Verwacht bij Viore

woensdag 22 november 2017
Yoga bij Viore
Elke woensdag verzorgt Florence van Rheenen twee yogalessen bij Viore. De eerste les start om 10.00 uur, de tweede om 11.30 uur. Yoga kan helpen om meer te ontspannen, beter te slapen en beter om te gaan met angst en stress. De vragenlijst die u voorafgaand aan de eerste les invult, helpt om de oefeningen af te stemmen op ieders persoonlijke situatie.
Ook naasten van mensen met kanker en nabestaanden zijn van harte welkom bij de yogalessen.
Na afloop staat er altijd een lekkere kop soep klaar.
Deelname kost €5,- per keer.
Als u zich wilt aanmelden, kunt u een mail sturen naar programma@viore.org. Bellen kan ook: 035 685 35 32.


woensdag 22 november 2017
Massage bij kanker
Lily van Riemsdijk geeft iedere woensdag massages aan bezoekers van Viore. Tussen 13:00 en 16:00 uur zal ze dan beschikbaar zijn voor kleine en grote massages. Voor meer informatie zie onze flyer.


donderdag 23 november 2017
Creatieve inloop
Elke donderdagmorgen (van 10:00 tot 12:30 uur) is er tijdens de creatieve inloop in het Viore-atelier weer van alles mogelijk. Het is vaak zo'n heerlijk moment om even alles van u af te zetten door met uw handen bezig te zijn. Zeker wanneer u zoiets al zo lang niet meer heeft gedaan. Ervaar het zelf ook eens!      
     

vrijdag 24 november 2017
Viore koor Zingen voor je Leven
Op vrijdagochtend (eens in de 14 dagen) wordt er gezongen bij Viore: Zingen voor je Leven. U bent van harte welkom om mee te zingen van 10:00 tot 13:00 uur.
Ervaring is niet nodig. Letterlijk een verademing voor degenen het al eens deden.
    


'En leuk dat het is... het is iedere keer weer een feestje'.

vrijdag 24 november 2017
Mannen in gesprek over ontspanning
Elke maand, op de laatste vrijdag, praten mannen met elkaar over een thema.
Vorige keren gingen mannen met elkaar in gesprek over hoe zij omgaan met de communicatie rond de ziekte, hoe zij aankijken tegen de relatie(s) die zij in hun leven zijn aangegaan, over de rol van kanker in hun leven, over acceptatie, over schroom, over eenzaamheid, over de ambities in hun leven, over taboes, over hun angsten, over macht en onmacht, over verdriet, missen, over hoop en twijfel, over spijt, religie, euthanasie, hoe zij aankijken tegen de dood en over genieten.
Mannen in gesprek begint om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. 
Op vrijdag 24 november is het thema 'Ontspanning'.vrijdag 24 november 2017
Een maand verder
Er wordt regelmatig door bezoekers om gevraagd: een moment dat zij elkaar ook eens informeel kunnen ontmoeten, los van enige activiteit of programma.
Iedere laatste vrijdag van de maand wordt hier voortaan in voorzien. 
Viore geeft zo'n mogelijkheid wel graag enige zin en betekenis mee. Vandaar de naam, waaronder deze in de agenda wordt vermeld: 'Een maand verder'.

Er kunnen allerlei redenen zijn om te willen stilstaan bij het gegeven dat we weer een maand verder zijn: verder in de behandeling, verder in herstel, verder in de verwerking van ons verlies, verder in de ons nog resterende tijd. Een informeel samen zijn voor alle (aspirant)bezoekers van Viore, met een hapje en een drankje, èn alle gelegenheid om eens nader kennis te maken met elkaar en met de vrijwilligers van Viore. 'Een maand verder' start om 15:00 uur. Zie verder op de pagina Activiteiten.

