Activiteiten

Hier vindt u een compleet overzicht van alle activiteiten die Viore aanbiedt. Viore onderscheidt daarin zeven thema’s: Viore Beweegt, Viore Creatief, Viore Informeert, Viore In Gesprek, Viore Ontspant, Viore Verwerkt en Viore Verzorgt. Voor alle activiteiten wordt samengewerkt met deskundige, vriendelijke begeleiders die kennis en begrip hebben van mensen die leven met kanker. Hebt u opmerkingen, suggesties of ideeën voor een bepaalde activiteit? Vertel het Viore! Viore is er immers voor u.
Activiteitenoverzicht

Viore Beweegt met:

Viore Verzorgt met:


 

Viore Beweegt

Op dinsdagochtend wordt er gewandeld, voorlopig even zonder begeleiding. Vanaf 10.30 uur is er inloop met koffie. Om 11.00 uur vertrekken we voor een wandeling van een (klein) uur in een rustig tempo.
Na afloop staat de soep klaar.
Ook staat er eens in de maand op donderdagochtend een lange wandeling op het programma. Voor actuele data kunt u het beste onze agenda in de gaten houden.
Wilt u deelnemen of wilt u meer informatie? Mail naar programma@viore.org of bel: 035 685 35 32.

 

Wanneer kanker of de gevolgen daarvan een rol gaan spelen in het gezin, dan wordt yoga ‘Een ochtend niet ziek zijn, maar in plaats daarvan genieten van positief bezig zijn en ontspannen’. De confrontatie met kanker kan angst, vermoeidheid, boosheid en onzekerheid veroorzaken. Yoga kan je helpen rustiger te slapen, angst los te laten, leren om te gaan met stress, het immuunsysteem te versterken, meer energie en kracht op te bouwen en weer vertrouwen te krijgen in je lichaam. De lessen worden verzorgd door een ervaren yogadocent, die zich richt op verbetering van de balans, op welbevinden en kwaliteit van leven, op herstel van eenheid tussen lichaam, geest en ziel. De rustgevende yogahoudingen, visualisaties, meditatie en ademhalingsoefeningen worden aangepast aan uw mogelijkheden en uitgezocht op wat bijdraagt aan uw herstel. Deze yoga is ook voor mensen die van dichtbij het leven met kanker meemaken, zoals partners, vrienden of vriendinnen. Yoga biedt de mogelijkheid om op moeilijke momenten ondersteuning te ervaren. Klik hier voor de flyer.
Benodigdheden: makkelijk zittende kleding en een grote badhanddoek. We raden u aan, voordat u deelneemt aan de yoga, dit met uw arts te overleggen. Ook willen wij u vragen om van te voren een vragenlijst in te vullen die u kunt vragen aan één van de aanwezige gastvrouwen/-heren. Dit om de yoga nog beter op uw persoonlijke situatie te kunnen afstemmen. Deelname aan de yoga is op eigen risico. Kosten per les €5,-. Voor meer informatie kunt u mailen naar programma@viore.org of bellen naar 035 685 35 32. 

Pilates bij Viore
Uit onderzoeken is gebleken dat regelmatig bewegen goed is voor iedereen, en zeker ook voor mensen die behandelingen (hebben) ondergaan tegen kanker. Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt vormen. Het is een effectieve work-out die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.
Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar er wordt met name gewerkt aan de rompstabiliteit: de spieren rondom rug, buik en bekken. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures.
De lessen pilates worden gegeven op de dinsdagmiddag, door een zeer ervaren pilates-docent. Wilt u meer weten? Stuur dan een mail naar programma@viore.org. Meer informatie is ook te vinden in de flyer.
Deelname kost €5,- per keer.

