Verwacht bij Viore

vrijdag 27 april 2018
Koningsdag 2018
Op vrijdag 27 april, Koningsdag, is Viore de hele dag gesloten.


maandag 30 april 2018
Tai chi bij Viore
Elke maandagmiddag bij Viore: tai chi-lessen. Net als in het voorjaar worden de lessen verzorgd door Marcela Astete, van 15.00 tot 16.00 uur.
Deelname kost €5,- per keer.
Aanmelden kan via programma@viore.org, of telefonisch: 035 685 35 32.


dinsdag 01 mei 2018
Wandelen bij Viore

Elke dinsdagochtend wordt er met een groep gewandeld. 
Vanaf 10.30 uur is er inloop met koffie. Om 11.00 uur vertrekken we voor een wandeling van een (klein) uur in een rustig tempo. Na afloop staat de soep klaar. 
Wandelen is een krachtige, laagdrempelige en natuurlijke manier om te ondersteunen bij de gevolgen van kanker. Het wandelen biedt ondersteuning om minder stress en onzekerheid te ervaren en meer veerkracht te krijgen. De natuur werkt daarbij rustgevend en ontspannend. Door te bewegen wordt de fysieke en mentale weerbaarheid vergroot, wat de kwaliteit van leven positief beïnvloedt.

Wilt u deelnemen of wilt u meer informatie? Mail naar programma@viore.org of bel: 035 685 35 32.
woensdag 02 mei 2018
Yoga bij Viore
Elke woensdag verzorgt Florence van Rheenen twee yogalessen bij Viore. De eerste les start om 10.00 uur, de tweede om 11.30 uur. Yoga kan helpen om meer te ontspannen, beter te slapen en beter om te gaan met angst en stress. De vragenlijst die u voorafgaand aan de eerste les invult, helpt om de oefeningen af te stemmen op ieders persoonlijke situatie.
Ook naasten van mensen met kanker en nabestaanden zijn van harte welkom bij de yogalessen.
Na afloop staat er altijd een lekkere kop soep klaar.
Deelname kost € 5,- per keer.
Als u zich wilt aanmelden, kunt u een mail sturen naar programma@viore.org. Bellen kan ook: 035 685 35 32.


woensdag 02 mei 2018
Massage bij kanker
Lily van Riemsdijk geeft iedere woensdag massages aan bezoekers van Viore. Tussen 13:00 en 16:00 uur zal ze dan beschikbaar zijn voor kleine en grote massages. Voor meer informatie zie onze flyer.


woensdag 02 mei 2018
Jong Viore

Eens in de maand organiseren we een bijeenkomst voor jonge mensen die kanker hebben (gehad): Jong Viore. De eerstvolgende bijeenkomst is niet, zoals in de afgelopen periode, op zaterdagochtend, maar op woensdagavond 2 mei.

Mensen tussen de 25 en 40 jaar met kanker kunnen elkaar hier ontmoeten. Er wordt gepraat, maar zeker ook gedaan. Dat kan zijn wandelen, koken, een film kijken, etc. De bijeenkomsten worden begeleid door een gids en een gastvrouw van Viore.
Aanvangstijd: 19.30 uur, je kunt binnenlopen vanaf 19.00 uur.

Klik hier voor meer informatie. Deelname is gratis. Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur een mail naar programma@viore.org of bel 035-6853532.

                             

donderdag 03 mei 2018
Creatieve inloop
Elke donderdagmorgen (van 10:00 tot 12:30 uur) is er tijdens de creatieve inloop in het Viore-atelier weer van alles mogelijk. Het is vaak zo'n heerlijk moment om even alles van u af te zetten door met uw handen bezig te zijn. Zeker wanneer u zoiets al zo lang niet meer heeft gedaan. Ervaar het zelf ook eens!      
     

donderdag 03 mei 2018
Moment voor mantelzorgers
Elke donderdagmiddag zijn met name mantelzorgers/naasten welkom bij Viore. Om elkaar te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen, en om gewoon aan tafel in onze gezellige huiskamer een kop koffie of thee te drinken. En binnenkort kan dat allemaal ook weer in onze tuin.
Vanaf 13.30 uur staan koffie en thee klaar!


donderdag 03 mei 2018
Mindfulness bij Viore
Op donderdag 3 mei staat de laatste bijeenkomst gepland van de mindfulness-training bij Viore.
Na de zomer, in september, starten we met een nieuwe serie. Ook deze training wordt verzorgd door Dick Meijer.
Alle informatie is te vinden in de flyer. De actuele data voor de nieuwe training volgen binnenkort.
Deelname kost €5,- per keer.


vrijdag 04 mei 2018
Viore koor Zingen voor je Leven
Op vrijdagochtend (eens in de 14 dagen) wordt er gezongen bij Viore: Zingen voor je Leven. U bent van harte welkom om mee te zingen van 10:00 tot 13:00 uur.
Ervaring is niet nodig. Letterlijk een verademing voor degenen het al eens deden.
    