 


maandag 27 november 2017
Autogene Training
Autogene training is een bijzonder manier van ontspannen. Goed tegen slaapproblemen en stress. De training is gestart op maandag 4 september. Lees er meer over in de flyer!
maandag 27 november 2017
Tai chi bij Viore
Elke maandagmiddag bij Viore: tai chi-lessen. Net als in het voorjaar worden de lessen verzorgd door Marcela Astete, van 15.00 tot 16.00 uur.
Deelname kost €5,- per keer.
Aanmelden kan via programma@viore.org, of telefonisch: 035 685 35 32.


dinsdag 28 november 2017
Groep 'Als genezing niet meer mogelijk is'
Vanaf 21 november is er op 6 dinsdagen bij Viore de gespreksgroep 'Als genezing niet meer mogelijk is'. De groep wordt, net als de groep aan het begin van dit jaar, begeleid door Miep de Putter. Alle informatie is te vinden in de flyer.
U kunt zich aanmelden via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32

dinsdag 28 november 2017
Vragenuurtje hormoontherapie bij borstkanker
Op dinsdag 28 november organiseert Viore, in samenwerking met Tergooi, een vragenuurtje over hormoontherapie bij borstkanker. 
die middag zijn Janny Noort en Ellen Pompe bij Viore aanwezig om uw vragen te beantwoorden over hormoontherapie en de eventuele bijwerkingen. Janny is oncologieverpleegkundige, Ellen is verpleegkundig specialist oncologie/mammacare.
Het vragenuurtje is van 13.30 tot 14.30 uur. 
Meer informatie vindt u in de flyer.


woensdag 29 november 2017
Film bij Viore: The social network
Op woensdag 29 november is er om 19:30 uur weer filmavond bij Viore. Deze keer wordt 'The social network' vertoond, een film die het verhaal vertelt over het succes en de juridische problemen van Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook.
Aansluitend wordt er doorgepraat over het thema "Welke keuzes met grote gevolgen maakte jij?'
Als u wil deelnemen of als u meer informatie wilt, mail dan naar programma@viore.org of bel: 035‑68 53 532.


donderdag 30 november 2017
Informatieavond over longkanker
Op donderdag 30 november organiseert Viore, in samenwerking met Tergooi, een informatieavond over longkanker. Dr. Jan Maarten van Haarst is longarts in Tergooi. Hij zal vertellen over de behandelmogelijkheden die er zijn. Daarna is Lydia Barberio aan het woord over wat Longkanker Nederland voor u kan betekenen. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen.
Koffie en thee staan klaar vanaf 19.15 uur. We gaan om 19.30 uur van start.
Lees er meer over in de flyer.

vrijdag 01 december 2017
Viore Herensociëteit
De Herensociëteit van Viore leidt een bloeiend leven. Elke vrijdagmiddag komen tussen de tien en vijftien mannen vanaf een uur of half drie binnendruppelen. Elk met zijn eigen verhaal. Of juist benieuwd naar dat van een ander. Inmiddels zijn er onder de regelmatige bezoekers nabestaanden, partners en (ex)patiënten, die te maken hebben (hadden) met alle mogelijke soorten kanker. Over een paar dingen zijn al die heren het roerend eens: de ziekte kanker heeft hun levens danig overhoop gegooid. Zonder er steeds bij stil te staan, weten ze dat van elkaar. Dat biedt ook ruimte voor gesprekken over heel andere dingen. Interesse? Kom rustig langs!


zaterdag 02 december 2017
Jong Viore
Op de eerste zaterdag van de maand, dus ook op zaterdag 2 december, van 10:30-12:30 uur is er een bijeenkomst van Jong Viore. Het thema is 'Omarm de winter'. Je kunt binnenlopen vanaf 10.00 uur. 
Mensen tussen de 25 en 40 jaar met kanker kunnen elkaar hier ontmoeten. Er wordt gepraat, maar zeker ook gedaan. De bijeenkomst wordt begeleid door een gids van Viore. Klik hier voor meer informatie. Deelname is gratis. Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur een mail naar programma@viore.org of bel 035-6853532.
                             