Tai chi
Het is mogelijk om lessen tai chi te volgen bij Viore, elke maandagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur.
Tai chi is van oorsprong een oude Chinese vechtkunst. Kenmerkend voor tai chi is dat je rustige, vloeiende bewegingen maakt, en dat je die bewegingen in een vaste volgorde uitvoert. Vanuit de buik en in volledige ontspanning. Alles draait om evenwicht en houding.
Voor meer informatie of uw aanmelding kunt u een mail sturen naar programma@viore.org. Deelname kost €5,- per keer.

Tuinieren bij Viore
Viore ligt in een prachtige bosrijke omgeving. Aan de huiskamer grenst een tuin die op ieder tijdstip in het seizoen aandacht vraagt. Om de veertien dagen, op ddinsdagmorgen, wordt er in de tuin gewerkt. Ook mensen die graag buiten zijn en iets willen doen, maar minder kijk op planten en bloemen hebben zijn van harte welkom. Het doel is om met elkaar (bezoekers en vrijwilligers) een tuin onderhouden waar alle bezoekers van Viore plezier aan kunnen beleven.
In maart gaan we weer de tuin in om die klaar te maken voor het voorjaar. Als u ons wilt helpen, laat het ons weten door middel van een mail naar programma@viore.org.

Jeu de boules
Sinds het voorjaar van 2017 ligt er in de tuin van Viore een Jeu de boules-baan. Wie zin heeft om een partijtje te spelen, is op alle werkdagen welkom. Viore beschikt over een paar ballensets, die kunt u gewoon lenen. Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om een Viore-competitie te starten.In de zomer, maar ook op andere momenten, wordt er regelmatig een workshop Dans aangeboden. Het programma houdt rekening met de mogelijkheden en beperkingen van iedere deelnemer. Ook zittend in een stoel kun je meedoen.Viore Creatief

Creatieve inloop
Binnenlopen bij Viore voor een kopje koffie en een gesprek kan altijd. Soms weet u niet zo goed wat u wilt zeggen of wat uw vraag precies is. Dan is het fijn om uw gedachten even los te laten en de creativiteit boven te laten komen. Daar hoeft u beslist geen kunstenaar voor te zijn. Het is natuurlijk wel fijn om daarbij geholpen te worden in ons atelier.
                        

Elke donderdagochtend is één van onze creatieve begeleiders aanwezig om u te inspireren en om met verschillende technieken uw creativiteit te stimuleren en uw zinnen even te verzetten. Er staat regelmatig - al dan niet in een aparte workshop - een bijzondere techniek centraal. Er wordt een financiële bijdrage voor gebruik van het materiaal gevraagd van €5,-. Voor meer informatie: programma@viore.org of bel 035-6853532.

Door het jaar heen worden er verscheidene creatieve workshops georganiseerd bij Viore. Soms rond een thema (kerst, pasen), soms rond een bepaalde techniek, zoals origami, vilten, etc. Houd de agenda op onze website in de gaten voor de meest recente informatie.

In de maanden juli en augustus liggen sommige programma-onderdelen bij Viore even stil. Daarom bieden we in deze maanden (bijna) wekelijks een zomerworkshop aan. De thema's zijn gevarieerd: het kan gaan om een workshop origami, vilten, maar ook dans, koken en bakken komen aan bod.
Houd onze agenda in de gaten voor het actuele overzicht van de activiteiten.
 
In ons atelier kunt u op alle werkdagen terecht tussen 10.00 en 16.00 uur. Hier heeft u de ruimte om in alle rust te werken aan hetgeen u wilt creëren. Hierbij kunt u denken aan schilderen, boetseren, vilten en vele andere dingen. 

Eens in de 6 weken wordt er bij Viore gebreid voor Breiboezem. Deze stichting heeft als doel om vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan gratis te voorzien van gebreide borstprotheses.
De gebreide protheses zijn een goed alternatief voor de siliconen-versie. Ze zijn namelijk comfortabel in gebruik omdat ze weinig wegen en ademen.
Wilt u informatie over de boezems of hebt u belangstelling om de boezems te gaan dragen kom dan gerust eens langs tijdens een workshop. Meer informatie is te vinden op de website van de stichting.