'En leuk dat het is... het is iedere keer weer een feestje'.

vrijdag 04 mei 2018
Vragenuurtje hormoontherapie bij prostaatkanker

Op vrijdag 4 mei organiseren we om 13:30 uur een informeel vragenuurtje, waar u met uw vragen over (het omgaan met) bijwerkingen bij hormoontherapie terecht kunt. Die middag is urologisch oncologieverpleegkundige Petri Oost van Tergooi bij Viore aanwezig.
Petri Oost heeft een ruime ervaring op het gebied van bijwerkingen van hormoontherapie. Zij kan uw vragen beantwoorden, tips geven voor het beter kunnen omgaan met een bijwerking en u eventueel voorzien van (schriftelijke) informatie of verwijzingen.
Deelname aan het vragenuurtje is gratis. 

Wilt u komen? Stuur dan een mail naar programma@viore.org of bel ons: 
035 685 35 32.


 


vrijdag 04 mei 2018
Viore Herensociëteit
De Herensociëteit van Viore leidt een bloeiend leven. Elke vrijdagmiddag komen tussen de tien en vijftien mannen vanaf een uur of drie binnendruppelen. Elk met zijn eigen verhaal. Of juist benieuwd naar dat van een ander. Inmiddels zijn er onder de regelmatige bezoekers nabestaanden, partners en (ex)patiënten, die te maken hebben (hadden) met alle mogelijke soorten kanker. Over een paar dingen zijn al die heren het roerend eens: de ziekte kanker heeft hun levens danig overhoop gegooid. Zonder er steeds bij stil te staan, weten ze dat van elkaar. Dat biedt ook ruimte voor gesprekken over heel andere dingen. Interesse? Kom rustig langs!


maandag 07 mei 2018
Vind het anker in jezelf
Op 7 mei start een korte training bij Viore, die gebaseerd is op elementen uit mindfulness en meditatie. 
Mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten hebben veel te verwerken. Veel wat zeker was, is dat (opeens) niet meer. Er kunnen zich momenten van vertwijfeling voordoen. Van angst, stress, gepieker en onzekerheid. Op dat soort momenten is het goed als je in jezelf steunpunten kunt vinden waar je je aan vast kunt houden. In deze korte training gaan we daarnaar op zoek.
Lees er meer over in de flyer.
dinsdag 08 mei 2018
Tuinieren bij Viore
Eens in de twee weken op dinsdagochtend wordt er met elkaar in de tuin van Viore gewerkt. Veel mensen halen ontspanning en voldoening uit tuinieren. Ieder kan in haar/zijn eigen tempo werken. Vanaf 10:30 uur is er inloop met koffie/thee. We werken van 11:00 tot 13.00 uur.  Na afloop staat de soep klaar.

Willeke Somer is gastvrouw bij Viore en zij heeft groene vingers. Zij coördineert het tuinwerk. Ook mensen die graag buiten zijn, maar minder kijk op planten en bloemen hebben zijn van harte welkom. Het doel is om met elkaar een tuin te onderhouden waar alle bezoekers van Viore plezier aan kunnen beleven.

Wil je komen helpen? Of wil je meer informatie? Mail ons dan via programma@viore.org of bel ons: 035 685 35 32.dinsdag 08 mei 2018
Pilates bij Viore
(Bijna) elke dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur is er bij Viore pilates.
Artine van den Engel is een ervaren docent, zij houdt rekening met ieders mogelijkheden. 
Deelname kost €5,- per keer.
Aanmelden kan via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.
 

donderdag 10 mei 2018
Viore gesloten op Hemelvaartsdag
Op donderdag 10 mei is het Hemelvaartsdag. Op die dag is Viore de hele dag gesloten.
donderdag 17 mei 2018
Lange wandeling bij Viore
In aanvulling op de wekelijkse wandelingen op dinsdag kan je bij Viore eens per maand een lange(re) wandeling met een groep maken. De eerstvolgende is op donderdag 17 mei. Andere data: 7 juni en 5 juli.

Vanaf 10.30 uur is er inloop met koffie. Om 11.00 uur vertrekken we voor een wandeling van (minimaal) anderhalf uur. Na afloop staat de soep klaar.
Het wandelen biedt ondersteuning om minder stress en onzekerheid te ervaren en meer veerkracht te krijgen. De natuur werkt daarbij rustgevend en ontspannend. Door te bewegen wordt de fysieke en mentale weerbaarheid vergroot, wat de kwaliteit van leven positief beïnvloedt.

