Verwacht bij Viore

vrijdag 23 juni 2017
Viore koor Zingen voor je Leven
Op vrijdagochtend (eens in de 14 dagen) wordt er gezongen bij Viore: Zingen voor je Leven. U bent van harte welkom om mee te zingen van 10:00 tot 13:00 uur.
Ervaring is niet nodig. Letterlijk een verademing voor degenen het al eens deden.
 


'En leuk dat het is... het is iedere keer weer een feestje'.

vrijdag 23 juni 2017
Viore Herensociëteit
De Herensociëteit van Viore leidt een bloeiend leven. Elke vrijdagmiddag komen tussen de tien en vijftien mannen vanaf een uur of half drie binnendruppelen. Elk met zijn eigen verhaal. Of juist benieuwd naar dat van een ander. Inmiddels zijn er onder de regelmatige bezoekers nabestaanden, partners en (ex)patiënten, die te maken hebben (hadden) met alle mogelijke soorten kanker. Over een paar dingen zijn al die heren het roerend eens: de kanker heeft hun levens danig overhoop gegooid. Zonder er steeds bij stil te staan, weten ze dat van elkaar. Dat biedt ook ruimte voor gesprekken over heel andere dingen. Interesse? Kom rustig langs!
dinsdag 27 juni 2017
Wandelen bij Viore

Eens in de twee weken wordt er op dinsdagochtend gewandeld onder begeleiding van een wandelgids. Vanaf 10.00 uur is er inloop met koffie. Rond 10.15 uur vertrekken we voor een wandeling van een (klein) uur in een rustig tempo. Na afloop staat de soep klaar. 

Wandelen met een gids is een krachtige, laagdrempelige en natuurlijke manier om te ondersteunen bij de gevolgen van kanker. Het wandelen met een gids biedt ondersteuning om minder stress en onzekerheid te ervaren en meer veerkracht te krijgen. De natuur werkt daarbij rustgevend en ontspannend. Door te bewegen wordt de fysieke en mentale weerbaarheid vergroot, wat de kwaliteit van leven positief beïnvloedt.

Deelname aan deze activiteit is gratis. Wilt u deelnemen of wilt u meer informatie? Mail naar programma@viore.org of bel: 035‑68 53 532
dinsdag 27 juni 2017
Stappentellerclub
Bij Viore gaat een stappentellerclub van start. Wilt u uw conditie verhogen en in beweging blijven? Dan is deze club misschien iets voor u. Voorafgaand vindt er een intakegesprek plaats. U stelt dan samen individuele doelen op en daarna gaat u aan de slag. Na de intake komt u regelmatig (met een groep) bijeen. Onder het genot van kofie/thee bespreekt u samen de resultaten. De stappentellerclub bij Viore is voorlopig gratis.
De stappentellerclub komt elke dinsdagmiddag bijeen, om 14.00 uur.
Interesse? Aanmelden kan via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.


dinsdag 27 juni 2017
Pilates bij Viore
Als vervolg op de themamiddag over bewegen worden er bij Viore Pilates-lessen gegeven. Op dinsdag 20 en 27 juni zijn de laatste lessen voor de zomer. Ze starten om 15.00 uur. De les duurt ongeveer een uurtje.
Aanmelden kan nog, via programma@viore.org of telefonisch: 035 685 35 32.

woensdag 28 juni 2017
Massage bij kanker
Lily van Riemsdijk geeft iedere woensdag massages aan bezoekers van Viore. Tussen 13:00 en 16:00 uur zal ze dan beschikbaar zijn voor kleine en grote massages. Voor meer informatie zie onze flyer.


woensdag 28 juni 2017
Jeu de Boules bij Viore
Nu Viore beschikt over een prachtige tuin, met daarin een eigen Jeu de Boulesbaan, willen we ook een Viore-competitie opstarten. Iedereen is van harte welkom om hieraan mee te doen. Ervaring met het spel is niet vereist. We spelen van 14-16 uur, op woensdagmiddag. 
Als je wilt meedoen, dan kun je je opgeven bij programma@viore.org of 035-6853532. Kosten € 2,50 per keer. 
 