Viore Informatief

Een gids informeert en wijst de weg
Aan Viore is een groot aantal deskundigen verbonden. Sommigen daarvan, de gidsen, voeren individuele gesprekken met bezoekers. Onze gidsen zijn goed op de hoogte van de sociale kaart in de regio. Zij kunnen bezoekers informeren over en de weg wijzen naar mogelijkheden binnen en buiten Viore. Bij Viore denken gidsen met de bezoekers mee en helpen hen op weg, ter ondersteuning en als stimulans.

Een aantal gidsen heeft een gespecialiseerde achtergrond. Een gesprek met hen kan al veel van uw vragen beantwoorden. In enkele gesprekken helpen ze u overzicht te krijgen en lucht te scheppen. Zij kunnen u op weg helpen als u vragen heeft over onderwerpen als:

 • Kanker binnen het gezin
 • Kanker en werk
 • Levensvragen
 • Opbouwen na kanker
 • Voorbereiding op het levenseinde
 • Ondersteuning van naasten
 • Omgaan met verlies
 • Ondersteuning van jongeren (18-30 jaar) met levensvragen
 • Kanker en bewegen
 • Zingeving
 • Financiële en erfrechtelijke zaken

Als u dat wilt kunt u een afspraak met een van onze gidsen maken. Vaak kan dat op korte termijn. U heeft geen verwijzing nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt ons bellen op 035 685 35 32 of mailen naar programma@viore.org. U kunt natuurlijk ook gewoon langs komen.


 
Infotheek
In onze infotheek vindt u een ruime verzameling boeken over verschillende vormen van kanker, over het leven met/na kanker en over rouwverwerking. Daarnaast beschikt Viore over een bescheiden collectie romans en non-fictie over andere onderwerpen. Al deze boeken kunnen worden geleend door onze bezoekers. 
Voor alle goede informatie die op internet aanwezig is, verwijzen wij u graag naar de site van Tergooi oncologie. Van daaruit kunt u ook doorklikken naar andere belangrijke informatieve sites op het gebied van kanker en leven met kanker.

Diverse lezingen en eenmalige workshops
Met enige regelmaat organiseert Viore lezingen of eenmalige workshops. Er wordt altijd gekozen voor een onderwerp, dat relevant is voor onze bezoekers. Soms is het interessant voor een specifiek deel van onze bezoekers, andere keren voor (bijna) iedereen. 
De lezingen en workshops worden georganiseerd in samenwerking met externe deskundigen, regelmatig zijn dat medische professionals van Tergooi.. 


In de agenda op deze site kunt u zien er lezingen en workshops gehouden worden.

Een paar maal per jaar organiseert Viore gespreksavonden over een bepaald thema. Gezamenlijk wordt er een film of documentaire bekeken, en na afloop wordt er over het betreffende thema doorgepraat onder begeleiding van een deskundige gids. Deze activiteiten worden vermeld in onze agenda.

Bij Viore worden regelmatig vragenuurtjes georganiseerd, in samenwerking met Tergooi. Ervaren verpleegkundigen zijn dan hier aanwezig om al uw vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld (de bijwerkingen van) hormoontherapie bij borstkanker of prostaatkanker. Houd onze agenda in de gaten voor data en tijden van deze vragenuurtjes.