Wilt u deelnemen of wilt u meer informatie? Mail naar programma@viore.org of bel: 035 685 35 32.donderdag 17 mei 2018
Aanschuiven bij Viore - voor iedereen
Elke derde donderdag van de maand is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij Viore. De ene keer geldt de uitnodiging voor iedereen die leeft met kanker, een andere keer nodigen we een bepaalde groep (patiënten, naasten, echtparen, mannen, nabestaanden) uit. 
Als u tot de doelgroep behoort, dan bent u van harte welkom om te komen eten bij ons. We gaan om 18:00 uur aan tafel. U bent welkom vanaf 17:30 uur.  Als u wilt deelnemen, mailt u (minstens twee dagen van te voren) naar programma@viore.org of bel: 035‑68 53 532. Zie ook onze sitedinsdag 22 mei 2018
Lezen bij Viore
Viore's eigen leesclub komt op gezette tijden bijeen om met elkaar over een boek te praten, dat iedereen gelezen heeft. De eerstvolgende datum waarop de club bijeenkomt is dinsdag 22 mei 2018 om 19:30 uur. Voor deze ontmoeting wordt het boek 'De heilige Rita' van Tommy Wieringa gelezen.
Meer informatie over de leesclub vindt u op onze website bij activiteiten (Viore Ontspant).
Heeft u zin om ook een boek te lezen en er daarna samen over te praten? Meldt u via programma@viore.org aan of bel naar 035 685 35 32.
 


vrijdag 25 mei 2018
Mannen in gesprek over ...
Elke maand, op de laatste vrijdag, praten mannen met elkaar over een thema.
Vorige keren gingen mannen met elkaar in gesprek over hoe zij omgaan met de communicatie rond de ziekte, hoe zij aankijken tegen de relatie(s) die zij in hun leven zijn aangegaan, over de rol van kanker in hun leven, over acceptatie, over schroom, over eenzaamheid, over de ambities in hun leven, over taboes, over hun angsten, over macht en onmacht, over verdriet, missen, over hoop en twijfel, over spijt, religie, euthanasie en over genieten.
Mannen in gesprek begint om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. 
vrijdag 25 mei 2018
Een maand verder
Er wordt regelmatig door bezoekers om gevraagd: een moment dat zij elkaar ook eens informeel kunnen ontmoeten, los van enige activiteit of programma.
Iedere laatste vrijdag van de maand wordt hier voortaan in voorzien. 
Viore geeft zo'n mogelijkheid wel graag enige zin en betekenis mee. Vandaar de naam, waaronder deze in de agenda wordt vermeld: 'Een maand verder'.

Er kunnen allerlei redenen zijn om te willen stilstaan bij het gegeven dat we weer een maand verder zijn: verder in de behandeling, verder in herstel, verder in de verwerking van ons verlies, verder in de ons nog resterende tijd. Een informeel samen zijn voor alle (aspirant)bezoekers van Viore, met een hapje en een drankje, èn alle gelegenheid om eens nader kennis te maken met elkaar en met de vrijwilligers van Viore. 'Een maand verder' start om 15:00 uur. Zie verder op de pagina Activiteiten.

 


vrijdag 08 juni 2018
Brei-workshop voor Breiboezem
Op vrijdag 8 juni organiseert de stichting Breiboezem van 13.30 tot 16.00 uur weer een workshop bij Viore. Deze stichting heeft als doel om vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan gratis te voorzien van gebreide borstprotheses.
De gebreide protheses zijn een goed alternatief voor de siliconen-versie. Ze zijn namelijk comfortabel in gebruik omdat ze weinig wegen en ademen.
Wilt u informatie over de boezems of hebt u belangstelling om de boezems te gaan dragen kom dan gerust op 8 juni naar Viore.

Breiboezem zoekt een coördinator voor het breien bij Viore. Als u belangstelling heeft, dan kunt u dat laten weten bij programma@viore.org.donderdag 21 juni 2018
Look Good - Feel Better
De afdeling Oncologie van Tergooi Ziekenhuizen organiseert een paar keer per jaar de workshop 'Look good - Feel better'. Deze workshops worden gegeven bij Viore, en zijn bedoeld voor mensen met kanker (vrouwen en mannen) die onder andere door chemo en bestraling advies kunnen gebruiken met betrekking tot uiterlijke verzorging. 

Op donderdag 21 juni is er weer een workshop bij Viore
Voor meer informatie kunt u terecht bij het ziekenhuis via oncologieverpleegkundigen@tergooi.nl of via telefoonnummer 088 753 84 63.
U kunt ook contact opnemen met Viore: programma@viore.org of 035 685 35 32.