twee weken wordt er op vrijdagochtend met elkaar in de tuin van Viore gewerkt. Het is voor mensen die uit tuinieren ontspanning en voldoening halen. Ieder kan in haar/zijn eigen tempo werken. Vanaf 10:30 uur is er inloop met koffie/thee. We werken van 11:00 tot 13.00 uur.  Na afloop staat de soep klaar.

Willeke Somer is gastvrouw bij Viore en zij heeft groene vingers. Zij coördineert het tuinwerk en werkt zelf mee in de tuin.
Ook mensen die graag buiten zijn, maar minder kijk op planten en
bloemen hebben zijn van harte welkom. Het doel is om met elkaar een tuin te onderhouden waar alle bezoekers van Viore plezier aan kunnen beleven.

Wilt u helpen? Of wilt u meer informatie? Mail ons dan via programma@viore.org of bel ons: 035 685 35 32.donderdag 17 augustus 2017
Zomerworkshop: Maak je eigen zomerhuis
Wiesje de Boer, elke donderdagochtend aanwezig in ons eigen atelier, geeft op donderdag 17 augustus een creatieve workshop. Tijdens deze workshop ga je je eigen zomerhuisje maken. Dat kan op een paneel of op een stuk doek, met behulp van verf, lapjes en allerlei ander materiaal.
De workshop is van 13.00 tot 15.00 uur, deelname kost €5,-.
Aanmelden kan via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.


donderdag 17 augustus 2017
Aanschuiven bij Viore - voor iedereen
Elke derde donderdag van de maand is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij Viore. De ene keer geldt de uitnodiging voor iedereen die leeft met kanker, een andere keer nodigen we een bepaalde groep uit. 
Op donderdag 17 augustus bent u van harte welkom om te komen eten bij ons. We gaan om 18:00 uur aan tafel. U bent welkom vanaf 17:30 uur.  Als u wilt deelnemen of als u meer informatie wil, mailt u dan naar programma@viore.org of bel: 035‑68 53 532. Zie ook onze sitevrijdag 18 augustus 2017
Viore koor Zingen voor je Leven
Op vrijdagochtend (eens in de 14 dagen) wordt er gezongen bij Viore: Zingen voor je Leven. U bent van harte welkom om mee te zingen van 10:00 tot 13:00 uur.
Ervaring is niet nodig. Letterlijk een verademing voor degenen het al eens deden.
Let op: in juli en augustus komt het koor eens in de vier weken bijeen, op 21 juli en op 18 augustus.
 
 


'En leuk dat het is... het is iedere keer weer een feestje'.

woensdag 30 augustus 2017
Film bij Viore: Silkwood
Op woensdag 30 augustus is er om 19:30 uur weer filmavond bij Viore. Deze keer wordt de film 'Silkwood' vertoond. Deze film uit 1983, met in de hoofdrol Meryl Streep, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Karen Silkwood die omkwam bij een mysterieus auto-ongeluk terwijl ze onderzoek deed naar de vermoedelijke misstanden in een plutoniumfabriek. 
Aansluitend wordt er doorgepraat over het thema 'Wat doe jij als je misstanden denkt te zien?' 
Als u wil deelnemen of als u meer informatie wilt, mail dan naar programma@viore.org of bel: 035‑68 53 532.


dinsdag 05 september 2017
Pilates bij Viore
Dit voorjaar zijn we bij Viore gestart met lessen pilates. Omdat de lessen enthousiast zijn ontvangen, start er in het najaar een nieuwe cyclus. Artine van den Engel geeft elke dinsdag van 15.00 tot 16.00 uur les.
Deelname kost €5,- per keer.
Aanmelden kan nog, via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.
 

vrijdag 08 september 2017
Brei-workshop voor Breiboezem
Op vrijdag 8 september organiseert de stichting Breiboezem voor de derde keer een workshop bij Viore. Deze stichting heeft als doel om vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan gratis te voorzien van gebreide borstprotheses.
De gebreide protheses zijn een goed alternatief voor de siliconen-versie. Ze zijn namelijk comfortabel in gebruik omdat ze weinig wegen en ademen.

Stichting Breiboezem zoekt vrijwilligers die in deze omgeving willen helpen met het breien. Tijdens de workshop wordt uitgelegd hoe je een breiboezem kunt maken. Geïnteresseerden zijn op vrijdag 14 juli van 13.30 tot 16.00 uur van harte welkom om de workshop bij te wonen. Aanmelden kan via breiboezemgooi@gmail.com. Zie ook www.breiboezem.nl
 
Breiboezem zoekt een coördinator voor het breien bij Viore. Als u belangstelling heeft, dan kunt u dat laten weten op bovengenoemd mailadres.


dinsdag 12 september 2017
Lezen bij Viore
Viore's eigen leesclub komt op gezette tijden bijeen om met elkaar over een boek te praten, dat iedereen gelezen heeft. De eerstvolgende datum waarop de club bijeenkomt is dinsdag 12 september 2017 om 19:30 uur. Voor deze ontmoeting wordt het boek 'De geest geven' van Hilary Mantel gelezen.
Meer informatie over de leesclub vindt u op onze website bij activiteiten (Viore Ontspant).
Heeft u zin om ook een boek te lezen en er daarna samen over te praten? Meldt u via programma@viore.org aan of bel naar 035 685 35 32.
Afbeeldingsresultaat voor de geest geven mantel