Viore In Gesprek

Elke derde donderdag van de maand wordt er bij Viore gekookt. Soms is het een open uitnodiging aan iedereen die leeft met kanker. Soms ook is het aanschuiven voor een bepaalde doelgroep, zoals naasten, nabestaanden, jongeren, etc. 
Wanneer u wilt komen eten op de derde donderdag van de maand, bel of mail ons dan van tevoren. Viore doet de boodschappen en er wordt voor u gekookt en de gezellige keukentafel wordt gedekt. De maaltijden zijn eenvoudig en gezond. Er is ruimte voor zo'n acht mensen. En we praten met elkaar over een thema onder begeleiding van een gids. Na afloop is er natuurlijk een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom rond half zes. Om half negen uur sluit Viore. De kosten zijn € 7,50 per persoon. Voor de drankjes wordt daarnaast € 1,- per glas gevraagd.Waarom u zou komen? De tafel van Viore is een makkelijke tafel. Alles wordt voor u geregeld en alles kan worden besproken. Maar niets hoeft. Viore is een mooie beschutte plek om lief en leed te delen. Graag aanmelden van tevoren via programma@viore.org en ook tijdig afzeggen als er iets tussen mocht komen!

Er kunnen allerlei redenen zijn om te willen stilstaan bij het gegeven dat we weer een maand verder zijn: verder in de behandeling, verder in herstel, verder in de verwerking van ons verlies, verder in de ons nog resterende tijd. Elke laatste vrijdag van de maand (vanaf 15.00 uur) is er een informeel samen zijn voor alle (aspirant)bezoekers van Viore, met een hapje en een drankje. Én met alle gelegenheid om eens nader kennis te maken met elkaar en met Viore. Er wordt geen entree geheven. Een bijdrage in de kosten van drankjes en hapjes van €6,- per persoon wordt echter op prijs gesteld. 

Elke donderdagmiddag zijn mantelzorgers/naasten van harte welkom bij Viore. Natuurlijk zijn ze dat ook op andere dagen, maar op donderdagmiddag kunnen ze van gedachten wisselen met mensen die vergelijkbare ervaringen hebben. Vanaf 13.30 uur staan de koffie en thee klaar!

De Herensociëteit
Ook mannen krijgen kanker, of hun partner krijgt het. Soms hebben ze een partner aan kanker verloren. Mannen gaan daar vaak toch anders mee om dan vrouwen. Toch merken ook zij, dat kanker veel op zijn kop zet in hun leven. Voor al die mannen heeft Viore de Herensociëteit opgericht. Elke vrijdagmiddag vanaf een uur of drie tot aan sluitingstijd is de stamtafel in de gezellige huiskamer voor hen gereserveerd. In een ongedwongen sfeer - desgewenst met een snackje en een glaasje wijn - wordt geen onderwerp geschuwd. De invloed van kanker op het dagelijks leven is groot. In welk stadium van de ziekte dan ook. Dat geeft een bijzonder gevoel van (onuitgesproken) saamhorigheid tussen de regelmatige bezoekers van deze sociëteit. Maar ook de incidentele bezoeker wordt graag ontvangen en als vanzelfsprekend opgenomen in de kring. Wekelijks kent de Herensociëteit zo'n tien tot vijftien bezoekers, (ex)patiënten, naasten en nabestaanden. Er zijn geen kosten aan een bezoekje verbonden. Een bijdrage in de kosten van drankjes en hapjes van €6,- per persoon wordt echter op prijs gesteld.

Mannen in gesprek over ....
Rond de ziekte kanker speelt veel meer dan uitsluitend het ziek zijn. Af en toe is het fijn om met andere mannen van gedachten te wisselen over één van die andere aspecten. Zoals over hoe communiceer je over de ziekte naar je omgeving? Of over hoe vul ik mijn sociale leven in? Wat kom ik verder voor beperkingen tegen en hoe ga ik daarmee om?

                              

Eén keer in de maand (de laatste vrijdag) praten mannen met elkaar over een van te voren afgesproken onderwerp. Het is geen vaste gespreksgroep. Iedere keer opnieuw kun je bekijken of het onderwerp je aanstaat. Het actuele onderwerp staat in de agenda.
De gesprekken worden gestructureerd gevoerd en duren niet langer dan één à anderhalf uur. Na afloop kan desgewenst aangeschoven worden aan tafel in de huiskamer. Daar kunnen de mannen samen met andere bezoek(st)ers stil staan bij wat 'Een maand verder' hen gebracht heeft. 