woensdag 28 juni 2017
Film bij Viore: Tootsie
Op 28 juni is er om 19:30 uur weer filmavond bij Viore. Deze wordt de film 'Tootsie' vertoond, met in de hoofdrollen Dustin Hoffman en Jessica Lange. Hoffman speelt een werkloze acteur die zich verkleedt als vrouw om een rol te krijgen in een populaire soapserie. Hij wordt een grote ster, maar hij wordt ook verliefd op een van de vrouwelijke medespelers.
Aansluitend wordt er doorgepraat over het thema 'Ben jij tevreden met jouw man/vrouw zijn?' 
Als u wil deelnemen of als u meer informatie wilt, mail dan naar programma@viore.org of bel: 035‑68 53 532.


donderdag 29 juni 2017
Creatieve inloop
Elke donderdagmorgen (van 10:00 tot 12:30 uur) is er tijdens de creatieve inloop in het Viore-atelier weer van alles mogelijk. Het is vaak zo'n heerlijk moment om even alles van u af te zetten door met uw handen bezig te zijn. Zeker wanneer u zoiets al zo lang niet meer heeft gedaan. Ervaar het zelf ook eens! 
    
     

vrijdag 30 juni 2017
Tuinieren bij Viore
Eens in de twee weken wordt er op vrijdagochtend met elkaar in de tuin van Viore gewerkt. Het is voor mensen die uit tuinieren ontspanning en voldoening halen. Ieder kan in haar/zijn eigen tempo werken. Vanaf 10:30 uur is er inloop met koffie/thee. We werken van 11:00 tot 13.00 uur.  Na afloop staat de soep klaar.

Willeke Somer is gastvrouw bij Viore en zij heeft groene vingers. Zij coördineert het tuinwerk en werkt zelf mee in de tuin.
Ook mensen die graag buiten zijn, maar minder kijk op planten en
bloemen hebben zijn van harte welkom. Het doel is om met elkaar een tuin te onderhouden waar alle bezoekers van Viore plezier aan kunnen beleven.

Wilt u helpen? Of wilt u meer informatie? Mail ons dan via programma@viore.org of bel ons: 035 685 35 32.vrijdag 30 juni 2017
Mannen in gesprek over ....
Elke maand, op de laatste vrijdag, praten mannen met elkaar over een thema.
Vorige keren gingen mannen met elkaar in gesprek over hoe zij omgaan met de communicatie rond de ziekte, hoe zij aankijken tegen de relatie(s) die zij in hun leven zijn aangegaan, over de rol van kanker in hun leven, over acceptatie, over schroom, over eenzaamheid, over de ambities in hun leven, over taboes, over hun angsten, over macht en onmacht, over verdriet, missen, over hoop en twijfel, over spijt, religie, euthanasie, emoties en hoe zij aankijken tegen de dood.
Mannen in gesprek begint om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.vrijdag 30 juni 2017
Een maand verder
Er wordt regelmatig door bezoekers om gevraagd: een moment dat zij elkaar ook eens informeel kunnen ontmoeten, los van enige activiteit of programma.
Iedere laatste vrijdag van de maand wordt hier voortaan in voorzien. 
Viore geeft zo'n mogelijkheid wel graag enige zin en betekenis mee. Vandaar de naam, waaronder deze in de agenda wordt vermeld: 'Een maand verder'.

Er kunnen allerlei redenen zijn om te willen stilstaan bij het gegeven dat we weer een maand verder zijn: verder in de behandeling, verder in herstel, verder in de verwerking van ons verlies, verder in de ons nog resterende tijd. Een informeel samen zijn voor alle (aspirant)bezoekers van Viore, met een hapje en een drankje, èn alle gelegenheid om eens nader kennis te maken met elkaar en met de vrijwilligers van Viore. 'Een maand verder' start om 15:00 uur. Zie verder op de pagina Activiteiten.