dinsdag 05 december 2017
Wandelen bij Viore

In drie van de vier weken wordt er op dinsdagochtend gewandeld onder begeleiding van een wandelgids. Vanaf 10.00 uur is er inloop met koffie. Rond 10.30 uur vertrekken we voor een wandeling van een (klein) uur in een rustig tempo. Na afloop staat de soep klaar. 
Wandelen met een gids is een krachtige, laagdrempelige en natuurlijke manier om te ondersteunen bij de gevolgen van kanker. Het wandelen met een gids biedt ondersteuning om minder stress en onzekerheid te ervaren en meer veerkracht te krijgen. De natuur werkt daarbij rustgevend en ontspannend. Door te bewegen wordt de fysieke en mentale weerbaarheid vergroot, wat de kwaliteit van leven positief beïnvloedt.

Deelname aan deze activiteit is gratis. Wilt u deelnemen of wilt u meer informatie? Mail naar programma@viore.org of bel: 035 685 35 32.
dinsdag 05 december 2017
Pilates bij Viore
Dit voorjaar zijn we bij Viore gestart met lessen pilates. Omdat de lessen enthousiast zijn ontvangen, start er in het najaar een nieuwe cyclus. Artine van den Engel geeft elke dinsdag van 15.00 tot 16.00 uur les.
Deelname kost €5,- per keer.
Aanmelden kan nog, via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.
 

donderdag 04 januari 2018
Mindfulness bij Viore
Vanaf donderdag 4 januari 2018 kunt u eens in de twee weken meedoen aan de mindfulness-training bij Viore.
De training duurt van 19.30 tot 21.30 uur en wordt verzorgd door Dick Meijer.
Alle informatie is te vinden in de flyer.
Deelname kost €5,- per keer.


maandag 08 januari 2018
Lezen bij Viore
Viore's eigen leesclub komt op gezette tijden bijeen om met elkaar over een boek te praten, dat iedereen gelezen heeft. De eerstvolgende datum waarop de club bijeenkomt is maandag 8 januari 2018 om 19:30 uur. Voor deze ontmoeting wordt het boek 'De Acht Bergen' van Paolo Cognetti gelezen.
Meer informatie over de leesclub vindt u op onze website bij activiteiten (Viore Ontspant).
Heeft u zin om ook een boek te lezen en er daarna samen over te praten? Meldt u via programma@viore.org aan of bel naar 035 685 35 32.
 


vrijdag 12 januari 2018
Brei-workshop voor Breiboezem
Op vrijdag 12 januari organiseert de stichting Breiboezem van 14-16uur weer een workshop bij Viore. Deze stichting heeft als doel om vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan gratis te voorzien van gebreide borstprotheses.
De gebreide protheses zijn een goed alternatief voor de siliconen-versie. Ze zijn namelijk comfortabel in gebruik omdat ze weinig wegen en ademen.
Wilt u informatie over de boezems of hebt u belangstelling om de boezems te gaan dragen kom dan gerust op 12 januari naar Viore.

Breiboezem zoekt een coördinator voor het breien bij Viore. Als u belangstelling heeft, dan kunt u dat laten weten bij programma@viore.org.donderdag 18 januari 2018
Look Good - Feel Better
De afdeling Oncologie van Tergooi Ziekenhuizen organiseert een paar keer per jaar de workshop 'Look good - Feel better'. Deze workshops worden gegeven bij Viore, en zijn bedoeld voor mensen met kanker (vrouwen en mannen) die onder andere door chemo en bestraling advies kunnen gebruiken met betrekking tot uiterlijke verzorging. 

Op donderdag 16 november is er weer een workshop bij Viore
Voor meer informatie kunt u terecht bij het ziekenhuis via oncologieverpleegkundigen@tergooi.nl of via telefoonnummer 088 753 84 63.
U kunt ook contact opnemen met Viore: programma@viore.org of 035 685 35 32.