Je mentale veerkracht wordt behoorlijk op de proef gesteld bij de diagnose kanker bij u of bij uw partner. Tijdens 'Vrouwen in gesprek' bundelen we onze krachten. Samen sta je sterker dan alleen! 
Doel is de wat diepere thema’s die bij velen spelen die getroffen zijn door kanker te delen met elkaar. Het is een plek om jezelf te ontmoeten en te ontwikkelen. Door te luisteren naar wat er zich in je afspeelt en door dit vervolgens te delen met anderen, neem je ook jezelf serieus.

 

Enkele thema’s waar u mee te maken kunt krijgen zijn:  angst, eenzaamheid, kwetsbaarheid, schuldgevoel, boosheid, werkeloosheid, onzekerheid, eindigheid.Naast de erkenning van negatieve gevoelens is het belangrijk steeds een tegenhanger te vinden. Bijvoorbeeld: tegenover eenzaamheid kunt u verbinding zetten; tegenover kwetsbaarheid kracht; boosheid en vergeving; onzekerheid en acceptatie, enzovoort. 
Houd onze website in de gaten voor de start van een nieuwe gespreksgroep.

Jong Viore
Jonge mensen die kanker hebben (gehad) zijn welkom om de Jong Viore-activiteiten vrijblijvend bij te wonen. De bijeenkomsten hebben telkens een andere inhoud, van praten en wandelen en koken tot informatieve bijeenkomsten. 
Wij begrijpen als geen ander dat je het ene moment meer behoefte hebt aan lotgenotencontact dan het andere. Soms ben je misschien op zoek naar steun, terwijl je een tijdje later even niet meer geconfronteerd wilt worden met de ziekte. Dat is helemaal prima. Wij zijn er wanneer jij daar behoefte aan hebt, zonder verplichtingen.

Elke eerste zaterdag van de maand is er een bijeenkomst van 10.30 tot 12.30 uur, inloop vanaf 10.00 uur. Lees ermeer over in de flyer.

 

Viore Ontspant

Beter ontspannen met Autogene Training
Autogene Training (AT) is een heel effectieve ontspanningsmethode.
U leert uzelf ontspannen (de naam auto – zelf zegt het al). U bent dus niet afhankelijk van ingesproken bandjes en kunt de methode altijd en overal toepassen. De training is zeer laagdrempelig en aangenaam. U hoeft alleen maar te gaan liggen en te ontspannen. Autogene Training is erg heilzaam voor mensen met slaapproblemen. Dit geldt zowel voor problemen bij het inslapen, als het doorslapen. Als men ’s nachts wakker wordt en niet meer kan slapen, kan men AT beoefenen en valt daarna weer in slaap. Doordat men actief de oefening moet doen is er geen ruimte mee voor piekeren.
De training omvat 8 lessen.  De lessen worden één keer in de 14 dagen gegeven, zodat men in de tussentijd alle tijd heeft om de nieuwe les te oefenen.
AT wordt tijdens de cursus in liggende houding gegeven, maar kan ook in zittende houding worden toegepast. Hieraan wordt tijdens de training aandacht geschonken. Wilma Goossens verzorgt de cursus bij Viore. De kosten zijn €5,- per keer. Interesse? Meldt u aan via programma@viore.org of bij een van de gastvrouwen/-heren. Op 8 januari 2018 is er weer een nieuwe training van start gegaan.

Een korte workshop (vier bijeenkomsten) waarin de beginselen van meditatie en mindfulness aan bod komen. Houd onze agenda in de gaten voor de data, en lees de flyer voor meer informatie..


Lezen bij Viore
Annelies de Wit is gastvrouw bij Viore én een enthousiaste lezer van met name moderne literatuur. Wanneer je met moeilijke gebeurtenissen in je leven wordt geconfronteerd kan het heilzaam en bevrijdend zijn om in een mooi of interessant boek weg te dromen. En wat is het dan fijn om daar met geestverwante leesgenoten in een ontspannen sfeer over te praten. In overleg wordt de keuze van het boek gemaakt én een nieuwe datum geprikt.