 Afbeeldingsresultaat voor gezellig praten


zaterdag 01 juli 2017
Jong Viore in contact (met visagiste en portretfotograaf)
Op zaterdag 1 juli 2017 van 10:30-12:30 uur is er weer een bijeenkomst van Jong Viore. Inloop vanaf 10.00 uur.
Mensen tussen de 25 en 40 jaar met kanker kunnen elkaar ontmoeten. Er wordt gepraat, maar zeker ook gedaan. De bijeenkomst wordt begeleid door een gids van Viore. Klik hier voor meer informatie. Deelname is gratis. Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur een mail naar programma@viore.org of bel 035-6853532.
                             

donderdag 06 juli 2017
Ze zeggen dat het overgaat - groep voor nabestaanden
Op 20 april is een groep voor nabestaanden gestart. De groep is bedoeld voor mensen van wie de partner is overleden en die graag in contact komen met anderen die dit ook hebben meegemaakt.
Tijdens de bijeenkomsten (op zeven donderdagen) wordt met elkaar gepraat en -vooral ook- gedáán.Onder andere de volgende thema’s komen aan de orde: herinneringen, hoe zorg ik goed voor mezelf, hoe ga ik verder? En we gaan met elkaar praten, wandelen, koken en een film bekijken (met nabespreking).
De bijeenkomsten worden door diverse gidsen van Viore begeleid. Van te voren zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Klik hier voor de flyer.dinsdag 11 juli 2017
Lezen bij Viore
Viore's eigen leesclub komt op gezette tijden bijeen om met elkaar over een boek te praten, dat iedereen gelezen heeft. De eerstvolgende datum waarop de club bijeenkomt is dinsdag 11 juli 2017 om 19:30 uur. Voor deze ontmoeting wordt het boek 'De Regenboogbende' van de Indonesische schrijver Andrea Hirata gelezen.
Meer informatie over de leesclub vindt u op onze website bij activiteiten (Viore Ontspant).
Heeft u zin om ook een boek te lezen en er daarna samen over te praten? Meldt u via programma@viore.org aan of bel naar 035 685 35 32.


vrijdag 14 juli 2017
Brei-workshop voor Breiboezem
Op vrijdag 14 juli organiseert de stichting Breiboezem voor de derde keer een workshop bij Viore. Deze stichting heeft als doel om vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan gratis te voorzien van gebreide borstprotheses.
De gebreide protheses zijn een goed alternatief voor de siliconen-versie. Ze zijn namelijk comfortabel in gebruik omdat ze weinig wegen en ademen.

Stichting Breiboezem zoekt vrijwilligers die in deze omgeving willen helpen met het breien. Tijdens de workshop wordt uitgelegd hoe je een breiboezem kunt maken. Geïnteresseerden zijn op vrijdag 14 juli van 13.30 tot 16.00 uur van harte welkom om de workshop bij te wonen. Aanmelden kan via breiboezemgooi@gmail.com. Zie ook www.breiboezem.nl
 
Breiboezem zoekt een coördinator voor het breien bij Viore. Als u belangstelling heeft, dan kunt u dat laten weten op bovengenoemd mailadres.


donderdag 20 juli 2017
Aanschuiven bij Viore - algemeen
Elke derde donderdag van de maand is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij Viore. De ene keer geldt de uitnodiging voor iedereen die leeft met kanker, een andere keer nodigen we een bepaalde groep uit. 
Op donderdag 20 juli bent u van harte welkom om te komen eten bij ons. We gaan om 18:00 uur aan tafel. U bent welkom vanaf 17:30 uur.  Als u wilt deelnemen of als u meer informatie wil, mailt u dan naar programma@viore.org of bel: 035‑68 53 532. Zie ook onze site