Deelname kost €2,50 per keer. Is uw interesse gewekt of wilt u meer informatie? Stuur een mail naar programma@viore.org of bel naar 035‑6853532.

Mindfulness
Het is mogelijk om bij Viore deel te nemen aan een training mindfulness. Deze training bestaat uit 8 bijeenkomsten, eens in de 2 weken. Alle informatie hierover kunt u lezen in de flyer

Een paar keer per jaar wordt er een muzikale ontmoeting georganiseerd bij Viore. Na zo'n optreden is er steeds gelegenheid om met de muzikanten na te praten. Muziek en kunst raken, geven vaak een stem aan diepere gevoelens, waar nauwelijks woorden voor bestaan. Aanmelden is niet noodzakelijk. Er zijn ook geen kosten verbonden aan deze ontmoetingen.

Varen met Vaarkracht
Dankzij Vaarkracht (voorheen Nautisch fonds) (www.vaarkracht.nl) zijn er elk jaar tijdens het vaarseizoen vaartochten voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Soms met een hele groep tegelijk, maar ook - wanneer daar behoefte aan is - alleen of met een klein gezelschap. 


Vaarkracht heeft zich ten doel gesteld mensen die leven met kanker af en toe wat afleiding en ontspanning te bieden op het water. Het is een landelijk initiatief, maar vond zijn oorsprong in de Haven van Huizen. De maidentrip vond plaats op zaterdag 20 april 2013, met uitsluitend twaalf bezoekers van Viore aan boord van een echte Huizer botter.


Iedereen kan zich informeren over en opgeven voor deelname aan de vaartochten die Vaarkracht organiseert via hun eigen website.


Viore Verwerkt

Groep 'Als genezing niet meer mogelijk is'
Viore organiseert regelmatig een groep bestemd voor mensen die over de laatste fase van hun leven te praten. Onder begeleiding worden ervaringen uitgewisseld en specifieke thema’s besproken. Het gaat zowel om verwerking en aanvaarding, maar ook om het zoeken naar een goede kwaliteit van leven binnen de beperkingen. 


Regelmatig start er een gespreksgroep. Kosten zijn €5,- per keer (6 bijeenkomsten). Als u interesse heeft in deelname aan de groep, dan kunt u dat Viore laten weten. Wanneer u al eerder behoefte heeft aan een gesprek, dan kan dat ook. Voor meer informatie over het programma en/of aanmelding kunt u terecht via programma@viore.org of bellen naar 035 - 6853532.  

Veel mensen ervaren na de behandeling van kanker dat er allerlei levensvragen op hen af komen. Vragen over henzelf, over de betekenis van hun leven en de invulling van hun toekomst. In deze situatie kan het helpen om het eigen leven in kaart te brengen en op een gerichte manier naar antwoorden te zoeken op deze vragen. 
Viore biedt het programma ‘Schrijven helpt’ aan. U wordt begeleid in het schrijven van uw levensverhaal en het duidelijk maken van uw kijk op het leven. Het gaat niet zo zeer om de feiten, maar om het leren ontdekken wat voor u belangrijk is.

                             

De acht bijeenkomsten worden begeleid door Heleen Weimar, geestelijk verzorger. Er wordt gewerkt met groepen van maximaal acht personen. De bijeenkomsten duren een dagdeel en vinden eens in de twee weken plaats. Aan het einde van de serie heeft u uw eigen geschreven levensverhaal in handen. Dit is een weergave van wat u waardevol vindt, en vormt een leidraad bij toekomstige vragen en keuzes in het leven.

Dit programma is specifiek gericht op mensen die kanker hebben gehad of herstellende zijn. De kosten voor deelname aan ‘Schrijven helpt’ zijn €5,-  per sessie.
Bij voldoende aanmeldingen start er jaarlijks een nieuwe groep. 
Voor aanmeldingen en overige informatie: programma@viore.org of bel ons: 035 685 35 32.
'Zingen voor je leven,
zingen voor je plezier,
zingen om samen met anderen te klinken,
zingen om energie op te doen.
Wie wil er nou niet zingen?'

De Stichting Kanker in Beeld heeft al in 2003 een landelijk korennetwerk opgericht onder de naam ‘Zingen voor je Leven’, voor mensen die leven met kanker. Onder leiding van Anne-Marie Blink kon hier al in 2012 het Viore-koor aan worden toegevoegd. Sinds april 2016 heeft Meike van de Linde het dirigeerstokje bij Viore overgenomen. 

U hoeft helemaal niet te kunnen zingen om u ervoor op te geven. Samen zingen klinkt altijd beter dan alleen. We doen eerst wat adem-, stem- en ontspanningsoefeningen. Daarna zingen we dat het een lust is. Tussentijds is er een pauze voor het drinken van een kopje koffie/thee en voor een praatje en vervolgens zingen we weer verder. Kosten per keer  zijn €5,- per deelnemer. Na afloop staat er altijd een kop soep met een stokbroodje klaar. Hiervoor  is een vrijwillige bijdrage in het soepvarken altijd welkom. Meer informatie is te vinden in de flyer. U kunt zich aanmelden via programma@viore.org of bel ons: 035 685 35 32.

Bij Viore kunt u deelnemen aan een groep voor nabestaanden. Deze groep is bedoeld voor mensen van wie de partner is overleden (niet langer dan ongeveer 3 jaar geleden) en die graag in contact komen met anderen die dit ook hebben meegemaakt. Er wordt met elkaar gepraat, maar ook gedaan: wandelen, koken, film kijken, schilderen, etc. De groep komt 7 keer bijeen, plus een terugkombijeenkomst.
Er start 1 tot 2 keer per jaar een nieuwe groep bij Viore. De meest recente flyer vindt u hier. Voor meer informatie en aanmelden kunt u een mail sturen aan programma@viore.org of bellen naar 035 685 35 32.

Bij voldoende belangstelling organiseert Viore deze workshop (3-4 bijeenkomsten) waarin we een beeld gaan vormen van diagnose, behandeling van borstkanker en de periode daarna. Dat doen we door te schilderen, tekenen, schrijven, fotograferen,kleien, knippen en plakken. Zo krijgen ervaringen vorm in woord en beeld. Houd onze agenda in de gaten voor nieuwe data. 

Voor nabestaanden organiseert Viore deze workshop. In 4 aansluitende bijeenkomsten van 2 uur gaan we schilderen, tekenen, schrijven, om het gevoel te verbeelden waar u nu staat in uw leven. We kijken naar uzelf, naar de dierbare die u verloren hebt, uw leven samen en het leven nu. Hoe vindt u uw weg in een wereld die onverstoorbaar verder gaat? Beeldende vormgeving als veilig middel om een palet aan gevoelens weer te geven en onder ogen te zien wat was en is. U hoeft niet te beschikken over teken-, schilder- of schrijftalent. Wij nodigen u uit om u te laten verrassen door kwaliteiten, waarvan u niet wist dat u ze had.
Zodra deze workshop georganiseerd wordt, kunt u de data vinden in onze agenda en nieuwsbrief.


Viore Verzorgt

Individuele lichaams- en huidverzorging
De sporen van de behandeling tegen kanker zijn vaak zichtbaar en voelbaar. Er kunnen vragen oprijzen over bijvoorbeeld een droge schilferige huid, over camouflage van operatielittekens of over het tekenen van wenkbrauwen. Dit is slechts een indruk van de vragen die gesteld kunnen worden met betrekking tot veranderingen aan uw huid en uiterlijk. Mary Faber kan veel van uw vragen tijdens een persoonlijk consult beantwoorden. Ze kan u advies geven en ook zijn behandelingen mogelijk. Mary heeft al jaren ervaring op het gebied van huidverzorging tijdens of na ziekteprocessen en medische behandelingen. Goed verzorgd voelt u zich beter in balans, is de ervaring. En als u weet dat u er goed uitziet, voelt u zich ook prettiger en heeft u meer zelfvertrouwen. Die zekerheid en eigenwaarde zijn belangrijk bij het verwerken van een ernstige ziekte. Het kan zelfs het genezingsproces bevorderen.
Een basisbehandeling van een uur kost €35,- en voor een basisbehandeling van anderhalf uur wordt een bedrag van €50,- in rekening gebracht. Allebei exclusief verven en harsen. Deze speciale tarieven gelden alleen voor mensen die leven met kanker.Als huidspecialist is Mary Faber aangesloten bij Anbos, de brancheorganisatie voor schoonheidsverzorging. Ze heeft speciale opleidingen gevolgd voor het behandelen van o.a.:
-         acne
-         het camoufleren van littekens
-         kalmerende huidbehandelingen van gezicht en lichaam
-         overbeharing op gezicht en lichaam
-         permanente make-up
-         manicure en pedicure

Een aantal van haar behandelingen wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Uiteraard is dit afhankelijk van de polisvoorwaarden in uw verzekering. U kunt op afspraak gratis kennismaken bij Viore. Voor meer informatie en aanmelding : programma@viore.org of 035 685 35 32.

Massage bij kanker
De massage wordt verzorgd door Lily van Riemsdijk, massagetherapeut en lid van het Netwerk Massage bij Kanker. Massage bij kanker is een oncologische massage. Dat betekent dat het een aangepaste, gespecialiseerde massage is die gericht is op comfort.Massage bij Kanker is een zachte, speciaal op u afgestemde ontspannings-massage, rekening houdend met uw conditie, lopende behandelingen, mogelijkheden en wensen van dat moment. Op lichamelijk niveau zorgt massage dat u zich minder angstig voelt, stress afneemt en pijn mogelijk minder wordt. Daarnaast werkt massage op psychisch en emotioneel niveau. Niet kanker, maar u als persoon staat centraal. U bent op een positieve manier met uw lichaam bezig. Dat heeft effect op uw algehele gevoel van welbevinden.Een eerste afspraak kunt u maken viaprogramma@viore.org. Een intakeformulier kunt u ophalen bij Viore of wordt u digitaal toegezonden.

U kunt kiezen voor een korte of langere massage (indien de conditie dat toelaat).
● Korte massage:hand/onderarm - voet/onderbeen
Bijdrage € 15,-
● Massage bij Kanker: aangepaste lichaamsmassage
Bijdrage € 30,-
Alle bijdragen zijn speciaal voor bezoekers van Viore vastgesteld.
Een aantal zorgverzekeringen vergoedt (geheel of gedeeltelijk) de behandeling, indien u aanvullend verzekerd bent.De afdeling Oncologie van Tergooi Ziekenhuizen organiseert ieder jaar een aantal keren een workshop 'Look good - Feel better'. Deze workshops worden gegeven bij Viore, en zijn bedoeld voor mensen met kanker (vrouwen en mannen) die onder andere door chemo en bestraling advies kunnen gebruiken met betrekking tot uiterlijke verzorging. Voor meer informatie kunt u terecht bij Tergooi: oncologieverpleegkundigen@tergooi.nl of via telefoonnummer 088 753 84 63.


 

Stichting Pruijck
De Stichting Pruijck heeft als missie om mensen die om welke reden dan ook kaal zijn geworden en die beperkte financiële middelen hebben, aan een mooie pruik te helpen. Mensen die in het verleden een pruik hebben aangeschaft, maar hem niet meer nodig hebben, kunnen deze inleveren bij Viore. Wie op zoek is naar een goede pruik, kan bij ons een passend model uitzoeken.